Doživite kulinarično ekstazo onkraj meje

Zabaven izlet za vso družino ali okusno kulinarično doživetje okusov prvovrstnih jedi in vin sosednjih držav? Zakaj pa ne kar oboje?

Okoliški kraji, ki so nam sicer blizu, a se po zemljevidu gledano že prevešajo v drugo državo, poskrbijo za pridih nečesa novega in drugačnega. V okolici Štajerske se preko slovenske meje, na bližnji Hrvaški nahaja kar nekaj izvrstnih restavracij, ki še posebej izstopajo in presenečajo, vsaka s svojimi specialitetami.
Ste že kdaj poskusili kombinacije tradicionalne medjimurske hrane s pridihom italijanske in francoske kuhinje? Kaj pa izbirali prijetno ohlajeno vino z obširne vinske karte z več kot 50-imi vrstami vrhunskih vin za zaokrožitev okusnega obroka? Poglejmo, kje se lahko gurmansko razvajamo v prihajajočih dneh, ki kar kličejo po izletu in odlični kulinariki.

Vso ponudbo si lahko pregledate na spletni strani SelectBox darilnih paketov. Podarite sebi in svojim najbližjim odličen in predvsem slasten izlet!

restavarcija-terbotz-kroznik-VIII-web

Restavracija Terbotz

Čisto v bližini meje štajerskega konca se nahaja restavracija Terbotz, ki v dosedanji obliki deluje že skoraj tri desetletja, pred tem pa je družina Jakopič na tem slikovitem pobočju Železne gore že stoletja pridelovala svoje vino. Restavracija je svoje ime dobila po dvorcu Terbotz, tako lokacija, kot tudi jedilnik pa imata magičen pridih preteklosti. Jedilnik je sestavljen iz najpristnejših medžimurskih specialitet, med njimi pa se najdejo gosja pašteta, hladni tajer z mesninami iz tiblice, pretepena juha, medžimurski tris z žganci, trganci, pita z orehi in še marsikaj drugega, kar vam bo pričaralo idilično kulinarično izkušnjo medžimurske pokrajine.

Posebnost omenjene restavracije je tudi dolga tradicija vinskih proizvodov. Ob bogatem obroku si tako lahko privoščite še steklenico prvovrstnega vina, katerih je v vinski kleti Jakopič ogromno na izbiro. Med najbolj znane spadajo vina Sauvignon, Graševina in Rajnski rizling. Z okusno pijačo zaokrožen obrok restavracije Terbotz pa vas tako zagotovo ne bo pustil hladne. Izkoristite jesenske dneve in odpeljite vaše najdražje na gurmansko potovanje čez mejo s  SelectBox darilnim paketom.

restavarcija-terbotz-kroznik-III-web

Restavracija Mundoaka

Okolico Čakovca na Hrvaškem zaznamujejo mnogi izjemni in nadpovprečni kulinarični utrinki. Ena izmed takih je tudi restavracija Mundoaka, ki predstavlja eno boljših gurmanskih kotičkov na tem območju. Omenjena restavracija je vezana na bolj lokalno prehrano, ki pa jo dopolni z modernimi kulinaričnimi pristopi za tisto pravo kulinarično izkušnjo. Prednost imajo zagotovo vsi mesojedci, saj meso predstavlja samo osnovo na kateri gradijo kuharske specialitete. Seveda pa so na voljo tudi vrhunske ribje jedi, kot je na primer burger s sveže pečeno tuno. Tako je tudi zagotovljeno, da bo vsakdo na svojem krožniku našel zadovoljitev za svoj okus s pečatom Medjimurja.

Na svoj račun pa bodo prišli tudi vinski sladokusci, saj je klet Mundoaka dodobra založena z mnogimi vinskimi proizvodi, ki dokončno zaokrožijo okusen obrok. Če se boste mudili v okolici Zagreba, pa ima Mundoaka na tem koncu tudi svojo podružnico in sicer street food bistro, ki je v okolišu postal prava uspešnica.

