Aromaterapija, dišeča nega telesa

Dišeči potreti, ki vas zapeljejo v tisočere vonje, vas sprostijo in vam omogočijo, da se popolnoma prepustite sedanjemu trenutku. Prepuščate se vonjem sladkih vrtnic, sveže citronke, močnega brina in osvežujoče mete, medtem pa uživate kot v kakšnem dišečem rajskem vrtu. To je le del aromaterapije.

Aromaterapija je zvrst zdravilstva, ki obravnava človeka kot celoto. Danes jo uporabljamo na mnogo različnih načinov. Mednje štejemo izdelave parfumčkov iz eteričnih olj, aromaterapevtsko masažo z mešanico eteričnih olj in vrsto drugih pripravkov in načinov, ki lajšajo stres in vam vračajo harmonijo s samim seboj.

Zakaj aromaterapija?

Naj vas popeljem v dišečo zgodbo. Poskušajte zavonjati in začutiti vsak vonj, nato pa vam povem, v čem je trik. Vroč kamilični čaj, iz katerega puhti nežen vonj po kamilicah. Vroča kopel z vonjem sladkaste pomaranče boža vaše misli. Svečke, ki dišijo po provansalski sivki vas odnesejo v deželo sanj in pomirjenosti s samim seboj. Vonj tople čokolade vas kar naenkrat naredi srečne in pomirjene s samim seboj.

Vidite? Že ob omembi dišečih zgodb, dražljajev in pripetljajev se lahko sprehodite po neštetih možnostih razvajanja. Aromaterapija je skrivnostna, kot so skrivnostni in zapleteni vonji eteričnih olj. Vendar že ob misli na vonj vrtnic, melise in rožmarina, se vaše misli začnejo obnašati drugače. Aromaterapija prav dobro ve, kako močno vonji vplivajo na naše možgane in zaznave.

Prijetni vonji nas vedno pomirjajo in vračajo k naravi. Zatorej vam predstavljamo nekaj načinov, kako se preprosto prepustiti božajočim se stihom vonjev, ki vas bodo zdravili, sproščali in vračali k sebi.

V pestri ponudbi darilnih paketov SelectBox so skrbno izbrane le najboljše možnosti, s katerimi vam želimo narisati nasmehe na obraze in vam polepšati vsakdan. Preberite, kako si lahko posladkate življenje z aromaterapijo.

Za najbolj zvedave

Za tiste, ki si želite največ in vas aromaterapijo izredno zanima, smo pripravili začetni tečaj dišečih zgodb. S pravilno izbiro vonjev lahko dosežete marsikaj. Vonji vplivajo na vse ljudi, torej bo tudi vonj izbranega eteričnega olja vplival na vas in vašo okolico. Se zavedate, da s svojim parfumom premikate tudi meje doživljanja vseh, ki se nahajajo v vaši bližini? Ste si kdaj mislili, da lahko s pravilno izdelanim parfumom izboljšate svojo samozavest in v to prepričate tudi druge? Brez da bi izrekli eno samo besedo, kajti vonji bodo delovali vam v prid. Vsi, ki vas zanima izdelava naravnih parfumom iz eteričnih olj, ste toplo vabljeni na delavnice aromaterapije in osnov parfumeristike. Ponudbo preverite TUKAJ.

Alpska zeliščna zgodba

Eterična olja so narejena le iz zelišč, rožic, plodov in raznih cvetov. Zatorej ne čudi, da jih najdemo tudi v naravni kozmetiki. Vsa kozmetika je osnovana na vonjih, vendar so nekateri umetno pridobljeni, drugi pa so povsem naravni. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da le naravni vonji in naravne sestavine koristno vplivajo na vaše počutje, zaznavanje sveta in zdravje. Zato smo za vas izbrali dišeče aplske zeliščne zgodbe. Kozmetika Alp Stories uporablja le naravne sestavine, rožice in rastline, ki rastejo na sončni strani Alp in vam tako ponuja vonje narave. Vsi recepti so skrbno varovane, tradicionalne starodavne skrivnosti za nego kože in duha. Preverite ponudbo naravne kozmetike z alpsko dišečo, zeliščno zgodbo TUKAJ.

Nekaj zanimivih dejstev o aromaterapiji

  • Eterično olje čajevca se vedno pogosteje uporablja tako v kozmetiki kot splošno. Suši namreč kožo in je tako zelo učinkovit pri boju z mozolji in aknami. Obenem deluje protivnetno in protibakterijsko. Lahko bi celo rekli, da je naraven, a blag antibiotik.
  • Poznamo več vrst sivke, med katerimi nekatere poživljajo, druge pa sproščajo. Če imate težave s spanjem, preden greste v posteljo, na blazino nakapajte nekaj kapljic eteričnega olja sivke in zlahka boste potonili v spanec.
  • Eterično olje prave vrtnice je, če je dovolj kvalitetno, jedilno. Torej lahko z njim odišavite glazuro na tortah ali jo kapljico dodate v čaj.
  • Eterični olji timijana in čajevca zdravita vrsto nevšečnosti, kot so obolenja nohtov.

Aromatični dotik telesa

Za vas imam uganko: »Kako lahko naenkrat uporabljate eterična olja, izvajate aromaterapijo, skrbite za celotno telo, nadvse uživate in ob tem nič ne delate?« Odgovor je masaža z aromatičnimi olji. Masaža je že sama po sebi zdravilna in je zelo učinkovita pri lajšanju stresa in popolni sprostitvi. Ko blagodejnim maserkinim rokam dodamo še dišeča, sladkasta in pomirjajoča eterična olja, se tovrstna masaža spremeni v pravo čarobnost in kraljevsko razvajanje.

Koža je naš največji organ in vse kar vtiramo vanjo, prehaja tudi v naše telo. Zato je masaža, ob kateri so masažnim oljem primešana še eterična olja, popoln način aromaterapije. Sodelujejo vsi čuti in vam se kar megli od ugodja. Vaši nosnici bosta veselo vonjali dišave narave, vaša koža pa bo voljno sprejemala zdravilna olja in njihovim esencam pustila pot dalje. Že Hipokrat je dejal: »Če hočemo biti zdravi, se moramo vsak dan okopati v dišeči kopeli in si privoščiti masažo.«

Aromaterapevtska masaža je ena najstarejših metod za ohranjanje zdravega telesa in duha, pri kateri se prepletata moč eteričnih olj in zdravilna moč dotika. Pri aromaterapevtski masaži se uporabljajo posebne kombinacije naravnih rastlinskih olj ter eteričnih olj.

Ponovno smo za vas izbrali le najboljše možnosti in ponudnike. Na aromaterapevtsko masažo se lahko odpravite k enim od naših zaupanja vrednih partnerjev:

SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1500 različnih možnosti, ki jih najdete v 21 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Uzivac-guster_570x310px_SLO