Raziskujemo Istro

Istra je prava paša za oči. Ozemlje med Tržaškim in Kvarnerskim zalivom, nekoč znano pod imenom Histria, je največji polotok v Jadranskem morju, ki si ga delijo Slovenija, Italija in Hrvaška. Nad polji in dolinami se vzdigajo zeleni griči, na vrhu katerih se bohotijo romantična majhna mesta, ki dajejo vtis, da se je v njih čas nekoliko ustavil. Z njihovih vrhov se očem odpirajo pogledi na gore, rodovitna pšenična polja, planote, doline, vinograde in oljčne nasade, pogled pa seže vse do modrega morja.

istra

Ko boste začeli šteti bisere Istre, se vam bo začel razkrivati čudovit mozaik očarljivih podrobnosti: fasade cerkva, drobne vasice in ozke uličice s svojimi arhitekturnimi posebnostmi. Srce pa vam bodo bržda najbolj ogreli narava, mesta in tamkajšnji prebivalci. To zeleno oazo severnega Jadrana prekriva preproga borovih gozdov, katerih opojni vonj vas bo začaral.

SelectBox tokrat raziskuje hrvaški del Istre, v nadaljevanju pa vam predstavljamo nekaj nastanitvenih objektov, ki so lahko odlična ideja za romantični vikend pobeg v dvoje.

Grand Hotel Palazzo – Poreč

Grand-Hotel-Palazzo-slika-3

Poreč je starodavno rimsko mesto, kjer je vladalo mnogo različnih kultur, zaradi česar je današnji videz mesta resnično svojevrsten. Prvoten videz ohranja tudi eden izmed najbolj poznanih hotelov, Grand Hotel Palazzo. Hotel predstavlja popolno simbiozo razkošne arhitekture in čudovitega ambienta. Znan je po svojem unikatnem videzu, čudovitem wellness centru in restavraciji Parenzo 1910, kjer pripravljajo pregrešno dobre kulinarične specialitete. Grand Hotel Palazzo kljub popolni prenovi ohranja svoj prvoten videz in odraža bogato kulturno-zgodovinsko dediščino Poreča. Očarljiva notranjost hotela, s skrbno izbranimi barvami, oblikami in postavitvami skrbi za udobje in svojevrstno doživetje. Kot se za prestižen hotel spodobi, stoji tik ob morju in vam ponuja idealističen, pravljičen pogled na morje in mestno sprehajalno pot. Ponudbo Grand Hotela Palazzo si lahko ogledate TUKAJ.

V mestnem središču Poreča si lahko ogledate Evfrazijevo baziliko. Ta dragoceni kulturni spomenik se s svojimi stenskimi  mozaiki iz 6. stoletja uvršča na seznam svetovne kulturne dediščine UNESCO.

 Villa Casa Luiza – Livade

Luisa-slika1-1024x621

V severni Istri, tik nad reko Mirno, se nahaja zaselek po imenu Bazjaki. Tam stoji čudovita kamnita hiša Casa Luisa, obdana z gozdovi, v katerih rastejo sloviti istrski tartufi. Z balkonov hiše se vam razteza pogled na celotno dolino in na bližnje mesto Motovun.

V Villi Casa Luisa vas bodo nastanili v eni od čudovito opremljenih sob, kjer si lahko privoščite sproščujoč spanec. Druženju s prijatelji je namenjena prostorna dnevna soba, ljubitelji vina pa se bodo bržda raje umaknili v vinoteko. 50 kvadranih metrov velik bazen z možnostjo ogrevanja je le pika na i celotne ponudbe.

Če si zaželite spoznavati okolico, je zanimivih točk v okolici Bazjakov več kot dovolj, v Villi Casa Luisa pa so za vas voljni pripraviti tudi zanimive ideje za izlete in ekskurzije. Okolica je namreč ravno pravšnja za pohode, ježo konj in še kaj. Ponusbo Ville Case Luiza najdete TUKAJ.

Villa Cissa – Rovinj

Cissa-slika-2

Objekt, zgrajen v 17. stoletju, se nahaja v starem mestnem jedru Rovinja, ime pa je dobil po legendi o mestu Cissa, ki naj bi ga v strahotnem potresu več tisoč let nazaj pogoltnilo morje v arhipelagu pred današnjim Rovinjem.

Nastanitvene kapacitete Ville Cissa obsegajo tri apartmaje, ki so bili nedolgo nazaj povsem prenovljeni. Kategorizirani s štirimi zvezdicami izpolnjujejo vse standarde kakovostne turistične ponudbe. Dva od apartmajev se raztezata čez eno nadstropje vsak in v svoj objem lahko sprejmeta po štiri osebe, medtem ko se največji apartma razprostira kar čez dve nadstropji.

Ker se nahaja na skoraj nedotaknjeni srednjeveški ulici v strogem mestnem jedru, vas do največjih mestnih znamenitosti loči le nekaj korakov. Obkrožena s šarmantnimi kavarnami, odličnimi restavracijami in trgovinicami je Villa Cissa torej odlična izbira, če si med oddihom zaželite raziskovati Rovinj. Ponudbo Ville Cissa Rovinj najdete TUKAJ.

Villa Stancija Kovačići – Rukavac

originalno-darilo-oddih-Vila Stancija-zajtrk na terasi_680X454

Ta razkošna rustikalna počitniška hiša tik nad Opatijo je obdana z zelenimi hribčki in je kot taka izvrstno izhodišče za vse ljubitelje gastronomije. Je tudi povsem odmaknjena od mestnega vrveža in če ste že naveličani velikih mest in hitrega načina življenja, lahko tempo nekoliko zmanjšate prav s kratkim oddihom v Villi Stancija Kovačići.

Veste, kaj stancije sploh so? Včasih so bile to hiše, kamor so hodili počitek iskat delavci po napornem garanju na poljih ali pa so bile celo v lasti veleposestnikov. Danes so to predvsem rustikalne počitniške hiše, kamor si baterije hodijo polnit vsi, ki si zaželijo odmika od prehitrega vsakdana.

In kaj početi v Villi Stancija? Lahko se predajate gastronomskim užitkom. Na jedilniku prevladujejo predvsem jedi, pripravljene iz lokalnih sestavin, pri čemer vonju tartufov in domačega oljčnega olja ne boste mogli uiti. Če pa boste želeli pokuriti višek kalorij, okolica ponuja nešteto možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Ponudbo Ville Stancija Kovačići najdete TUKAJ.

 Villa Casa Romano – Buzet

romano-slika-5

Čisto blizu meje s Slovenijo, na severu Istre, se nahaja srednjeveško mesto Buzet. Zgrajeno na hribčku nad rodovitno dolino reke Mirne slovi kot mesto tartufov, zato ne preseneča, da se vsako leto, drugi vikend v septembru, ravno v Buzetu začenjajo Dnevi tartufov.

No, v Buzetu si poleg specialitet s tartufi lahko privoščite tudi prijeten oddih. Villa Casa Romano je istrski arhitekturni biser, kjer se na domiseln način prepletata tradicija in sodobnost. Ena od dveh sob vam z opremo in domišljeno izbranimi detajli ponuja vse razkošje bivanja, v okolici pa se nahajajo tudi vrhunska območja za rekreacijo. Če imate doma hišnega ljubljenčka, ga le vzemite s seboj na oddih. V Villi Casa Romano bo dobrodošel. Ponudbo Ville Casa Romano najdete TUKAJ.


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1500 različnih možnosti, ki jih najdete v 21 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Valentinovo_Email__843x403px