Pet romantičnih idej za valentinovo

Skrbno smo prečesali našo ponudbo doživetij in za letošnje valentinovo izbrali 5 raznovrstnih in prvovrstnih predlogov

Valentinovo ali praznik zaljubljencev, katerega praznujemo 14. februarja, ima posebno mesto v srcih mnogih parov po vsem svetu. Čeprav se morda zdi le še en komercialen praznik, ima valentinovo globlji pomen in pomembno vlogo v dinamiki romantičnih odnosov.

Gledano sentimentalno bi lahko rekli, da ta dan vsako leto znova ponudi priložnost, da se ustvarijo novi, lepi, spomini. Lahko gre za nekaj tako preprostega kot izmenjava pisem ali daril, ki služijo kot opomniki na posebne trenutke, ki jih pari preživijo skupaj. A ti spomini obogatijo odnos in pomagajo okrepiti vez med partnerjema.

Valentinovo pa navsezadnje ni namenjeno le izkazovanju ljubezni, ampak tudi izražanju zahvale in spoštovanja do partnerja. To je čas, da pokažemo, kako cenimo vse, kar naš partner naredi za nas in za skupen odnos. To je torej priložnost, da izkažemo hvaležnost za podporo, razumevanje in vse malenkosti, ki jih naš partner naredi za nas tekom leta.

Zakaj torej to ne bi bila priložnost, ko lahko pari eksperimentirajo z novimi in kreativnimi načini izražanja svoje ljubezni? Poskusite lahko nekaj novega, obiščete doslej neznan kraj ali pa se preprosto prepustite uživanju v dvoje.

Tu vam priskočimo na pomoč. Smo namreč specialisti za obdarovanje, naša malha pa je polna fantastičnih daril in nepozabnih doživetij.

Od ljubezni (in višine) se zvrti

Želite za letošnje valentinovo podariti doživetje, začinjeno s kančkom adrenalina? Vsekakor gre za darilo, ki v spominu ostane še dolgo. Z izkušenimi piloti aerokluba Ptuj se odpravite na panoramski let nad vzhodno Slovenijo in občudujte lepote panonske ravnice in Pohorja. Tudi, če vas bo malce strah se boste v objemu svoje ljubljene osebe brez dvoma počutili varno.

Večerja v temi

V gostilni pri Trubarjevi mami se lahko prepustite nenavadni večerji v temi, ki bo popolnoma preoblikovala vašo izkušnjo uživanja v hrani. Brez vidnih dražljajev se namreč čuti okusa, vonja in tipa nenavadno izostrijo, kar jedi ovije v povsem novo dimenzijo čutnega doživljanja.

Takšna večerja je popolna izbira za romantičen večer, zlasti na valentinovo, saj parom ponuja priložnost, da na edinstven način raziskujejo in poglobijo svojo povezanost. V temnem, od zunanjega sveta odrezanem okolju, kjer prevladujejo okusi, vonji in občutki, lahko partnerja doživita hrano in medsebojno prisotnost na povsem nov, intenzivnejši način.

Romantični Wine & Spa Resort v Prlekiji

Sibon Wine & Spa Resort, skriti biser Prlekije, predstavlja idealno destinacijo za vse, ki hrepenijo po pobegu iz mestnega vrveža in iskanju miru v objemu narave. V udobno opremljenih sobah, ki so zasnovane tako, da nudijo popolno udobje in zasebnost, boste našli intimno zatočišče. Njihova restavracija ponuja kulinarično doživetje, ki temelji na tradicionalnih prleških jedeh, pripravljenih z ljubeznijo in veliko skrbnostjo. Posebnost kuhinje je uporaba sveže zelenjave in aromatičnih zelišč iz lastnega vrta, kar vsaki jedi doda posebno, domačo noto.

Romantični vikend pobeg 

Romantični pobeg v dvoje se kot ideja za valentinovo izkaže za izjemno, saj parom omogoča, da preživijo čas v intimni zasebnosti, stran od vsakodnevnega vrveža in obveznosti. Naš darilni paket Romantični pobeg nudi izbiro med različnimi destinacijami in doživetji, ki ustrezajo različnim interesom – bodisi gre za miren kotiček v naravi, luksuzni spa oddih ali raziskovanje novih krajev. Vsaka izbira ponuja svojevrstne priložnosti za ustvarjanje nepozabnih spominov in doživetij, ki obogatijo partnersko zvezo.

Večerja po priporočilu Michelinovega vodnika

Razumemo, da mnogi ne morete kar tako za dan ali dva preprosto “izginiti”. Navkljub temu, da se je med našimi petimi priporočili že znašla ena večerja, pa to zaradi svoje specifičnosti štejemo bolj za čutno, kot (zgolj) kulinarično izkušnjo. Zato imamo za vas še nekaj priporočil s področja vrhunske kulinarike, predstavljamo vam namreč 3 restavracije, kjer lahko izkusite hrano, ki po izboru Michelin vodnika spada med najboljšo:

  • V mariborski restavraciji Sedem boste doživeli edinstveno kulinarično izkušnjo, kjer talentirani študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem pod vodstvom izkušenih mentorjev ustvarjajo sveže in domiselne jedi. Na krožnikih se prepletajo visokokakovostne sestavine z dodatkom edinstvene kreativnosti, kar zagotavlja izjemno kulinarično ponudbo.
  • V radovljiški restavraciji Hiše Linhart vas bo sprejela vrhunska ekipa pod taktirko chefa Uroša Štefelina, ki nadaljuje s poslanstvom oživljanja skoraj pozabljene tradicije, ob tem pa svojim obiskovalcem zagotavlja izključno najboljše kulinarične kreacije, ki so zasnovane na temelju sezonskih pridelkov, pridobljenih iz lastnega vrta in s sodelovanjem z lokalnimi kmetijami.
  • Še en izjemen predlog prihaja z jadranske obale. V restavraciji Kaštel se lahko prepustite edinstvenemu užitku ob degustacijskem meniju chefa Ivana Turkovića, ki svojo kuharsko umetnost črpa iz bogatih tradicij mediteranske kulinarike. Ta pristop zagotavlja stalno preobrazbo jedi, ki skupaj s skrbno izbranimi vini ustvarja popolno ujemanje okusov.

Ne glede na to, za katero možnost se boste na koncu odločili, upamo, da boste letošnje valentinovo obeležili na karseda romantičen način. Želimo vam obilo užitka v preživljanju skupnih trenutkov.