Zimska kulinarična razvajanja v Istri

Smučanje v Sloveniji resda velja za eno najljubših rekreativnih dejavnosti, predvsem v času zimskih šolskih počitnic. A mnogi se navkljub temu v času zimskih počitnic, po več mesecih nizkih temperatur in velikem pomanjkanju sončnih dni, odločijo za nekoliko toplejšo klimo z več sonca. Zato Istra ostaja ena od pomembnih destinacij tudi v času zimskih počitnic, predvsem zaradi njene bližine in pestre ponudbe kulinaričnih doživetij

Pa lahko res pričakujete več sonca in toplejše vreme? Če v Ljubljani v mesecu februarju povprečne dnevne temperature znašajo med -1 in 4 stopinjami Celzija*, so te v Istri kar za nekaj stopinj višje (od 2 do 10 stopinj Celzija*). Prav tako je pozimi v Istri občutno več sonca (povprečno 110 ur mesečno), kot pa npr. v Ljubljani (v povprečju 70 ur mesečno). Zato je privlačnost Istre tudi v zimskem času več kot očitna.

V slovenski Istri je na voljo kar nekaj dobrih možnosti za različna wellness razvajanja in nastanitve,  prav tako boste kar nekaj izjemnih nastanitvenih možnosti po ugodnih cenah našli v hrvaški Istri.

Kar pa je skupno vsem, ki tudi pozimi prisegajo na lepote Istre, je ljubezen do kulinarike. Zato smo za vas izbrali nekaj nam najljubših kulinaričnih doživetij v Istri. Nekatere nudijo tudi možnosti nastanitev, vse pa zagotavljajo nepozabno gurmansko doživetje.

Turistična kmetija Radešič, Grožnjan

V hrvaški Istri, 15 kilometrov od slikovitega srednjeveškega mesteca Grožnjan najdete turistično kmetijo RadešičV svoji restavraciji nudijo tipično istrsko hrano in domače vino. Njihova specialiteta so domači ravioli in pršut. Turistična kmetija poleg kulinaričnih užitkov v restavraciji nudi prenočišča, najmlajši pa se bodo razveselili različnih domačih živali.

Hotel Amfiteatar, Pula

Restavracija hotela Amfiteatar slovi kot ena najboljših restavracij v Puli. Svojim gostom nudi mediteranske jedi, začinjene z ustvarjalnostjo in modernim pristopom k hrani, kulinariko pa dopolnjuje izbor vrhunskih mednarodnih vin. Kreativne jedi vam bo pripravil eden izmed najboljših šefov na Hrvaškem, Denis Zembo, ki tradicijo spaja z inovativnimi pristopi do kulinarika in tako ustvarja izjemno fuzijo okusov. V naši ponudbi se lahko razvajate s 3 ali 5 hodnimi meniji in pijačo dobrodošlice, ki vas še dodatno sprosti in ustvari prijetno vzdušje.

Villa Annette, Rabac

Če želite izkusiti enega najboljših razgledov in v njem uživati v tišini stoletnih potem obiščite hotelsko restavracijo Ville Annette. Villa se nahaja v zavetju miru oljk na zaščitenem delu pobočja nad zalivom Rabac in s prekrasnim panoramskim pogledom na kvarnerske otoke Cres, Lošinj in Unije. Prav ta pogled s teras, ki vodijo iz vseh sob hotela Villa Annette, vam pripoveduje zgodbe o hrani, vinu, oljčnem olju in tartufih iz bližnjega Čepićkog polja.

Vila in restavracija Stancija Kovačići, Opatija

Vila Stancija Kovačići, ki se nahaja v vasi Rukavac nad Opatijo, pripoveduje svojo lastno zgodbo. To počne z arhitekturo, ki skozi tradicionalni rustikalni slog odraža vplive podnebja, in skozi številne detajle, zaradi katerih je atmosfera restavracije domača in prijetna. Navdih za notranjo opremo restavracije je kar narava sama – v restavraciji se tako družijo naravni materiali, predvsem kamen in les s svojimi toplimi zemeljskimi barvami. Uporabljajo kakovostne, sveže sestavine, velik poudarek pa dajejo načinu priprave in serviranja jedi. Jedilnik skozi izbrane sestavine vedno odraža letne čase z vsemi njihovimi bogastvi.

Yacht Club Opatija

V slikovitem pristanišču Opatija boste našli hram istrsko-primorske kuhinje in s tem pravo mesto za vse gurmanske poznavalce. Restavracija Yacht Club Opatija s pogledom na morje sladokuscem ponuja odlična kulinarična doživetja, saj goste razvajajo z ribjimi jedmi, raki in školjkami in ostalimi specialitetami, kot so rižota s kvarnerskimi škampi in brancinov carpaccio na pasti iz oliv. Nudijo tudi pestro vinsko karto, nudijo domača in tuja vina iz priznanih vinskih kleti.

Restavracija Skipper, Koper

Restavracija Skipper nudi kakovostni izbor morskih in drugih domačih istrskih specialitet, posebna ponudba pa vključuje eksotične jedi, kot sta krokodil in kenguru. Jedi so sezonsko obarvane, tako da se jedilni list prilagaja letnim časom. S kakovostnim izborom morskih in drugih domačih istrskih jedi se Restavracija Skipper uvršča med boljše restavracije na obali.

Gostilna Ražman, Gračišče

Domačija Ražmanki slovi po tradicionalni istrski kulinariki in vrhunskih vinih lastne pridelave, se nahaja v koprskem zaledju.V restavraciji z dolgoletno družinsko tradicijo ponujajo predvsem specialitete sezonske istrske specialitete, kot so domače mesnine in testenine, tartufi, divji šparglji, jurčki, divjačinski golaži, ombolo, govedina, ter domač kruh in oljčno olje, občasno pa tudi sveže ribe in morski sadeži. Poleg hrane ponudba zajema tudi vrhunska vina lastne pridelave, med katerimi najbolj izstopata malvazija in refošk.

Ne glede na to, za katero od kulinaričnih razvajanj se boste na koncu odločili, smo prepričani, da to ne bo vaš zadnji zimski izlet v Istro. Uživajte na soncu in dobri hrani!

*vir podatkov: Climatestotravel.com

Obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 3000 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 35 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev! SuperCard darilna kartica je darilo, ki se prilega vsakomur in je edina darilna kartica, ki jo lahko kupite preko spleta in jo koristite pri več kot 250 ponudnikih.
Privoščite svojim najdražjim popolno darilo, ki ga lahko unovčijo po lastnih željah!