8 idej za preživljanje krompirjevih počitnic

Po dveh mesecih šole se številni otroci že veselijo prihajajočih krompirjevih počitnic. Letos bodo otroci doma od sobote 29. oktobra do nedelje 6. novembra. Starši boste tako, zaradi dveh dela prostih dni, v devetih dneh porabili le tri dni dopusta.

S SelectBox darilnimi paketi in SXP1 enkratnimi doživetji si lahko zapolnite prosti čas z doživetji po vašem okusu. Pred vami je 8 idej za preživljanje dopustniških dni.

1. Kopanje v Rimskih termah

Če se želite v pozno jesenskih dneh umakniti malo bolj na toplo in se pogreti s kopanjem v termalnih bazenih, so Rimske terme prava izbira za vas. Lahko se odpravite v enega najlepših termalnih krajev pri nas – Rimske Toplice. Tam vas bo v objemu neokrnjenih gozdov poleg vzdušja v slogu starorimskih term pričakala tudi ena najbogatejših in najbolj zdravilnih termalnih vod v Sloveniji. Poleg notranjih in zunanjih panoramskih bazenov so na voljo tudi masažni. Če pa bo zunaj vil jesenski veter, se lahko pogrejete tudi v rimski, finski, turški ali infrardeči savni. Za celodnevno kopanje v rimski idili boste za 4 osebe odšteli 46,80 €.

2. Celodnevno kopanje v termah Banovci s kosilom in obiskom čebelarstva

Če pa vas bolj kot na Savinjsko vleče v Prlekijo, se ustavite v Termah Banovci. Tam si lahko poleg uživanja v bazenskem kompleksu in kopelih ter savnah v prleškem slogu, privoščite tudi kosilo z bifejske mize. Po kosilu in celodnevnem kopanju pa lahko obiščete še čebelarstvo Tigeli. Tam boste spoznali zgodovino prleškega čebelarstva in različno čebelarsko opremo ter videli čebelnjak iz konca 19. stoletja. Za celodnevno kopanje s kosilom in obiskom čebelarskega muzeja boste za celo družino odšteli 86,80 €.

3. Celodnevno jadranje

Tisti, ki ste po duši avanturisti, se lahko z družino odpravite na jadralsko pustolovščino. Pred izplutjem si boste pogledali Izolo, Koper, Piran in Portorož, nato pa odjadrali na italijansko stran do gradu Miramar. Najbolj pogumni boste lahko (jesenskemu hladu navkljub) iz jadrnice tudi skočili v morje. Med postankom v Piranu boste kosili na ladji, ki je vezana v mandraču.

4. Igranje bowlinga in biljarda

Za hiter (par urni) izlet in nepozabno izkušnjo za otroke pa se odpravite na bowling ali biljard. V Fit-fit centru v Domžalah lahko z družino bowlate ali igrate biljard, po naporni igri pa se lahko še okrepčate s prigrizki in slaščicami. Bolj lačni pa si lahko kar tam privoščite okusno pico.

5. Druženje s konji za ljubitelje živali

Ljubitelji živali, še posebej večjih štirinožcev, se lahko odpravite na druženje s konji. Iz konjskega sedla boste lahko raziskovali slovenske naravne lepote in se sprostili v naravi. Tovrstna doživetja konjeniški centri ponujajo po vsej Sloveniji, namenjena pa so tako otrokom začetnikom, kot tudi tistim bolj izkušenim.

6. Spust po jeklenici za adrenalinske navdušence

Vsi adrenalinski navdušenci se lahko odpravite na izlet v Maribor ter se spustite po najdaljši dvosmerni zipline jeklenici v Sloveniji. Jeklenici se med seboj križata in tako poskrbita še za bolj adrenalinsko izkušnjo. Krajša jeklenica je dolga 155m, daljša – povratna jeklenica pa 185m. Po obeh vožnjah se tako vrnete na izhodiščno točko. Za spust po jeklenici boste za oba starša in enega otroka odšteli 37,61 €.

7. Nočitev v Vili Mlin Klevevž

Za popoln odmik od vsakodnevnega mestnega vrveža se lahko odpravite v Grič pri Klevevžu. Naselje se nahaja nekje na sredini poti med Ljubljano in Zagrebom, v neposredni bližini Šmarjeških toplic. Tam vas bo v neokrnjeni naravi pričakal termalni izvir Klevevška toplica, kjer temperatura tudi pozimi ne pade pod 21°C. Vila Mlin Klevevž poleg spalnic ponuja tudi prostor za druženje, vrt in popolnoma opremljeno skupno kuhinjo. Na voljo pa sta tudi brezplačen WiFi in zasebno parkirišče. Privoščite si lahko tudi okusno večerjo v piceriji Kralj Matjaž.

8. 3-dnevni oddih na Lošinju

Vsi tisti, ki vas mika malo luksuza, se lahko odpravite na 3 dnevni oddih v bližino Nerezin. Rezidenca Galboka ponuja čudovite vrtove, ogrevan bazen ter bazen za otroke in jacuzzi, lahko pa si izposodite tudi gorska kolesa, kajak ali sup. Za dve nočitvi z zajtrkom boste za 4 osebe odšteli 290 €.

Še niste našli idealnega prvonovembrskega izleta zase in svojo družino? Preverite našo ponudbo na spletni strani in zagotovo boste dobili idejo, pisano na kožo.

SelectBox

SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 3000 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!