Surferski raj na Novi Zelandiji

 Heli-surf-3

Zagnani ljubitelji surfanja se pogosto srečujejo s težavami, kot so polne plaže turistov, dolgočasno čakanje na dobre valove in boj za prostor z drugimi surferji. V odgovor na to se je na Novi Zelandiji pojavil nov trend: surfanje s helikopterjem.

Za vse, ki so se že kdaj vozili od plaže do plaže in čakali na popoln val, surfanje s helikopterjem predstavlja idealne počitnice. S helikopterjem se lahko sledi najboljšemu valu hitro in brez težav, na poti pa se lahko naužijete pogleda na novozelandske ledenike, slapove in deževni gozd. Osamljene plaže boste dosegli po 3-4 urah letenja z vmesnim ustavljanjem za testiranje surfa.

heli-surf-1content_resized

Prevoz s helikopterjem je pri surfanju sinonim za fleksibilnost – pilot vam je povsem na razpolago, zato ni razloga za preplah, če zadnji trenutek spremenite načrt letenja. Potovanje od plaže do plaže s helikopterjem pa ni le odlična priložnost za postavljanje pred prijatelji, temveč je izjemno predvsem zato, ker vam ponuja dostop do izoliranih lomov valov, ki jih lahko užijete sami, daleč proč od nadležne množice.

Surfanje s helikopterjem organizira britanska agencija Black Tomato, ki vam poleg privatnega helikopterja priskrbi tudi dostop do zasebnih plaž, vodiča in pa nastanitev v luksuznem hotelu. Mamljivo.

Surfanje tudi v darilnih paketih SelectBox:

  • Adrenalinska doživetja (šola windsurfinga 8 ur + članarina za uporabo opreme tekom celotne sezone – velja za 1 osebo)
  • Zabava v naravi (uvodni windsurfing tečaj 2 uri – velja za 1 osebo)
  • Šport za aktivne (Šola Windsurfinga (4 ure) + članarina za uporabo opreme tekom celotne sezone + darilo presenečenja)