Zipline Bovec – doživetje, ki si ga bomo zapomnili

Juheeej! Poletje je tu in s tem odličen čas za teambuildinge! Junijska vročina nam ni prizanašala, zato je padla osvežujoča odločitev – GREMO V GORE! Namesto običajnega četrtka v pisarni smo se odpravili na pot v Bovec – v čudovito neokrnjeno naravo. In teambuilding SelectBox se je pričel.

Ne bi si mogli želeti boljšega dneva za druženje, saj je sonce že od zgodnjega jutra kazalo svojo moč. Ob prihodu v Bovec smo se po dolgi vožnji najprej okrepčali s hladnimi napitki in pojedli nekaj kolačkov. Z dvigom sladkorja v krvi pa smo bili pripravljeni na adrenalinske podvige. Še našo ekipo iz Hrvaške počakamo in akcciijjjaaa!!

20180621_114223

Napočil je čas za Zipline!

Le streljaj od kavarne v centru Bovca, kjer je bila naša zbirna točka, najdemo našega adrenalinskega partnerja – Aktivni planet, ki poleg Zipline-a v naši ponudbi SelectBox darilnih paketov omogoča še doživetja ostalih adrenalinskih špotnih aktivnosti, kot so rafting na Soči, Kanyoning, Hidrospeed in še mnoge druge zanimive aktivnosti. Takoj, ko vstopimo v njihovo poslovalnico, nas seznanijo z opremo in nam jo tudi razdelijo. Varnost je pri njih vsekakor na prvem mestu. Čelada, rokavice in varonostni pas s škripcem so obvezna oprema za spust po Zipline-u, ki smo jo morali nositi skozi ves čas naše adrenalinske dogodivščine. Še skupinska fotografija pred poslovalnico in greeemmmoo!!!!

Razdelijo nas v dva džipa, ki sta bila naše prevozno sredstvo do vrha hribovja. Že vožnja z džipom je bila nadvse adrenalinska. Le kaj nas čaka na vrhu??!! Vznemirjenost je naraščala z vsakim prevoženim metrom. Tudi srce je začelo biti hitreje. Po 30 minutah vožnje prispemo na sam vrh. Zdaj ni več priložnosti za vrnitev. Nato ponovni pregled opreme in odhod do prve postaje Zipline avanture, ki je bila oddaljena le streljaj od točke prihoda. Simpatična inštruktorica nas najprej preizkusi na testu ter nam predstavi čarobno vrv, ki nas bo popeljala v nepozabno doživetje. Razloži nam, da moramo preizkus nujno opraviti, če se želimo spustiti po tistem čisto pravem Zipline-u.

Po preizkušnji napoči čas za premagovanje strahu. In smo se pričeli spuščati….200 metrov nad tlemi pokritimi s čudovitim gozdom in s hitrostjo 60 km/h.

20180621_134040

Neprecenljiv občutek svobode!

Aaaaaaaa! Četudi je nekatere člane ekipe močno pestil strah pred višino, so se z glasnimi kriki in visoko mero adrenalina spustili po prvi zajli. Srce je bilo 100 na uro, tresle so se roke in 600 metrov oziroma 30 sekund, kolikor traja prvi spust se je zdelo, kot cela večnost. Razgled je bil fantastičen. Človek v teh trenutkih kaj hitro pozabi na strah. Ko smo prispeli na cilj prvega spusta, smo ugotovili, da je na obrazu prisoten širok nasmeh vseh članov ekipe. Raven strahu se je počasi pričela manjšati. Komaj smo čakali, da se spustimo po naslednji zajli. Pred nami so bile še kar štiri. Nekatere so bile posebne, ker so bile zelo dolge, nekatere so bile krajše, a hitrejše. Preizkusili smo se tudi v tandemskem spustu – bilo je zabavno in smešno. Na Zipline-u smo vsekakor vsi čutili brezkompromisno svobodo, leteli smo nad tlemi. Nad gozdovi in dolinami, visoko na nebu. Pokrajina je bila res čarobna. Pokrajina iz ptičje perspektive, nooorrrooo! Vsekakor nadvse svoboden razgled, natanko takšen, kot ga imajo ptice. Počutili smo se močne in hkrati nemočne. Močne zato, ker je bil cel svet pod nami in nemočne, ker je pač bilo potrebno zaupati opremi in odličnim inštruktoricam.

20180621_135612

Avantura, ki še dolgo ostane v spominu

Avantura je bila nepozabna. Pri petem spustu se tudi srce umiri in s tem napoči čas za občudovanje okolice. Pogled ni več usmerjen naravnost, temveč se želi naužiti razgleda zdaj levo, nato desno. Spust ne traja več 30 sekund, temveč veliko več. Čas ob letenju se ustavi. Z navdušenjem prispemo na cilj in preplavi nas hvaležnost, da smo si prislužili še eno nepozabno izkušnjo, ki si jo bomo zapomnili za vse življenje.

IMG_9111

Ker smo pri spustu porabili kar nekaj energije, se kmalu oglasijo naši želodčki. Ampak brez panike! 😉 Aktivni Planet so poskrbeli za vse. Odpeljali so nas na super piknik prostor, kjer so nam postregli pečene postrvi, mešano meso na žaru ter odlično pečeno zelenjavo. Še dolgo po doživeti izkušnji smo si ob dobri hrani izmenjavali vtise in se nadvse zabavali.

IMG_9116

 

To je bil resnično fantastičen teambuilding, ki ga vašim najdražjim / vašim sodelavcem lahko privoščite tudi vi z darilnimi paketi SelectBox! Več o ponudbi si lahko preberete TUKAJ.


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Poletje_turizem_1920x400px_SLO-1900x400