7 razlogov za gurmansko razvajanje na Valentinovo

Ste se kdaj vprašali, kako vas lahko odlična hrana popelje v svet sprostitve in užitka? Pa ne le vas, tudi vašega partnerja, ki ga lahko z gurmanskim izborom lepo presenetite. Za vas smo izbrali le nekaj od mnogih razlogov, zakaj bi morali za praznik zaljubljenih poskrbeti za tovrstne užitke.

Razvajanje po gurmansko

1. Razvajanje brbončic in odkrivanje novih okusov.

Dobra hrana v prijetni atmosferi spodbuja vaša čutila za voh in okus. Če še ne veste, kako lahko nekatere kombinacije jedi pričarajo povsem novo in nepozabno izkušnjo za vaše brbončice, je zdaj skrajni čas, da to doživite. Priporočamo vam obisk Vile Podvin, ki združuje najboljše slovenske sestavine in tradicionalne jedi. Lahko obiščeta Hišo kulinarike Manna, kjer se ponašajo z izjemno pestro vinsko karto, dnevno svežimi ribami in okusno pripravljenimi jedmi iz mesa. Če želita uživati v raznolikih jedilnikih, pa je prava izbira Restavracija 1906, ki se nahaja na Bledu.

2. Če boste pametno izbrali, lahko svojo boljšo polovico izredno lepo presenetite.

Izkažite se kot poznavalec dobre hrane in vina – le zamislite si, kako poželjive poglede boste poželi na nasprotni strani mize! Za smetanov izbor preverite Gostilno Kovač v Ljubljani, kjer strežejo odlične ribje specialitete, ali pa se namenite na Grad Kromberk, kjer vaju bodo obravnavali kot kraljično in kralja. Če sta bolj za srednjeveški ambient, se odpravita v Radovljico v Gostilno Lectar, ki streže odlično domačo hrano že od leta 1822.

3. Kuhanje vsak dan in pripravljanje jedi brez domišljije vodi v rutino, kajne?

Ni treba, da je vsak vajin dan popolnoma enak, zato presenetite svojega najdražjega ali najdražjo. Še veste ne, kako zanimiv večer lahko preživita z nekaj domišljije! Za nekaj drugačnega obiščita Vilo Pri Florjanu, kjer jedi pripravljajo malce drugače in ubirajo moderen pristop kuhanja za še tako zahtevne goste. V osrčju hrvaške istre lahko obiščeta Restavracijo hotel Amfiteatar, ki ponuja tradicionalne jedi v stilskem in sodobnem okolju, hvale vredna izbira pa je tudi Stancija Kovačići, ki se nahaja blizu Opatije in nudi tradicionalne istrske jedi, pripravljene na sodoben način.

DSC_42284. Svež zrak in stik z naravo prebudi lakoto.

Odpravita se v naravo in vdihnita svež zrak  in vonj prebujajoče se narave. V gostilni Lovenjak v Murski Soboti  vas bodo navdušili s prekmursko kuhinjo, lahko pa se odpravita na sprehod ali treking  v bližino srednjeveškega mesteca Bale in mimogrede obiščeta še restavracijo La Grisa, kjer se bosta navdušila nad vrhunsko gastronomijo. V Domačiji Firbas v osrčju Slovenskih goric bosta lahko uživala v pristnem domačijskem vzdušju in uživala v objemu narave.

5. Vsak gurman je prepričan, da užitki ob dobri hrani spodbujajo romantiko in erotiko.

Še posebej, če je hrana pripravljena tudi očem privlačno. Ne boste zgrešili, če obiščeta Restavracijo Viola – poskrbeli bodo za razvajanje vajinih želodčkov in oči, če bosta večer želela nadaljevati še kako drugače, pa ponujajo tudi prijetna prenočišča. Odlična restavracija z možnostjo prenočišča je tudi Lambergh, Château & Hotel, kjer vama bodo mednarodno priznani kuharji pripravljali jedi v modernem slogu z lokalnimi sestavinami. Obiščita tudi Restavracijo Navigare v Novigradu v marini in se razvajajta v novem objektu z bazenom in zelo lepimi sobami v ladijskem slogu.

6. Ljubezen bo vzplamtela ob kozarčku žlahtne kapljice.

Če ste vsaj malo gurmana, boste uživali tudi ob dobrem vinu. Glede na rek  In  vino veritas, boste morda izvedeli še kakšno žgečkljivo skrivnost! Uživajta v osrčju slovenske Istre v vinski kleti Vina Rodica, ali pa se odpravita v Ajdovščino na posestvo Vina Ferjančič, kjer vaju bo sprejel prijazen vinar in popeljal v čudovito izkušnjo pokušine mladih vin. Vsekakor vam priporočamo tudi vinsko klet Korenika & Moškon v Izoli, kjer lahko poleg odličnih vin poskusite tudi domača žganja.

7. Valentinovo je lahko tudi razlog za gurmanski izlet.

Na izlet jo lahko mahneta v slikoviti Piran, kjer se nahaja tudi gostilna pri Mari. Uživala bosta v svežih morskih jedeh v družinskem gostišču. Če vaju zanima štajerska, se lahko odpravita v Restavracijo Villa Rustica v Mariboru. Vsekakor dober izbor, če želite preživeti čas z boljšo polovico, saj bosta uživala v 3-hodnem meniju ob morskih specialitetah, tartufih in odlični kapljici. Ogleda vreden je vsekakor tudi Otočec, kjer vaju bodo v Restavraciji Grad Otočec po kraljevsko razvajali.

Gurmanski užitki za dva

Se še niste odločili, katera od možnosti vas je najbolj prepričala? Brez težav lahko izbirate med več kot 90 lokacijami ponudbe SelectBox Miza za dva za kulinarično potepanje po vašem okusu. Preverite SelectBox kulinarična doživetja in letos navdušite svojo boljšo polovico kot še nikoli!