Spoznajte hotel z najdaljšo tradicijo v Bohinju

Ob vznožju Julijskih Alp v Bohinju pod 120 let starimi zaščitenimi kostanjevimi drevesi stoji popolnoma rekonstruiran očarljivi butični hotel Sunrose 7. Narava in tradicija sem tam preslikata v domačen ambient, ki postane navdih za pristna doživetja in edinstvene trenutke. Zgrajen davnega leta 1890 je že v svojih rosnih letih užival velik ugled in sloves, saj je gostil celo prestolonaslednika Franca Ferdinanda in člane kraljeve družine avstro-ogrske. Danes, 130 let pozneje, se lahko prepustite razvajanju v trajnostnem butičnem hotelu, ki je namenjen samo odraslim, brez televizije, radia ali telefona v sobah, svojim gostom nudi sprostitev telesa in duha. Nudi sprostitev od vsakodnevnega vrveža,  razvajanje brobončic z vrhunsko kulinariko, objem dih jemajoče narave in bivanje v dizajnersko opremljenih prostorih, ki s svojo skrbno zasnovanostjo delujejo pomirjujoče in edinstveno.

Sunrose 7 je po popolni rekonstrukciji s svojim delovanjem pričel v letu 2019. Že v svojih prvih mesecih delovanja je prejel kar dve odličji – Zlati trajnostni certifikat Travelife kot potrditev njihovega prizadevanja za ohranjanje ekološkega ravnotežja in delovanja na način, ki ne izčrpava naravnih virov, in priznanje Slovenia Green Accommodation – materiale za bivanje so izbirali z mislijo na zmanjšano rabo energije, njihovo dolgo življenjsko dobo in dolgoročno korist, ki nudijo udobje in prijetnost bivanja. Prizadevajo si, da bi bili čim bolj energetsko učinkoviti – za ogrevanje in ohlajevanje objekta uporabljajo toplotne črpalke z največjimi izkoristki, vsa njihova svetila temeljijo na LED tehnologiji z ultra nizko porabo energije. Prav tako kupujejo, uporabljajo in ponujajo proizvode lokalnih proizvajalcev, tesno sodelujejo z lokalno skupnostjo kar se kaže tudi v tem, da zaposleni prihajajo iz Bohinja in na ta način zagotavljajo avtentično doživetje kraja in namestitve.

Posebej za vas izbrana ponudba SelectBox-ovih paketov vključuje nočitev v sobi River Melodies, v kateri tako kot tudi v vseh preostalih sobah butičnega hotela ne boste našli televizije, telefona, radia in drugih elektronskih multimedijev. V vseh sobah se prepletajo tradicionalni in sodobni elementi, zasnovani v slogu minimalistične alpske zasnove, prav tako imajo vse sobe tudi zvočno izolirane stene. Ekološka keramika ki krasi sobe je prijazna okolju in higiensko neoporečna, poleg tega ima vsaka soba tudi individualno nastavljivo klimatsko napravo. River Melodies je velika nekaj več kot dvajset kvadratnih metrov in opremljena z unikatnim lesenim pohištvom iz lokalnega, masivnega lesa. Poleg prefinjene kopalnice ter velike, udobne zakonske postelje, soba nudi pogled na reko in zasebni vrt hotela.

Poleg nočitve vsak SelectBox-ov paket nastanitve v Sunrose 7 vključuje tudi pristen svež Bohinjski zajtrk, za katere so celo prejeli posebno nagrado – certifikat Bohinjsko. Njihovi zajtrki so pripravljeni s posebej izbranimi visoko kvalitetnimi lokalnimi sestavinami in postreženi z ljubeznijo, gostje pa lahko v najpomembnejšem obroku dneva, ki je tu pravo kulinarično doživetje, uživajo pod senco zaščitenih kostanjevih dreves. V hotelu se nahaja tudi zaseben knjižni kotiček, kjer lahko preberete svojo najljubšo knjigo ali pa si izberete katero iz hotelske zbirke. Knjižnica butičnega hotela je tudi idealen kraj za delo – v kolikor bi v času nastanitve želeli posvetiti kakšno uro časa tudi temu. SelectBox-ovi paketi ponujajo tudi vstop v Vodni park Bohinj in uporabo savn v Wellnessu Bohinj – za prave gurmane pa tudi odlično 4-hodno večerjo v Bohinj Eco hotelu, ki je od Sunrose 7 oddaljen samo 100 metrov.

  

Sprostite se, pustite se razvajati z lokalnimi gurmanskimi doživetji, namakajte se v bazenih, sprostite se v savnah ter užijte čudovito naravo Triglavskega narodnega parka. Odpravite se na čudovit dnevni izlet okrog največjega naravnega jezera v Sloveniji – Bohinjsko jezero, obiščete lahko Bohinjsko Bistrico, ki nudi številne skrite bisere ali si ogledate Korita Mostnce, ki je čudovita soteska drzno preoblikovanih skal s kristalno čisto vodo ter pestrim rastlinskim in živalskim svetom. Lahko pa se odpravite tudi na lokalno preskušanje piva Lintvern, ki se nahaja le 3km stran od hotela Sunrose 7.

Podarite oddih s tradicijo, ki daje priložnost za odklop od vsakdanjih skrbi in edinstveno doživetje v trajnostnem kompleksu ali pa se tja odpravite z vašim najdražjimi. V iskrenem gostoljubju trajnostnega butičnega hotela s tradicijo si lahko napolnite vaše baterije na način, kot jih še niste!

 

SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!