Dobrodošli v lepotnem salonu Serenity!

Dobrodošli v lepotnem salonu Serenity, ki se nahaja visoko nas ulicami Ljubljane, če ne že skoraj med oblaki. Ustvarjen je bil posebej za vse tiste, ki si želite sproščujočega oddiha in luksuznega razvajanja kar v prestolnici. 

V 18. nadstropju tik pod vrhom luksuznega hotela InterContinental v središču Ljubljane se nahaja prostoren in moderen lepotni salon Serenity. Svojim gostom ponuja velik bazen, jacuzzy ter kar tri savne – infrardečo, finsko in turško. Že ob samem vstopu v prestižni InterContinental me prevzame občutek veličine, pot v osemnajsto nadstropje te visoke zgradbe pa v meni vzbudi občutek pričakovanja tega, kar sledi. Sprejme me je prijazno mlado osebje in mi ponudi kopalni plašč, veliko brisačo in udobne copate za enkratno uporabo. Odpravim
sem se po dolgem hodniku, ki me vodi do prostorne garderobe, osvetljene s številnimi lučkami in ozvočene s prijetno božično glasbo. Preoblekla sem se v v veliki svetli sobi z ogledali in pultom ter sušilnikom za lase, svoje stvari pa sem lahko odložila na udoben oranžni tabure. Če se vam zdi pogled z Ljubljanskega gradu ali Nebotičnika nekaj osupljivega, boste ob razgledu iz osemnajstega nadstropja prestižnega hotela s petimi zvezdicami ostali brez besed. Ko se pred mano odpre dih jemajoči pogled na Ljubljano in skozi zastekljeno steno opazujem visoke stavbe, ki se dvigajo iz tal, ljudi, ki kot mravljice hitijo v službo ali po opravkih in avtomobile, ki so namenjeni kdo ve kam, me prevzame občutek miru. Obveznosti in skrbi pustim spodaj in se za naslednjih nekaj ur popolnoma predam sprostitvi.
Ponovno me prevzame svežina misli, k čemur gotovo prispeva tudi umirjen ambient. Občutek luksuza in prostornosti dopolnjujejo visoki stropi, udobni ležalniki in naslanjači ob bazenu pa poskrbijo, da se med savnanjem ali po kopanju v vročem masažnem jacuzzyju, lahko ohladim in odpočijem v udobju spa centra.

Za vse tiste, ki si po savnanju ali sproščanju v jaccuzzyju želijo knajpanja, je na voljo deset metrov dolg in štiri metre širok bazen s temperaturo štiriindvajset stopinj Celzija in ko z razgretim telesom zaplavam v nekoliko hladnejši vodi, ki sčasoma postane prijetno topla, izgubim občutek za prostor in čas ter ponovno stopim v stik s svojim telesom in naravo svojega bitja. Vsak obiskovalec si lahko med knajpanjem ali po savnanju privošči kozarec vode z okusom limone ali morda topel čaj po svojem okusu, tako je poskrbljeno tudi za osvežitev od znotraj. Tako je poskrbljeno tudi za osvežitev od znotraj. Masažni jacuzzy je dovolj velik, da v njem lahko hkrati uživajo štiri osebe, mogoče pa se je dogovoriti tudi za zasebni  najem, ki omogoča nekaj več intime. Ob bazenu se nahajata dve prhi, kjer se obiskovalci pred in po vstopu v bazen ali savno lahko stuširajo. Njihova ponudba savn je pestra. Infrardečo, ki pogreje mišice na površju, zaradi toplote infrardečih lučk pa prodre tudi v globino telesa in posledično daje občutek popolne sproščenosti in toplote, sem preizkusila tudi sama. Ker se ob predolgi izpostavljenosti infrardečim žarkom pozitivni učinki savne izničijo, je zares pomembno, da smo pri savnanju zmerni. V ta namen je na steni peščena ura, ki jo ob vstopu v savno preprosto obrneš in čas se začne odštevati. Ko se pesek izteče v drugo polovico peščene ure takrat vem, da je čas, da se ohladim. Poleg infrardeče je tu še turška savna s paro, ki je primerna predvsem za tiste, ki jim višje temperature finske savne ne ustrezajo. V splošnem se učinki finske in turške savne ne razlikujejo prav dosti. Prav vse vrste savn spodbujajo delovanje limfnega sistema, odpirajo kožne pore, pospešujejo izločanje toksinov iz telesa, spodbujajo delovanje limfnega sistema in z vsem navedenim prispevajo k celostni regeneraciji telesa.

Po plavanju v velikem bazenu, namakanju v masažnem jacuzziju in razvajanju v infrardeči savni, sem se odpravila nazaj v garderobo, da bi se pripravila še na nego telesa. V lepotnem salonu Serenity me je v manjši, rahlo zatemnjeni in prijetno ogreti sobici že čakala mlada kozmetičarka, ki je moje telo premazala s soljo in naravnimi olji iz rož. Z masažnimi gibi, ki so bili najbolj intenzivni po hrbtu, nogah in okrog gležnjev, nežnejši pa po rokah in sprednjemu delu nog, je v mojo kožo vtrla naravni solni piling. Posebej strah me je bilo, da bi bila sol pregroba ali da bi izzvala kakršnokoli alergično reakcijo na moji občutljivi koži, vendar so bile vse moje skrbi odveč. Sol je bila namreč ravno prav groba, kozmetičarka pa je tako dobro prilagajala intenzivnost masaže, da nisem čutila prav nobenih bolečin. Po pilingu hrbta, trebuha, vratu, nog, rok in zadnjice je sledilo še desetminutno tuširanje v prostorni prhi – šele, ko sem s toplo vodo izpirala solni piling iz telesa, sem zares lahko občutila njegov učinek. Moja koža je bila navlažena, mehka, prožna in negovana, sama pa sem se počutila poživljeno, kot že dolgo ne. Ob koncu mojega tretmaja v wellness centru Serenity sem se ponovno odpravila v garderobo, kjer sem se preoblekla, na obraz nanesla nekaj make-upa, posušila lase ter se tako polna energije, pripravila na vse obveznosti, ki so me še čakale v tistem dnevu.

SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!