Razgled brez primere, polna mera adrenalina in brezmejna svoboda

  Ste že kdaj pomislili, da bi si svet ogledali z nebeških višin? Kaj pa nore adrenalinske akrobacije nekaj tisoč metrov nad tlemi? V primeru, da o tem še niste razmišljali, je sedaj skrajni čas.loop4

Izleti z balonom, panoramski poleti z letalom ali padalom ter bolj adrenalinski poleti z akrobatskim letalom in skoki s padalom, kjer je poudarek na prostem padu, predstavljajo neprecenljivo izkušnjo, lahko pa so tudi nepozabno darilo družinskim članom, prijateljem, partnerju…

Skok s padalom je zelo razvejana disciplina, glavne tri različice pa so: prosti pad, kjer se padalo odpre po 15 do 60 sekundah, tandemski skoki, kjer izkušen profesionalec skoči z vami in upravlja z padalom, ter skoki, kjer se padalo odpre v trenutku, ko zapustite letalo.

Padalstvo je priznano tudi kot šport. Pri prvi klasični disciplini se ocenjuje stil akrobacij v prostem padu, pri drugi pa natančnost pristanka. Popularni so tudi skupinski skoki, kjer padalci v zraku sestavljajo formacije v prostem padu ali s padali. Skače se tudi iz visokih stavb, obstajajo posebna akrobatska padala, obleke, deske za surfanje po zraku…

loop2

 

V Sloveniji je jadralno padalstvo zelo popularno. Zanj so značilni dolgi leti (od kratkih 15 minutnih letov do ure in več), počasen spust, večje razdalje ter uživanje v panoramskem razgledu. Priljubljeni tereni v Sloveniji so Krvavec, Vipavska dolina in Bohinj.

Skoki v tandemu so zelo varni, če pa kljub zagotovilom obotavljate, se lahko odločite za panoramski polet z balonom ali letalom, ki nudita večji občutek varnosti. Skupina Loop vas z letalom Piper Warrior II, ki poleg pilota sprejme še tri potnike, popelje kamorkoli želite. Še posebej priporočajo polete v slovenske gore (čez Triglav), nad slovensko obalo (Portorož) in nad jadranskimi otoki (Lošinj). Cena ure letenja je 299€, cene pogostejših destinacij pa lahko najdete na njihovi spletni strani.

loop3

Za adrenalinske odvisneže so akrobatski poleti, kjer posebna letala pri visokih hitrostih izvajajo nemogoče manevre, ultimativna izbira. Največ manevrov vključuje rotacijo po vzdolžni in bočni osi letala, pri nekaterih manevrih pa se letalo giblje tudi po vertikalni osi. Akrobatska letala odlikuje vrtoglava hitrost in G-pospeški. Največ akrobatskih letal je propelerskih, saj je izvajanje manevrov pri reaktivnem pogonu zaradi hitrosti in pomanjkanja žiroskopskih sil zelo omejeno. Letalske akrobatike se med drugim učijo tudi vojaški piloti, najpogosteje pa lahko v letalskih akrobacijah uživate na letalskih šovih.

Adrenalinska doživetja tudi v darilnih paketih SelectBox

Pakete SelectBox lahko kupite na www.selectbox.si ali v več kot 140 trgovinah po vsej Sloveniji. Spoznajte, katere so to.