Gostilna Šiker – kulinarični subjekt s tradicijo

Gostilna Šiker – kulinarični subjekt s tradicijo

Urša Eva Pucelj

Vabljeni v gostilno Šiker, kulinarični subjekt s tradicijo, kjer se bogato znanje in svojevrstne izkušnje prenašajo iz roda v rod že vse od leta 1870! Gurmansko zgodbo sta dobrih 140 let nazaj z ljubeznijo pričela Michael in Ana Schiker.

gostilna-siker-pernica-2

Gostilna Šiker, Pernica

Zgodba okusov se po petih generacijah nadaljuje v današnji dan, trenutno pa je njena nosilka Nataša Cotar, diplomantka Turistike. Filozofija njihove hiše je: »Negovati spomine«.

Bogat izbor jedi po naročilu

V sklopu degustacijskega menija lahko poizkusite terino iz kozjega sira v bučkinem plaščku, vedno odlično sezonsko juho, široke rezance s šparglji in pršutom, špargljevo solato, smuča s pečeno zelenjavo, dušeno stegno divjega prašiča v omaki z jabolki in kruhovimi cmoki ter sladko variacijo za posladek, pri čemer je hišna specialiteta Šikerjevih vsekakor okusna šarlota! Ob tem bo odličnega okusa tudi kozarec domačega soka, za s seboj pa lahko vzamete domačo marmelado, ki bo predstavljala prvovrstno darilo za vaše najbližje.

Priporočljiv je tudi obisk njihove obokane vinske kleti, kjer se je zvrstilo že precej zanimivih dogodkov, v njej potekajo tako literarni kot glasbeni večeri, degustacije vina in raznovrstni drugi dogodki.

gostilna-siker-pernica-1

Gostilna Šiker, Pernica

Gostilna Šiker  je vključena v tri darilne pakete SelectBox: 

  • Ekstravagantna večerja (5-hodni Šikerjev meni + aperitiv + 2 kozarca vina)
  • Miza za dva (3-hodni Šikerjev meni + aperitiv)
  • Raziskovanje okusov (Degustacija dveh vin + prigrizek)

Paketi veljajo za 2 osebi, potrebna pa je rezervacija po telefonu 1 dan pred samo realizacijo.

VIZITKA:
Gostilna Šiker
Močna 4
2231 Pernica

V sklopu SelectBoxa lahko iz Vodnika doživetij izbirate med več kot 900 raznovrstnimi avanturami, ki so obarvane tako s poskušanjem kulinaričnih dobrot, pripravljenih in postreženih na vrhunskem nivoju in razvajanjem v številnih spa ter masažnih salonih, kot tudi z uživanjem na različnih turističnih namestitvah po celotni Sloveniji in preizkušanjem najbolj norih adrenalinskih ter športnih podvigov!

Select Club je v decembru 2013 izdal Vodnik doživetij, ki zajema širok izbor inovativnih doživetij in morda še nepoznanih lokacij po celotni Sloveniji in Hrvaški. Pri tem smo bili še posebej pozorni na to, da so izbrane samo lokacije, kjer se lahko z užitkom preživlja prosti čas …

V okviru Select Box-a boste tako lahko izbirali med darilnimi paketi nove generacije, veljavnimi vse do septembra 2015!