Tajska masaža v osrčju naravnega parka nad Zagrebom

Eden od razlogov, zakaj obožujem wellness, je mešanica sproščujočih užitkov duha in telesa. Za razliko od kozmetičnih salonov, wellness storitve trajajo dlje in vključujejo tudi čas za sproščanje po tretmaju, njihova ponudba je bolj raznolika, prav tako pa se v široki ponudbi tretmajev najde nekaj za vsak okus. V kolikor želite preživeti popolni dan v wellnessu, ki leži v samem osrčju naravnega parka nad Zagrebom ter občudovati neokrnjene gozdove, si zagotovite doživetje, kjer se boste sprostili in si zagotovo napolnili baterije. Več o ponudbi si lahko preberete TUKAJ.

sljeme

Za obisk wellnessa v Tomislavovem domu sem se odločila predvsem zato, da si privoščim vikend zdravljenja izčrpanosti od napornega vsakdana. Z navdušenjem sem ugotovila, da so vse storitve načrtno prilagojene današnjim tegobam in potrebam za izboljšanje splošnega psihofizičnega počutja. Tretmaji so zasnovani na način, da zagotavljajo večjo vitalnost, harmonijo in s tem splošno lepoto telesa. Gostje si lahko v wellnessu privoščijo sproščanje v različnih savnah, namakanje v jakuzziju, plavanje v bazenu, za tiste malo bolj športne tipe uživačev, pa imajo v sklopu wellnessa na voljo različno opremo za vadbo.

darilni_paketi_wellness_tomislavov_dom_slika_5

Tajska masaža – odprava energijskih blokad

Ker je znano dejstvo, da je najboljše zdravilo za obvladovanje stresa masaža, sem se odločila, da jo preizkusim. Čeprav imajo v svoji ponudbi pester nabor različnih masaž – od klasične masaže, masaže z vročimi kamni, masaže glave, sem se odločila za tajsko, saj je zaradi svoje zgodovine edina logična izbira za odpravljanje stresa.

Ali ste vedeli, da je tajska masaža ena najstarejših metod zdravljenja? Njeni začetki segajo na ozemlje Indije in temelji na 10-ih najpomembnejših energetskih kanalih, ki se nahajajo po celem telesu, le nekaj centimetrov pod površino kože. V teh kanalih se pretaka pomembna življenjska energija, ki prodira skozi celo telo. Zelo pomembno za zdravje je, da so kanali v tranzitu, zato je bistvo tradicionalne tajske masaže odprava energetskih blokad in s tem omogočanje nemotenega pretoka energij skozi telo.

Tajska masaža je prav tako nadvse zanimiva in posebna. Maserka pri svojem delu uporablja celotno telo – roke, noge, komolce, stopala, včasih celo svojo celotno težo s hojo po človeku. Nisem bila povsem navajena, da se moram med masažo usesti oziroma, da se moram kakorkoli prestavljati od ležečega položaja na trebuhu. Vsekakor nadvse zanimiva izkušnja. Če potiho priznam, tudi nekoliko boleča. Ampak na koncu sem se počutila zares božansko. Kot elastika. Tako prožnega in sproščenega telesa že dolgo nisem občutila. Terapija tajske masaže je trajala kar 90minut. Podrobnosti prijemov opišem v nadaljevanju.

masaza

Zgodovinska tradicija zdravljenja telesa

Maserka me pospremi v sobo, kjer se pripravim na masažo. Uležem se na masažno mizo, v ozadju slišim prijetno azijsko glasbo. Zelo prijeten ambient. Sprva je masaža nežnejša in spominja na rahlo raztezanje. Tajska masaža je vsekakor marsikaj drugega, kot klasična in vključuje več nivojev:
raztezanje
• interakcija s terapevtom, ki vodi telo do določenega položaja joge
• čiščenje energetskih kanalov.

Boleče in utrujeno telo je običajno razlog, da stranke obožujejo tajsko masažo. Terapevt bo tekom masaže odkril, kje je dejanski izvor bolečin in težav. Z združevanjem različnih tehnik, tradicionalna tajska masaža sprošča telo in duha, spodbuja cirkulacijo in tako pomaga pri obnavljanju celic ter odstranjevanju toksinov. Sprošča mišice, sklepe in živce, zaradi česar se po masaži počutite sproščeno, hkrati pa sprošča tudi čustva s tem pa vpliva tudi na čustveno zdravje.

Raztezanje ohranja mišični tonus, izboljša stanje mišic in preprečuje telesne poškodbe. Raztezanje je prilagojeno vsakemu posamezniku – glede na njegovo mišično strukturo, obliko telesa in različne stopnje napetosti.

Položaji joge so namenjeni krepitvi telesa v vseh pogledih. Skozi jogo telo postane hkrati prožno in močno, predvsem pa zdravo. Pred vsako masažno tehniko se terapevt pogovori s posameznikom, da se z njim poveže in tako spozna telesne disfunkcionalnosti, ki jih z masažo kasneje odpravlja.

darilni_paketi_wellness_tomislavov_dom_slika_3

Imela sem vsekakor čudovit dan! Na Sljemenu, kjer leži Tomislavov dom, sem po masaži lahko uživala še v toplem čaju v oazi za sproščanje s pogledom na prekrasno gričevnato okolje in zelenje.

Wellness doživetje v Tomislavovem domu je lahko odlično darilo. V naši ponudbi najdete tajsko masažo za 90 ali 120 minut. Izbor ponudbe SelectBox paketov najdete TUKAJ. Sproščujoče vzdušje je zagotovljeno in tudi preizkušeno! Torej, kaj še čakaš?

tomislavov_dom_4

*Tekst povzet iz spletne strani Guster.comavtor Ana Dukić; prevod Vanesa Ugovšek. 


 

SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

XXL_spl_NL_2019_SLO-1900x400