Wellness sprostitev v termah Vivat

Včasih se me prime tisti občutek, da moram nujno skočiti v objem vode, da bi izpraznila glavo in se popolnoma sprostila. Ob takih trenutkih je obisk term še kako dobrodošel. Tokrat sem lebdela na gladini vode v termah Vivat. Njihovo ponudbo najdete tudi v darilnih paketih SelectBox.

Prvič sem jih obiskala – terme Vivat namreč. Nahajajo se v Moravskih Toplicah, kot vse tukajšnje terme, ki imajo dostop do zdravilne termalne vode. Ponujajo bazene z belo in črno termomineralno vodo, obe pa veljata za zdravilni. Polna pričakovanja, ker se veselim kopanja in savnanja, prideva na recepcijo termalnih doživetij. Receptorka nama razloži kje so bazeni, kje savne in da lahko med njima prehajava neomejeno. Dobiva še brisače, kopalne plašče ter rjuhe in že sva pripravljena na uživanje v objemu vode.

377-big

Ob vikendih je kar nekaj obiska, a še vedno ob bazenu najdeva proste ležalnike, kjer malce počijeva. Nato se predava čofotanju po kopalnem bazenu in zaplavava v zunanji bazen. Ko imava plavanja dovolj, se umakneva v drugi del kompleksa, kjer sta še dva bazena – eden s počivalno klopjo in drugi s črno termomineralno vodo. Nad njim visi obvestilo, da voda ni klorirana, zaradi česar ohranja vse koristne snovi.

220-big

Kaj je črna termomineralna voda?

Gre za nekakšen fenomen v svetovnem merilu pravzaprav. Prekmurje je res od narave obdarjeno, saj so tukaj izviri termalne vode, veliko sončnih dni pa poskrbi tudi za rodovitno zemljo. Črna termomineralna voda je bila na podlagi študij in raziskav razglašena za zdravilno, saj lajša obolenja lokomotornega sistema, je odlična pomoč pri revmatičnih obolenjih in tudi na kožo dobro vpliva. Tej vodi se reče tudi črno zlato, z razlogom seveda. Črna voda je res črna, nekoliko kalna in nadvse nenavadna. Malce smrdi po nafti in je polna naravno prisotnega železa in mangana. V črni vodi sem že plavala, a mi je vsakokrat znova tako nenavadna in kar malce »strašljiva«. Gre predvsem za percepcijo, ki jo o vodi imamo – da je prozorna, namreč. Verjetno bi morala pogosteje obiskati toplice, pa bi se tudi črne vode navadila. Kakorkoli, zlezem v bazen in pustim črni vodi, da me objame in opravi svojo zdravilno nalogo. Všeč mi je tudi, ker je v tem bazenu popoln mir, saj vsi zgolj uživajo v tišini in prisotnosti črne vode.

218-big

Sanjske savne term Vivat

Najbolj srečna pa sem bila, ko sva se iz bazenov premaknila v savne in sem ugotovila, da gre za kar velik svet savn. Prostor je bil prijetno zatemnjen in na voljo je bilo veliko počivalnikov, tako klasičnih kot ogrevanih. Mir in toplota sta me hitro premaknila v »zen mode« in že sem raziskovala katere vse savne so na voljo. V termah Vivat so na voljo finske, turške, infrardeča, zeliščna in tilarium savna. Celoten sklop pa je razdeljen na dva dela – notranje savne in sončno teraso, na kateri stoji še en sklop savn in hladen bazen.

466-big

Obožujem infrardeče savne in kot običajno sem v njej zdremala, dokler nisem bila že čisto pregreta. Kot martinček, ki se nastavlja soncu, tako sem jaz v infrardeči savni. Ker je bil že večer, sem s pregetim telesom stopila na teraso in zgolj uživala v hladnem zraku, zavita v mehek kopalni plašč. Luna je sijala in bil je popoln mir, zasanjan večer, popolna sprostitev. V deželi savn bi lahko preživela cel dan, saj so dobro zasnovane in ponujajo dovolj prostora za vse obiskovalce, obenem pa ohranjajo prostor za miren počitek. Če ste tudi vi ves čas pod stresom in v pogonu, potem so savne popoln odklop. Tam namreč zares počivaš, nimaš druge. In ko si ves pregret, je telo prijetno utrujeno in počivalniki vabijo h kratkemu dremežu. Vsak vikend so v savnah na voljo tudi tematska savnanja, ki bodo še popestrila vaš obisk.

Terme Vivat s svojo bogato ponudbo so del darilnih paketov SelectBox. Različne možnosti uživanja v termah Vivat najdete TUKAJ >>

367-big

365-big


 

SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Paket-knjiga_pomlad_Kitio_970x345px