Jesenska Istra s SelectBoxom

Ulovili smo zadnje sončne žarke jeseni in odšli na potep po Istri. Čudovita, romantična, barvita in svojevrstna mesteca so ravno pravšnja za obisk izven sezone. Pričarajo namreč mešanico nostalgije in sladke sanjavosti. Tokrat so nas v svojem objemu razvajali Poreč, Rovinj in Motovun. Kaj smo doživeli in katere SelectBox ponudnike smo tokrat obiskali?

IMG_3631

Poreč, mesto barv

Nedaleč čez mejo najdete mestece Poreč, ki stoji na polotoku. Zagotovo ga poznate. Kot vsa istrska mesteca, v svojih uličicah skriva premnoge zgodbe in čarobne kotičke. Bogata zgodovina govori svoje spomine skozi zgradbe, rustikalne vile in utrip mesta. Poleti je Poreč poln obiskovalcev, trgovinice pa z barvito ponudbo pred vhodi rišejo svojevrstno sliko. A tudi jeseni je mesto prijetno, živahno in intimno obenem. Barv se res ne da zgrešiti. Na jasen dan, kot je bil ta, na katerega sem se lenobno sprehajala čez Poreč, v vseh odtenkih zažarijo stavbe v rožnatih, zelenkastih in rumenih barvah. Ko se boste naslednjič odpravljali čez mejo, se spomnite sem priti na kavo ali sladoled. Ali še bolje na doživetje, ki smo si ga v Poreču tokrat privoščili mi. In to je karting na pisti Motodroma Poreč!

IMG_3640

Motodrom Poreč, prava mera adrenalina

Zanimivo, pričakovala bi, da bo ob tem letnem času manj zanimanja za preganjanje s karti po vijugasti pisti. A motodrom je znan daleč naokrog, svoj sloves pa z lahkoto upravičuje. Ob našem obisku se je v kartih zabavalo kar nekaj družin in parov, ki so se preganjali po pisti. Poleg kartov ponujajo tudi štirikolesnike za »off road« vožnjo, a mi smo izbrali vožnjo s karti. Prijeten receptor nas vpraša, kateri kart bomo izbrali. Tistega šibkejšega, srednjega ali najmočnejšega? Najmočnejšega seveda! Časa za vožnjo imate 10 minut. Kasneje ugotoviš, da te po desetih minutah že hudo bolijo roke, zato je za eno rundo več kot dovolj. »Kako hitro pa gredo tele zadevice« vprašam. Tudi do 120 km/h, prejmem v odgovor. Vau, to pa ni kar tako!

IMG_3475

Sedem v svoj kart, z menoj bosta »tekmovala« še dva fanta. No, ravno prerivali se ne bomo, veselja, da bi me že v prvem krogu prehitela, vama pa tudi ne dam, si mislim. Postavimo se na progo in čakamo zeleno luč, ki naznanja začetek vožnje. Pod tesno oprijeto čelado komajda zaslišim zvok, ki sporoča, da naj pritisnem na gas. Dirka se je začela! Sprva bolj previdno, sploh pred ovinki, kjer je cesta gladka in spolzka, nato v vsakem naslednjem krogu bolj pogumno. Noro, tako majhno vozilo, pa tako zabavno, odzivno in hitro je! Saj vem, saj je »samo karting«, ampak je pa res zabaven. Proga je zvečine precej vijugasta, kar te sili, da zares preizkusiš svoje zmožnosti. Deset minut mine kot za šalo in z veseljem bi se peljala še krog ali dva. Malce tresočih se rok si snamem čelado in ugotovim, da bom v podlahteh gotovo imela »musklfibr«. Nič zato, vredno je bilo! Kdo je na vrsti za naslednji krog? Vi? Preverite ponudbo Motodroma Poreč TUKAJ >>

IMG_3529

Rovinj, mesto stotih razgledov

Trije dnevi v Istri, tri mesta. Prvo je bilo Poreč, zdaj je na vrsti Rovinj. Čudovito mesto je znano že širom sveta, njegovi začetki pa segajo že v antiko. Danes velja za eno najbolj obiskanih mest na Hrvaškem, vseeno pa ohranja svoj tipično istrski videz. Mešanica starinskega z obnovljenim, veličastnega s skritim in tradicionalnega z modernejšim, me vedno znova navdaja z radovednostjo. Kaj še lahko postaneš, Rovinj? Je mesto stotih razgledov in pogledov. Nad mestom vodi prijetna pot, od koder se odpira pogled na morje in mesto ob njem. Otočki, raztreseni ob obali, so kot nalašč za poletno vožnjo s čolnom. In uličice, ki vodijo gor in dol, so polne zanimivih velikih vrat in barvastih polken. Kaktusi v loncih, stik lokalčkov in butičnih hotelov, pa vonj po sveže pečenih rogljičkih. Očarljiv si Rovinj. Kje se splača prenočiti, ko se ravno potepate po Rovinju. Naju je pot zanesla k ponudniku, ki ga seveda najdete v darilnih paketih SelectBox.

