Restavracija Maxim – vrhunska kulinarična ponudba v središču Ljubljane

restavracija_maxim2Ste v centru Ljubljane, hudo lačni, pa bi si želeli pojesti kakovosten topel obrok, saj ste navajeni dobro jesti? Ali pa bi se radi preprosto razvajali z vrhunsko kulinarično ponudbo v elitni restavraciji … V obeh primerih je restavracija Maxim v poslovnem, političnem in kulturnem centru Ljubljane pravi naslov za vas. Doživite vrhunski haute cuisine s slovensko dušo!

Nadvse ugodna lokacija v ljubljanskem Maxiju je le ena od odlik te vrhunske restavracije, ki je namenjena poznavalcem in gurmanom, saj nudi resnično vrhunsko pogostitev. Za izvirne jedi mednarodnega slovesa in različne kulinarične posebnosti je zaslužen hišni kuharski mojster Andrej Kuhar, ki si je v dveh različnih nemških restavracijah prikuhal kar šest zaporednih Michelinovih zvezdic! V Sloveniji je med drugim kuhal tudi v prestižni Vili Bled in Gourmet Restavraciji Promenada (Sava hoteli Bled). Andrej Kuhar

“Gost, kupec naših storitev potrebuje posebno pozornost. Vedno pričakujejo kaj novega, tako kot v gledališču.” (g. Andrej Kuhar)

In s čim vas bo navdušil ta kuharski mojster? Izbira predjedi, juh, glavnih jedi, sirov in sladic je res prefinjena in velika, moj izbor pa se glasi nekako takole: mariniran škotski losos z jabolčnim confitom in wasabi krema za predjed, srnin hrbet z lešnikovo skorjico, pire pečene gomoljaste zelene in pražene sveže gobe za glavno jed, kot poobedek pa izbor sirov, grozdje in figova gorčica oziroma (še bolj po mojem okusu) topla čokoladna tortica z mango ragujem in kokosovim sorbetom.maxim Če se ne morete odločiti za klasičen obrok s tremi hodi, pa lahko izberete tudi degustacijski meni s sedmimi različnimi jedmi, kar je še posebej primerno za slavnostne priložnosti. Poleg običajnih kategorij jedi, pa v posamezni lahko najdete le skrbno odmerjeno število jedi – mnoge od njih so nenapisane dnevne jedi, ki vam jih lahko zaupa le natakar. Kombinacija francoskih in slovenskih jedi s klasičnimi pa tudi bolj eksotičnimi prilogami vas bo zagotovo navdušila, piko na i pa doda še ustvarjalna priprava.restavracija-maxim-ljubljana-7

 

Ob tako vrhunski ponudbi hrane seveda prija še dobra kapljica. Restavracija Maxim slovi po širokem izboru (več kot 200!) najprestižnejših vin iz slovenskih in tujih vinorodnih okolišev, pa tudi po izboru najprestižnejših konjakov. Četudi se sicer ne gibate v najelitnejših krogih, vas zagotovo zanima, kakšna je ena izmed najboljših prestižnih ”haute cuisine” ponudb  v Sloveniji. V Maxim se tako le odpravite, pa četudi le zato, da ob vrhunskem vinu in omamni sladici izkusite kanec elitnega razvajanja.

Kulinarična ponudba restavracije Maxim je vključena v dva darilna paketa SelectBox:

Potrebna  je rezervacija 1 dan prej po telefonu.

VIZITKA:
Restavracija Maxim

Trg republike 1

1000 Ljubljana

V sklopu SelectBoxa lahko iz Vodnika doživetij izbirate med več kot 900 raznovrstnimi avanturami – od poskušanja kulinaričnih dobrot, ki so pripravljene in postrežene na vrhunskem nivoju, do razvajanja v številnih spa in masažnih salonih, lahko pa se odločite tudi za uživanje na različnih turističnih namestitvah po celotni Sloveniji, ali pa preizkusite katerega od najbolj norih adrenalinskih in športnih podvigov!