Odpravljanje celulita z limfno drenažo

A young girl in white underwear

Celulit ni nujno povezan z visoko telesno težo, imajo ga tudi ženske s sicer zavidanja vredno postavo. Pomembno vlogo pri njegovem nastanku imajo vaše genske predispozicije, na katere sami nimate vpliva. A to še ne pomeni, da ne morete narediti ničesar, da bi preprečili nastanek celulita. Najbolj koristna je vsekakor redna masaža kritičnih predelov, po možnosti z anticelulitno kremo, zelo pomembna pa je tudi redna telesna aktivnost. Celulit namreč nastaja kot posledica slabe cirkulacije krvi in z njo povezanega propadanja vezivnega tkiva, zaradi česar prihaja do kopičenja podkožnih maščob. To se na površini odraža v obliki nagubane kože, podobne pomarančni lupini. Nezanemarljiv dejavnik pri preprečevanju celulita predstavlja tudi urejena prehrana. Poskrbite, da boste namesto nasičenih uživali nenasičene maščobe, namesto predelanih žit raje izberite polnozrnata, nepredelana, zaužijte dovolj beljakovin in zelenjave. Zelo učinkovit pri boju s celulitom je lahko ananas in drugo sadje, bogato z vitaminom C. Prav tako morate paziti, da zaužijete dovolj vode, vsaj 1 liter dnevno na 25 kilogramov telesne teže. Celulit je precej bolj pogost pri ženskah, katerih vsakdan je zelo stresen, zato si poskušajte vzeti čim več časa zase in za sprostitev. Upoštevanje teh navodil je lahko zelo koristno, če se celulit še ni pojavil oziroma je prisoten zgolj v blagi obliki. Pri bolj trdovratnih oblikah bodo za odpravljanje celulita najverjetneje potrebne nekoliko bolj kompleksne in bolj učinkovite metode. Tokrat vam kot eno izmed možnih tehnik predstavljamo limfno drenažo. 

 drenaža2

Limfna drenaža je za razliko od liposukcije povsem naravna metoda odpravljanja celulita. Gre za nežno ročno masažno tehniko, podobno črpanju, ki pospeši delovanje limfnega žilnega sistema. Njegova bistvena funkcija je odvajanje različnih strupenih snovi iz telesa, zato je ključen za normalno delovanje celotnega organizma. Limfna drenaža tako ni koristna le pri odpravljanju celulita, temveč lahko pomaga tudi pri težavah, kot so otekle okončine, zastajanje vode, aknasta koža, itd. Učinkovita pa je tudi pri zmanjševanju stresa. Kljub navidezni preprostosti zahteva metoda kar precej znanja in izkušenj, zato boste sami težko dosegli rezultate, kot jih lahko strokovnjaki v kozmetičnih salonih. Eden izmed ponudnikov ročne limfne drenaže so tudi masaže Ruše, kjer omenjeno tehniko v spremljavi eteričnih olj za pospeševanje razstrupljanja telesa uporabljajo predvsem za zmanjševanje težav s celulitom.

 drenaža3

Ob prvem obisku v kozmetičnem salonu se tako običajno določi, kateri predeli so najbolj problematični in si tako zaslužijo posebno pozornost. S pomočjo limfne drenaže lahko dosežete opazne rezultate pri odpravljanju celulita, vendar je pomembno, da ste vztrajni. Potrebnih bo vsaj 7 obiskov, preden bodo vidni prvi rezultati, a potrpežljivost se vam bo gotovo obrestovala. Limfna drenaža pomaga pri mobilizaciji in raztegnitvi vezivnega tkiva, zato se bo obseg celulita opazno zmanjšal, hkrati pa se bo zmanjšal tudi obseg vaših telesnih delov, predvsem stegen, ki spadajo med najbolj kritične telesne predele, kar se tiče nevarnosti za nastanek celulita. Izjemne uspehe limfne drenaže v boju proti celulitu priznavajo tudi dermatologi.  

Z Vodnikom doživetij SelectBoxa do nakupa  darilnega paketa:

  • Nega v spa centru (refleksna masaža stopal – velja za 1 osebo)
  • Masaža in welness (aromaterapija celega telesa  70 minut – velja za 1 osebo)