Hotel & mountain resort Golte – ko užitki v naravi niso odvisni od letnega časa!


Ko slišite za Golte, se najverjetneje takoj spomnite na smučanje in druge zimske aktivnosti. Turistično rekreacijski center Golte pa vendarle ponuja veliko več – poleg brezmejnih užitkov v naravi, ki jih omogoča lega na visoki gorski planoti, se lahko rekreirate v fitnes studiu, sproščate v wellness centru, odhitite na poslovno srečanje v kongresno dvorano in si privoščite gurmansko a la carte večerjo v restavraciji. Ob vsem tem vas bodo spremljale tudi raznolike zabave in dogodki, tako da bo za prijetno druženje vedno poskrbljeno.

knjiznica_pano

Na visoki gorski planoti, od koder se odpirajo brezmejni razgledi na Kamniško-Savinjske Alpe, doživetja nimajo meja. Pa vendar zgolj naravne danosti običajno niso dovolj za vsakdanje užitke, saj jih je potrebno prilagoditi zahtevam turistov in stopati v korak s časom. Ravno slednje je uspelo Hotelu & mountain resortu Golte, ki ima za vas vedno pripravljena raznolika doživetja – za vso družino, skupino prijateljev oziroma poslovnih partnerjev ali samotni oddih v dvoje.

Novi hotel Golte ponuja 52 prečudovitih sob z balkonom in 2 hotelska apartmaja z izjemnim razgledom na krajinski park. Posebna prednost in novost je pohištvo, ki je za prijetnejše, bolj zdravo bivanje izdelano iz okolju prijaznih materialov. V stiku s sodobnostjo boste ostali s pomočjo internetnega priključka in LCD televizorja, v sobah pa ne manjkajo niti sušilnik za lase, sef za dragocenosti in bogato obložen mini bar. Čeprav ga morda sploh ne boste potrebovali, ker v hotelu najdete dve odlični jedilnici: samopostrežno s teraso za hitre obroke ob lepem razgledu in  A la carte jedilnico. Značilen savinjski želodec za predjed, žlinkrofi, najrazličnejši štruklji in drugi izvirni recepti iz babičine kuharice za kosilo, pa tudi divjačinske specialitete (divjačinski namaz, biftek s tartufi, jedi z mesom divjega prašiča in jelena) ob katerih prija kozarec vrhunskega vina, bodo poskrbele za vaše brbončice.

Jedilnica_Panorama1

Vselej sveže jedi in priznane domače Savinjske dobrote bodo morda prinesle dodaten kilogram ali dva, a brez skrbi, to boste hitro pokurili s telesno aktivnostjo. Golte niso aktualne le pozimi z začetkom smučarske sezone, saj v hotelu najdete fitnes s pestrim naborom vadbenih naprav, v sklopu rekreacijskega centra pa vam je na voljo tudi bogata izbira najrazličnejših aktivnosti, kot so kolesarjenje, plezanje, pohodništvo, spust s kajaki ali rafti, ribolov, jamarstvo, zip line, paintball, skok s padalom … Uživate lahko tudi v flori in fauni, ki ju vsem ljubiteljem narave nudi Krajinski park Golte. Le-ta leži na višini 1300 do 1400 metrov nadmorske višine, njegova površina pa se lahko primerja s površino petih nogometnih igrišč (2 hektarja). Za ohranitev neokrnjene narave in čudovitih cvetlic, ki jih tam lahko opazujete, spada na različne naravovarstvene sezname, kot so »Naravna vrednota državnega pomena Golte«, »Ekološko pomembno območje (EPO) Kamniško-Savinjske Alpe« in »Območje Natura 2000«.

zipline

Ko se prijetno utrujeni vračate s športno preživetega popoldneva v naravi, pa se zagotovo priležejo masaža, vodni užitki v zunanjem in notranjem masažnem bazenu ali savna – pravi ljubitelji vročine se boste najverjetneje odločili za vročo finsko savno, tisti, ki je ne prenašate pa za parno turško, infrardečo ali aromatično zeliščno savno.

Wellnes 2

Za prijeten konec dneva pa se odpravite v stilsko opremljen bar Ledenica, ki vas bo premamil s svojo ledeno podobo in vročo ponudbo. Sodoben atraktiven videz prostora pričara privlačno vzdušje, ki ponuja številne možnosti zabave: od organizacije dogodkov do zabav za zaključene družbe. Živa glasba z glasbeniki ali elektronski ritmi izpod rok DJ-ja, plesišče je vedno pripravljeno za nepozabne trenutke!

zabava

Hotel & mountain resort Golte najdete tudi v darilnih paketih SelectBox.

VIZITKA:

Hotel & mountain resort Golte

Radegunda 19c

3330 Mozirje

V sklopu SelectBoxa lahko iz Vodnika doživetij izbirate med več kot 900 raznovrstnimi avanturami – od poskušanja kulinaričnih dobrot, ki so pripravljene in postrežene na vrhunskem nivoju, do razvajanja v številnih spa in masažnih salonih, lahko pa se odločite tudi za uživanje na različnih turističnih namestitvah po celotni Sloveniji, ali pa preizkusite katerega od najbolj norih adrenalinskih in športnih podvigov!