Romantična morska pojedina v Yacht Club Opatija

Si že kdaj obiskal/a Opatijo? Mesto daje staromeščanski, mondeni videz, saj je prepredeno z bravnitimi vilami in urejenimi parki. Pravi kraj za romantike in ljubitelje lepega torej! Tokrat sva se odpravila preizkušat ponudbo SelectBox paketov prav v to romantično mesto. Deležna sva bila izvrstne morske večerje v restavraciji Yacht Club Opatija. Še preden se ti začnejo cediti sline ob prebiranju reportaže (ja, večerja je bila zares slastna!), te vabim, da si ogledaš ponudbo Yacht Cluba Opatija v darilnih paketih SelectBox TUKAJ >>

IMG_0080

Restavrcija leži tik ob morju, zato je za razgled na jadrnice v pristanu poskrbljeno. Že ob prihodu se osebje potrudi za prijetno dobrodošlico in vem, da sledi sproščen večer. Restavracija je ena tistih, kjer je kakovost hrane pomembnejša od razkošnega videza prostora – konec koncev mora biti zadovoljen želodček, kajne? Posedejo naju na teraso, da lahko uživava ob zvokih zibajočih se jadrnic in opazujeva prihajajočo nevihto (nevihte nad morjem so zares zanimive in kakor hitro jo je prineslo, jo je tudi odneslo).

IMG_9970

Postrežejo nama z aperitivom, izbereva Prosecco in najina strežnica nama predstavi možnosti menija. Za imetnike SelectBox darilnih paketov imajo na voljo nekaj različnih menijev, med katerimi lahko izbiraš.

Začnemo s hladno predjedjo in že ob pogledu na krožnik se mi zasvetijo oči, saj sem velika ljubiteljica morske hrane. Seveda tukaj strežejo zgolj morsko hrano, ki jo povečini dobivajo od lokalnih ribičev. Iz morja na krožnik, torej. Njamsi!

IMG_9986

Za hladno predjed nama postrežejo morski krožnik, na katerem se bohotijo marinirani inčuni, hobotnica, marinirane kozice, bakalar in tunin namaz. Prinesejo še košarico kruha, ki pa se ga poskušava čim bolj izogibati, saj veva, da naju čaka še mnogo slastnih jedi in se ni pametno prenajesti že pri prvem hodu.

IMG_9987

Ravno se nehava zadovoljno oblizovati po slastni predjedi, ko nama na izbiro dajo štiri vrste juh. Izbereva sipino juho z lečo in ribjo juho. Tako lahko preizkušava različne okuse. Obe sta precej nasitni, sploh sipina, saj je zaradi leče že bolj podobna »čorbici«. Ribja juha pa ima še malce riža. Juhi sicer nista nič posebnega, a vseeno prijata, saj je ravno začelo deževati in se je zato ozračje nekoliko ohladilo. Sicer naju vprašajo, če se želiva presesti v notranjost restavracije, a nama ustreza romantika ob svečah na terasi.

IMG_9999

Po juhi naju vprašajo, če želiva še toplo predjed, ali bi rajši prešla kar h glavni jedi. Ne vem zate, ampak jaz lahko pojem več hodov samo, če so zares majhni, sicer sem prehitro sita. In zdaj sva že skoraj sita, zato se odločiva za glavno jed. Jaz izberem file brancina s krompirjem in vinsko omako, dragi pa lignje na opatijski način (lignji na buzaro v paradižnikovi omaki z belim vinom in oljčnim oljem) in krompir. Privoščiva si še kozarec vina in počasi uživava v morskih specialitetah.

IMG_0038

IMG_0031

Po dobri hrani človek postaja rahlo zaspan, sploh če se naješ tako dobro, kot sva se midva ravnokar. A kaj se zgodi, ko ti ponudijo sladico? Takoj najdeš še malce prostora v trebuhu in navdušeno pričakuješ piko na i celotni večerji. Pripravili so nama sladki tris, torej sva dobila 3 različne sladice. Mislim, da imam večje oči kot trebuh, ampak to je tako slastno!

Sladki tris je sestavljen iz gostega, polnega čokoladnega mousse-a; istrskega semifredda s suhumi figami, medom in mandlji; ter panna cotte z borovnicami. Z žličko se sprehajam od ene k drugi sladici in se odločam, katera mi je najbolj všeč. Ne morem se odločiti med semifreddom in mousseom.

IMG_0061

Verjamem, da, če si članek prebral/a do konca, moraš zdaj nujno takoj nekaj pojesti. Že stojiš pred hladilnikom, ali kličeš v restavracijo za rezervacijo mize? 🙂

Ko boš prihodnjič v Opatiji, pa ne zamudi slastne romantične večerje v Yacht Clubu Opatija. Ali še bolje – svoji boljši polovici podari darilni paket SelectBox in jo/ga pelji na večerjo! Ponudbo Yacht Cluba Opatija najdeš v bogato založeni ponudbi darilnih paketov SelectBox TUKAJ>>  

IMG_0029


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Email_agro_700x500px_SLO