 

darilni_paketi_restoran_mundoaka_cakovec_slika_13

Restavracija Barok

Če se boste mudili v okolici Čakovca, ste lahko edinstvene kulinarične izkušnje deležni pravzaprav skoraj na vsakem koraku. Da pa se ne bi preveč lovili pri izbiri, se malce pod Čakovcem nahaja še ena kvalitetna ter, tako za želodec kot tudi za oči, nadvse idilična restavracija Barok, ki je svoje ime dobila po izjemno bogatem in preciznem videzu, ki spominja na čas baroka. Med čakanjem na prvovrstno mešanico okusnih jedi, se lahko pogrejete ob kaminu ali pa se umaknete v dovršeno galerijo, ki vam poleg edinstvenega videza prinese tudi bolj zasebno ozračje, kjer lahko mirno uživate z izbrano družbo.

Hrana vas bo zagotovo presenetila – v pozitivnem smislu seveda, saj njihova priprava temelji na tradicionalnih medjimurskih jedeh, ki so večini Slovencev mogoče malce nepoznane, a so toliko bolj vredne pokušine. Za vse, ki pri jedeh niso vajeni preveč eksperimentirati in so bolj zapriseženi poznanim okusom, pa je na voljo tudi klasična italijanska kuhinja, ki nikoli ne razočara.

Ob odlični kombinaciji izbranega menija, se lahko na koncu obroka posladkate še z izbranim domačim medjimurskim vinom, kjer lahko izbirate med suhimi, polsuhimi in polsladkimi okusi. Zagotovljeno je, da bo prav vsakdo našel nekaj za svoj okus, tako pri hrani kot pijači, ob skupnem uživanju v idiličnem baročnem stilu.

darilni_paketi_restoran_barok_cakovec_slika_1-1-1024x621

Restavracija Villa Magdalena

Blizu slovenske meje a še vedno na hrvaški strani se nahaja restavracija Villa Magdalena, kjer boste lahko doživeli odlično gastronomsko izkušnjo. Njihovo ponudbo predstavlja prvovrstna kombinacija najboljše zagorske tradicionalne kuhinje, ki je dopolnjena s sestavinami in pripravo italijanske ter francoske kuhinje, ki doda tisti eleganten pridih in zaokroži okus. Prelivajoče kombinacije okusov in visoka kvaliteta jedi ter postrežbe, so restavracijo zapisale celo med 30 najboljših na celi Hrvaški.

Kadarkoli boste prišli v Villo Magdaleno, vas bodo presenetile drugačne a vedno navdušujoče kombinacije okusov. Njihova kuhinja se namreč spreminja v skladu s sezonsko ponudbo, saj le tako lahko zagotavljajo uporabo svežih sestavin, kar pomeni, da boste v restavraciji sredi Krapinskih Toplic svoje želodčke lahko vedno napolnili s sveže pripravljenim, zdravim in okusnim obrokom.

Izjemno kulinarično doživetje v mirnem okolišu z razgledom na čudovito zagorsko hribovje, pa lahko zaključite s kozarcem vina iz pestre ponudbe vinske karte, ki jo sestavlja kar 50 različnih vrst kakovostnih in vrhunskih hrvaških vin, kjer se najde okus prav za vsakogar.

darilni_paketi_vila_magdalena_1-1024x621

Restavracija Healthy Le Batat

Restavracija Healthy Le Batat deluje v sklopu resorta Lifeclass Sveti Martin in se nahaja v istoimenskem kraju na Hrvaškem, blizu štajerske regije. Njihov koncept temelji na pripravi zdrave hrane pripravljene na način, da v njej uživa še tako zahteven gurman. Glavni delež njihovih sestavin predstavlja lokalno in ekološko pridelana zelenjava, ki zaokroženo dodaja glavno noto restavraciji, ki je svoje ime pridobila po kolerabi, mnogokrat nepoznanem potencialu v kulinariki. Postregli vas bodo z zanimivimi jedmi, kot je jabolčni čips in posebno verzijo međimurske gibanice, pa z ostrižem in kolerabo, pripravljeno na način, da se vam bodo cedile sline. Tako bodo na svoj račun prišli vsi z željo po zdravem ter kvalitetnem prehranjevanju, ob enem pa bodo deležni novih jedi ter izjemnih kombinacij, ki bodo presenetile in zadovoljile še tako zahtevnega gurmana.

darilni_paketi_restavracija_la_batat_svetimartinnamuri_slika_3-1

Avtor: Sandra Požes za SelectBox


 

SelectBox je prava oaza gurmanskih doživetij, wellness tretmajev, adrenalinskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancem podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!

Uzivac_jesen_570x310px