To poletje obiščite restavracije z najlepšim razgledom

Prijetni poletni večeri ali sončni počitniški popoldnevi so čudovita priložnost, da sebi in svoji dragi, partnerju, mami ali prijateljici popestrite to poletje z gurmanskim razvajanjem. Iz SelectBox ponudbe smo tokrat za vas izbrali top pet restavracij z najlepšim razgledom – od tistih, ki se nahajajo na podeželju, pa vse do tistih v osrčju prestolnice, daleč nad strehami ljubljanskih hiš ali tik ob morju. Berite naprej in izberite razgled, ki bi si ga to poletje želeli doživeti ob izbranih gurmanskih specialitetah v družbi vam dragih ljudi!

 

V objemu narave doživite domače okuse v moderni preobleki

Restavracijo Tri Lučke v Sremiču, v bližini Krškega, poleg čudovitega razgleda na okoliške hribe zaznamuje tudi prostoren, v les in kamen odet ambient, ki očara s svojo domačnostjo in eleganco hkrati. Chef Dejan Mastnak v svojih kulinaričnih kreacijah posega po kakovostnih sestavinah iz domačega okolja, posebej rad ustvarja s sezonskimi dobrinami narave, ki jih rad sodobno pripravi in dodatno oplemeniti. Tri Lučke so znane po tem, da skoraj pozabljene jedi pripravijo na prenovljen, povsem njihov način in tako združijo tradicijo s sodobnostjo, vseeno pa pri njih lahko uživate tudi v povsem pristnih domačih jedeh kot so na primer domač kruh, kislo zelje in domače testenine. Izberite trihodni, štirihodni ali degustacijski šesthodni meni in se prepustite gurmanskemu razvajanju v objemu ozelenele narave!

 

Obedujte v vrhunskem gostišču z razgledom na grad Žužemberk

Le nekaj sto metrov pod žužemberškimi slapovi, tik ob reki Krki stoji Gostišče Koren, ki s čudovitim razgledom na grad Žužemberk in okusno kulinariko očara prav vsakega obiskovalca. Korenovi so bili prva kmetija na Dolenjskem, ki se je uradno začela ukvarjati s turizmom in o njihovem uspehu priča dejstvo, da še vedno ostajajo izredno priljubljeni za obedovanje turistov kot tudi domačinov. Že od samega začetka sledijo zastavljeni viziji »kjer je domače zares domače«, zato je na jedilniku zgolj to, kar so v tistem času pridelali na kmetiji. Hišne specialitete so domači skutini štruklji, suhokranjski žlinkrofi in postrvi iz reke Krke, pripravljene na različne načine. Če si želite domačih okusov v pristni naravi bo to prava izbira za vas!

 

Sprostite se v Panorami Stara pošta v Kranju

Lokal Panorama Stara pošta se nahaja v eni najzanimivejših zgradb v Kranju, ki jo je v preteklosti večkrat obiskal celo France Prešeren. Je urbana džungla, ki goste vsakodnevno razvaja z dobro kavo in jim ponuja najlepši razgled nad starim delom mesta. Poleg različnih napitkov in pijač, strežejo tudi sladice in tapase – to so očarljivi prigrizki, ki poskrbijo, da druženje postane hrustljavo! Celoten ambient lokala je edinstven in poseben, gostje lahko izbirajo med različnimi sedeži, naslanjači in kavči, zunaj pa je velika terasa, s katere ob poletnih večerih odmeva živa glasba! Za tiste, ki si želijo druženja s prijatelji ali sproščenega zmenka z lepim razgledom, je Panorama Stara pošta vsekakor vredna obiska.

 

Prepustite se istrsko-primorskim okusom v slikovitem pristanišču Opatija

Yacht Club je hram domače istrsko-primorske kuhinje v slikovitem pristanišču Opatija, kamor se radi odpravljajo gurmanski poznavalci. Restavracija s pogledom na morje sladokuscem ponuja odlična kulinarična doživetja, tiste, bolj navdušene nad morsko hrano pa razvajajo s skrbno pripravljenimi ribjimi jedmi, raki in školjkami. Gurmanske poznavalce bodo očarale jedi kot sta rižota s kavarnerskimi škampi in brancinov carpaccio na pasti iz oliv, ponujajo pa tudi vrhunske mesne jedi in pestro vinsko karto vin iz priznanih vinskih kleti. Če si želite užitka v kulinaričnih specialitetah, ob kapljici Istrskega vina, sproščeni atmosferi, odlični postrežbi in prelepem abientu, to poletje obiščite Yacht Club v Opatiji!

Visoko nad ljubljanskimi uličicami uživajte v odlični kulinariki

Za vse tiste pa, ki si želijo dih jemajočega razgleda, pa nimajo časa ali energije oditi iz prestolnice, se v najvišjem nadstropju hotela Intercontinental nahaja B-restavracija, v kateri strežejo jedi, pripravljene po receptih Chefa z Michelinovo zvezdico. Zaznamuje jih trud, da bi povezali slovensko kulinariko s svetovnimi trendi, kar boste gotovo občutili v njihovih kulinaričnih kreacijah. Njihova posebnost je poleg razgleda in kulinaričnih mojstrovin tudi odprta kuhinja, ki omogoča, da v prijetnem ambientu opazujete kako kuharski mojstri za vas pripravljajo hrano. Na voljo je tudi velika terasa, na kateri poletni vetrič prijetno popihlja, veliki sončniki pa delajo še kako potrebno senco. Odpravite se tja gor, visoko nad Ljubljano in uživajte ob dobri hrani, čudovitem razgledu in kozarčku izbrane hladne pijače!

 

Razvajajte se z najboljšimi gurmanskimi specialitetami v slikovitem ambientu narave in notranjega designa izbranih restavracij. SelectBox ponudba vam omogoča široko izbiro obojega – vrhunskih specialitet in nepozabnih razgledov. Izberite vaš kraj sprostitve, se prepustite poletnim okusom in dopustite, da nepozabno SelectBox doživetje oblikuje vaše poletje!