Gurmansko razvajanje tudi letos na Festivalu okusov 2014

Gurmansko razvajanje tudi letos na Festivalu okusov 2014

V sklopu organizacije Restaurant Cluba se Festival okusov ponovno predstavlja največjim ljubiteljem kulinarike v regiji Slovenije, Hrvaške, obmejne Italije, in Avstrije. Glavna novost festivala je dogajanje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, istočasno pa se bo ob njem dogajal Vinski festival 2014.

Festival okusov 2014 | Najboljše restavracije - Restaurant Club

Kulinarični ljubitelji v regiji Alpe Adria na enem mestu

Največji kulinarično gurmanski dogodek v regiji Alpe Adria bo tako združil gostince, kulinarične proizvajalce in vinarje na enem mestu. Festival okusov bo med 4. in 6.9. potekal na GR v Ljubljani in vse do 18.9.2014 v izbranih restavracijah ter drugih gostinskih lokalih po celi Sloveniji. Prav tako kot lani, boste tu lahko uživali v festivalskih menijih po nižjih cenah, ter poskusili vina nagrajenih proizvajalcev. Ne bo vam treba seči pregloboko v žep, da si boste lahko privoščili mojstrovine 100 skrbno izbranih restavracij, ki so se v zadnjem letu posebej izkazale s svojim delom in pristopom. Kriteriji izbora slonijo na združenih ocenah priznanih domačih in tujih vodnikov po restavracijah kot so Gault Millau, L’Espresso, Falstaf, Dobri restorani in številnih drugih virov.

Najboljše kulinarične specialitete, kuharski šovi, različni gastronomski in vinski dogodki

Tridnevno dogajanje na GR v Ljubljani letos prinaša pester program, na katerem bodo svoje jedi predstavile najboljše restavracije, pozornost pa bo namenjena tudi spremljevalnemu programu. Med 4.9. in 6.9.2014 se bo odvila vrsta gastronomskih in vinskih dogodkov na temo ‘food paringa’, razna izobraževanja, predavanja, kulturni dogodki in tekmovanja. V primeru lepega vremena nameravajo organizatorji del programa izpeljati tudi na zunanjih površinah.

Otvoritvena ekstravagantna gala večerja z dobrodelno noto bo tokrat potekala v Ljubljani in po lanskoletni izjemni predstavitvi v Zagrebu, kjer so se prvič na enem mestu združili trije največji kuharski šefi regije, lahko pričakujemo izjemen gurmanski dogodek leta.

Tokrat lahko zbirate med tremi vstopnicami. Navadno vstopnico (6 eur), ki omogoča vstop na Festival okusov in mednarodni Vinski sejem, ter premium vstopnico (20eur), ki ob tem ponuja še neomejeno možnost pokušine vin in hrane, trimesečno Zlato kartico Restaurant Cluba in ostale ugodnosti.  Za najzahtevnejše pa je tu premium business vstopnica (90 eur), ki ob vsem tem vključuje še vabilo na ekstravagantno večerjo za dve osebi.

Ena izmed boljših restavracij v Italiji - Al Ferarut

Vabljeni torej, da zgodnje jesenske dni popestrite z nekaj kulinaričnimi posebnostmi in se razvajate z mojstrovinami najpriznanejših mojstrov!

Vse menije in program najdete na spletni strani Festivala okusov Slovenija in spletni strani Festivala okusa Hrvatska. 

Najnovejšim novicam lahko sledite tudi na www.facebook.com/rcslo.

Partnerji Festivala okusov so med drugimi tudi darilni paketi Selectbox s tremi različnimi paketi kulinaričnih doživetij.