3 namigi za oblikovanje postave pred poletjem

beachbody

Poletje je že skoraj tu, visoke temperature in toplo sonce pa v nas zbujajo prva sanjarjenja o oddihu na morju in nas hkrati silijo iz zimskih oblačil. Kljub temu pa se vsako leto v nas porajajo enaki strahovi – si upam kazati svoje noge in trebušček v novih kopalkah? Je moja postava premalo čvrsta za dvodelne kopalke?

Čudežnega načina za oblikovanje telesa ni, vendar še zdaleč ni prepozno. Pripravili smo vam 3 nasvete, kako shujšati zdravo in poletje pričakati v najboljši formi. V kombinaciji z redno vadbo bodo ti ukrepi prinesli izjemne rezultate pri oblikovanju postave in izginjanju celulita, za povrh vsega pa vam bo hvaležno tudi telo.

fitnes

1. Takoj na fitnes!
Prve sadove vadbe boste sami opazili po štirih tednih, drugim pa bodo vidni šele po   šestih, zato se vadbe lotite vsaj dva meseca pred dopustom. Proti celulitu je najboljša kombinacija kardia in vaj za moč, ki bodo spodbudile nastajanje mišične mase in hkrati učvrstile vaše telo. Če niste vajeni redne vadbe, vam bo bolj kot fitnes koristila skupinska vadba – izberite TNZ aerobiko za oblikovanje trebuha, nog in zadnjice, če pa vam bolj odgovarja ples, pa se odločite za zumbo. Ta intenzivna vadba namreč vključuje plesne elemente salse, hip-hopa in trebušnega plesa.
Kje?
Vodeno vadbo ponujajo v večini fitnes centrov. V Ljubljani se je lahko lotite v fitnesih Moj Fit, 4P ali ŠC Dolgi most, v Kranju vam jo ponuja Maxxfit, v Domžalah pa fitness Fit-Fit.

water

2. Ne pozabite na hidracijo
Priporočen dnevni vnos tekočine za odraslo osebo je 2 litra za ženske in 3 litre za moške, najboljše rezultate pa boste dosegli, če kalorični alkohol in sladke pijače nadomestite z vodo ali naravnim sadnim sokom. Voda je ključna za hidracijo v poletnih mesecih, v kombinaciji z vadbo pa tudi odlično pripomore k zmanjšanju celulita. Športne pijače, kot so Isostar ali Gatorade, bodo v vaše telo sicer vrnile izgubljene elektrolite, zaradi visoke vsebnosti sladkorja pa tudi lep del kalorij; prijaznejša alternativa za hidracijo ob vadbi je kokosova voda, ki je odličen naravni izotonik z visoko vsebnostjo mineralov.

healthyfoods

3. Ne stradajte, temveč jejte (bolj) zdravo

Diete, ki od vas zahtevajo minimalen vnos kalorij, so škodljive za vaše zdravje in ne pripomorejo k izgubi celulita. Hkrati so tudi neučinkovite – izgubljeno boste nadoknadili že v nekaj dneh po koncu diete, saj bo vaše sestradano telo začelo kopičiti maščobne zaloge, celulit pa se bo še povečal.
Namesto da stradate, raje nadomestite običajne testenine in kruh s polnozrnatimi, s čimer boste v svojo prehrano vnesli več vlaknin, ki bodo iz vašega prebavnega trakta odstranile neželene toksine in odpadne snovi. Slane prigrizke zamenjajte z nesoljenimi oreščki in surovo zelenjavo, namesto piškotov ali tortic pa si raje privoščite sadje in črno čokolado, ki je polna mineralov in antioksidantov, pomaga nadzorovati vaš krvni sladkor in se zaradi svojih odličnih lastnosti uvršča med superživila.

Oblikovanje postave tudi v darilnih paketih SelectBox:

  • Masaža in wellnes (Preoblikovanje telesa s kavitacijo – velja za 1 osebo)