Restavracija Romansa – duh sodobnosti za vsak okus

romansa2Ne glede na vaše preference, boste v restavraciji Romansa našli jedi po svoji meri. Poleg slovenskih, morskih, sezonskih jedi in jedi z žara, bodo kuharski mojstri zadovoljili tudi najzahtevnejše vegetarijance in vegane, zato je Romansa pravi naslov za vse večje skupine, družabna srečanja in priložnosti, ko se skupaj zberejo ljudje najrazličnejših želja in okusov.

Lokacija v ljubljanskem Maxiju je znana in lahko dostopna, prijeten sodobni ambient pa bo očaral vse generacije, zato nikoli ne boste v dilemi, ali ste izbrali pravi kraj za srečanje. Največja odlika Romanse je vsekakor hrana – zdrava, sveža in lahka, ki jo v odprti kuhinji kuhar pripravi prav pred očmi gosta. Seveda restavracija ni primerna le za večje skupine in srečanja, saj se ponaša tudi z izvrstno ponudbo malic in kosil, za katera niso prikrajšani niti študentje, ki se radi kulinarično razvajajo. Rižote z beluši ali solatnega krožnika z lignji pač ne dobite povsod, kajne?

romansa1Notranjost restavracije se ponaša s sodobno opremo, ki ustvarja prijeten ambient, kadar si dobro kosilo želite privoščiti zunaj, pa bo kot nalašč primerna vrtna terasa pred Romanso. Le-to krasi tudi zunanji kamin, ki ob večerih gostom pričara pravo lounge izkušnjo.

In kaj si privoščiti, kadar se odpravite v Romanso? Kraški pršut z nanoškim sirom bo vaše brbončice pobožal s priokusom Dinarskokraške Slovenije, kokošja juha z zelenjavo in vlivanci pa bo dodala pridih tradicionalnega. Ljubitelji lahke, zdrave hrane lahko nadaljujete z bulgurjem z zelenjavo iz voka ali polnozrnatimi špageti z rukolo, med ribjimi jedmi si privoščite file brancina, s pečenim krompirjem in zelenjavo, med mesnimi pa na primer puranove medaljone na artičokinem raguju. Zelo pestra je tudi izbira solatnih krožnikov, v kolikor si zaželite lažjega obroka: prav vse bodo navdušile pisana solata Romansa 1971, solata ”mariniran losos” ali solata ”pikantne kozice”, medtem ko boste ljubitelji klasike morda posegli po solati ”piščanec”, ki prav tako pusti svojevrsten pečat. Za sladico si privoščite bogato Maxi orehovo rezino, nebeško lahko skutino torto, zdravo presno čokoladno pito ali domač jabolčni zavitek z vaniljevo kremo.romansa3

Da se vaše kulinarično razvajanje ne bo prehitro končalo (predvsem, kadar se odločite za večerni obisk oziroma lounge izkušnjo), vam v Romansi nudijo širok izbor penin in šampanjcev, slovenskih belih, rdečih in sladkih vin, rdečih vin iz tujine, portovcev in (domačih ali tujih) žganih pijač, žejni pa ne boste ostali tudi ljubitelji piva ali tisti, ki si zaželite osvežilnih, brezalkoholnih napitkov.

Kdaj torej v Romanso? Kadar si v hipu zaželite okusno kosilo ali večerjo, ko pripravljate rojstnodnevno praznovanje ali skupinsko srečanje (do 60 gostov), za novoletno zabavo ali pa večerni oddih, ki vključuje okusno sladico ob kozarcu šampanjca … Romansa je primerna za vsako priložnost, ki si jo lahko zamislite, zato jo vsekakor preizkusite, k ponovnemu obisku pa vas bosta nagovorili odlična postrežba in ponudba.

Kulinarična ponudba restavracije Romansa je vključena v dva darilna paketa SelectBox:

Potrebna  je rezervacija 1 dan prej po telefonu.

VIZITKA:
Restavracija Romansa

Trg republike 1

1000 Ljubljana

V sklopu SelectBoxa lahko iz Vodnika doživetij izbirate med več kot 900 raznovrstnimi avanturami – od poskušanja kulinaričnih dobrot, ki so pripravljene in postrežene na vrhunskem nivoju, do razvajanja v številnih spa in masažnih salonih, lahko pa se odločite tudi za uživanje na različnih turističnih namestitvah po celotni Sloveniji, ali pa preizkusite katerega od najbolj norih adrenalinskih in športnih podvigov!