Meditacija za pobeg od vsakdanjih težav

 meditation_2_1698x1131

Meditacija je tehnika, ki sprošča telo in duha. Človek je dandanes namreč večino časa usmerjen na misli o preteklosti in prihodnosti, meditacija pa nam pomaga, da usmerjamo pozornost v ta trenutek, v zdaj. Z meditacijo se sproščamo in urimo v tem, da postopno popolnoma utišamo in izklopimo um in se poglobimo vase. Šele takrat namreč lahko slišimo našo intuicijo in dosegamo višja stanja zavesti. Za marsikoga je to na prvi pogled precej nemogoča naloga, a verjemite, da je možno – kot pri vsaki drugi stvari pa je potrebne mnogo vaje. Ko se boste prvič odločili, da boste meditirali, bo vaša koncentracija verjetno slaba, motil vas bo vsak šum, mislili boste na več stvari,  zato bo treba nekaj vaje, da boste pri meditaciji lahko uspešni. Z redno vadbo meditacije bo vaš um vedno bolj miren, čutili pa boste vedno bolj čisto obliko veselja in sreče.

meditation-mantras

Meditacija je sestavni del mnogih religij in se izvaja že od antike. Različne meditativne discipline obsegajo široko paleto duhovnih in psihofizičnih praks, od doseganja višjih stanj zavesti, do večje ustvarjalnosti in samozavesti. Obstaja nešteto vrst meditacij, cilj vseh pa je umiriti in povezati um, srce in dušo s telesom, razrešiti različne težave, transformirati vzorce … Najbolj pogost položaj, ki se uporablja pri meditaciji je sede, položaj lotusa ali leže. Oči naj bi bile zaprte, v nekaterih šolah pa učijo, da so oči na pol zaprte in pogled usmerjen navzdol. Meditacijo lahko izvajate kot vam ustreza in se pri tem ni treba držati nekih zapovedanih pravil, saj za doseganje meditativnega stanja ni napačnega načina. Važno je, da ste sproščeni in da vam je udobno. Za lažjo sprostitev si lahko pomagate z meditativno glasbo, za začetnike pa je zelo priporočljivo, da meditacijo izvajajo ob vodenju izkušenega mojstra, v skupini, ali pa doma ob zgoščenki. Zgoščenk z meditativno glasbo in knjig o meditaciji je na trgu ogromno; za pridobivanje osnovnega vedenja o meditaciji so sicer povsem zadovoljive, a ker je meditacijo treba izvajati v praksi, je bolje, da začnete z vodeno vadbo.

meditacija
Meditacija ima mnoge pozitivne učinke, saj zmanjšuje stres in blaži fizično bolečino. Predvsem pa ima pozitivne učinke na človekom um in na njegovo psihično stanje, saj ga umirja in mu pomaga, da lažje rešuje vsakdanje probleme, posledično pa je tudi bolj srečen. To pa je, verjamem, cilj prav vsakogar izmed nas. Meditacije se nikomur ne sme vsiljevati, tudi če veš, da je za človeka koristna in zdravilna. Vsak posameznik jo mora sam začutiti, zaslišati klic duše, ki ga vabi k njenemu izvajanju. Ampak ko enkrat začneš, ko postane del tvojega vsakdana, brez nje kar nekako ne moreš več.

Meditacija tudi v darilnih paketih SelectBox:

  • Nega v spa centru (2 x obisk vodene vadbe meditacije, s katero boste umirili um, zbudili vaše umske sposobnosti, se sprostili, zmanjšali stres ter ublažili fizično ali psihično bolečino 60 min- velja za 1 osebo)
  • Lepotna nega in sprostitev (6x obisk vodene vadbe meditacije, s katero boste umirili um, zbudili vaše umske sposobnosti, se sprostili, zmanjšali stres ter ublažili fizično ali psihično bolečino 60 min- velja za 1 osebo)
  • Harmonija lepotnih tretmajev (8 x obisk vadbe Vinjasa joge 60 min ali 8 x obisk vodene meditacije / dihalnih tehnik (pranayama) 60 min- velja za 1 osebo)
  • Harmonija lepotnih tretmajev II (4 x obisk vadbe Vinyasa joge z individualnim učiteljem 120 min ter svetovanje o zdravem načinu življenja + jedilnik “Za zdravo življenje brez bolezni”- velja za 1 osebo)