IMG_4007

Aparthotel Locanda Blu, za jutra z razgledom

Če že celoten Rovinj ponuja toliko romantičnih pogledov in razgledov, potem tudi apartmaji Locanda Blu zagotovo dihajo isto zgodbo. Od centra Rovinja so oddaljeni le 3km, vila pa stoji čisto ob morju. Prideva zvečer, a vseeno naju pričakajo nasmejani lastniki. Do sob naju vodi pot čez jedilnico, v kateri se bohoti star klavir. Že številke na vratih sob so mi všeč – risbe morskih deklic namreč. Čar je v detajlih, kajne? Soba je zares prijetna, kot nalašč za malce razvajen par, kot sva midva. Visoka, mehka postelja in večerni razgled na morje je vse, kar v tem trenutku potrebujem. Luna se lesketa nad gladino vode in riše prav poetično sceno. V daljavi vidim rt Rovinja in poslušam šumenje morja tik pod velikimi balkonskimi vrati. Škoda, da je hotelska restavracija ob morju v tem letnem času že zaprta. Poleti mora biti nadvse romantično večerjati ob vodi.

IMG_3887

Sobe so prenovljene, urejene in čiste. Pogreznem se v mehko posteljo in naslednje česar se zavem, so sončni žarki, ki me nežno zbujajo. Čas je za zajtrk torej! Obožujem zajtrke, sploh takole, ko se mi nikamor ne mudi. V jedilnici naju pričaka nasmejan pozdrav za dobro jutro in jedilni list. Nekatere stvari so že pripravljene in sledijo konceptu samopostrežnega zajtrka. A če si zaželiš sveže omlete in drugih toplih jedi, ti jih seveda pripravijo. No, dobrega zajtrka zagotovo ne bova izpustila. Medtem ko čakava na sveže pripravljen najpomembnejši obrok v dnevu, stopim ven in se predajam morskemu vetrcu. Zajtrk je bil slasten, umirjen in predvsem pester. Zdaj že veste, kje boste prenočili prihodnjič, ko boste v teh krajih, kajne? Oglejte si ponudbo Aparthotela Locanda Blu TUKAJ >>
IMG_3836 (1)

Motovun, kjer vse spominja na Provanso

Poprej še nikoli nisem obiskala Motovuna. Zato sem bila še toliko bolj presenečena, da tukaj stoji takšen biser. Nahaja se blizu Buzeta, na visokem griču, odmaknjen v notranjost Istre. Do mesta, ali bolje rečeno naselja, vodi strma cesta. Srednjeveško mestece me v vseh pogledih spominja na manjša Provansalska mesteca in v meni zbuja željo po raziskovanju. Tukaj je res drugače. Prav pravljično, kot bi stopila v kakšen dobro napisan roman. Tlakovana cesta, prijazne mačke, trgovinice z unikatnimi izdelki, domače taverne in tartufi. Tukajšnja okolica namreč velja za kraj tartufov. Kratek, a prijeten sprehod naju popelje čez kraj, vse do vrha, od koder se razprostira neverjeten razgled na dolino in reko, ki teče tod doli. Obiskovalcev je kar nekaj, saj je kraj zares edinstven. A sem nisva prišla zgolj raziskovat, prišla sva se razvajat v wellness tukajšnjega butičnega hotelčka. To bo popoln zaključek izleta po Istri.

IMG_4056

Wellness Hotel Kaštel Motovun, mirno razvajanje

Hotel stoji v prenovljeni srednjeveški zgradbi, na vrhu Motovuna. Butični hotel je zagotovo ena najlepših stavb tukaj, tako od zunaj, kot od znotraj. Spustiva se v wellness in že na vhodu diši po sivki in eteričnih oljih. Tako mirno je tukaj, da se človeku zares nikamor več ne mudi. Bazen z whirpoolom vabi k plavanju ob razgledu na visok zvonik, ki ga gledam skozi okno. Na drugi strani se razprostira ogromen, skrit vrt, kjer mora biti poleti prav božansko. Zaplavam in se opazujem snope svetlobe, ki jih oddajajo luči v bazenu.

IMG_4104

Odklopim vse skrbi in obveznosti. Potem naju receptorka povabi, pravi, da je najina kopel s sivko in majaronom že nared. Odpelje naju v zasebno sobo, kjer naju čaka vroča, dišeča kopel, obdana s svečkami. Mmm, kakšna romantika. Masažna kad zares prija in po dvajsetih minutah v vroči vodi sem že čisto omotična od prijetnega objema vode. Še malo zaplavam v bazenu, da se shladim, potem pa raziščeva še savne. Zagledam repliko zvezd, ki jih na stropu sobe za počitek ustvarjajo majhne lučke in zdi se mi, da sem prav zares pristala v pravljici. Prepustim se sanjarjenju ob zeliščnem čaju. Preizkusim še finsko in turško savno, pa korita za knajpanje in uživam v celovitosti savn. Prostori so obdani z istrskim kamnom, ki paše v celovit koncept Istre. Najbolj od vsega mi je všeč, da so majhni prostori mirni in pravljični. Že dolgo mi nobena savna ni ponudila tolikšne zasebnosti in sproščenega počitka. Pomirjena in rahlo utrujena se počasi odpravljava. Za seboj puščava čudovito mestece Motovun, ki bo s svojo ponudbo zagotovo očaralo tudi vas. In če vas pete zanese sem, pridite še na razvajanje v wellness hotela Kaštel Motovun. Njihovo ponudbo najdete TUKAJ >>

IMG_4086


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

XXL_NLsplosni_1200x400px