Kako izraziti ljubezen ob dnevu žena in kako rešiti dilemo z darili

Ljudje se izražanja čustev naučimo, s časom in vajo postanemo pri tem vse bolj vešči. To velja tudi za izražanje ljubezni in naklonjenosti. A se včasih vseeno zdi, da se z nakupom daril skušamo razbremeniti pristnega, nematerialnega, izražanja pozitivnih čustev. V času potrošniške kulture se vse prevečkrat nakup izbrane dobrine, katero nato podarimo, enači z izražanjem ljubezni in spoštovanja. Seveda ni nič narobe s samim darilom, ta je namreč vedno lepa gesta, a morda preveč pozabljamo na pristno izražanje ljubezni.

Zato vam želimo pred letošnjim dnevom žena podati nekaj precej več vrednih nasvetov od tega, kako zgolj izbrati pravo darilo (tudi pri tem vam pomagamo na koncu članka).

Materam, ženam, sestram in ostalim pripadnicam nežnejšega spola lahko poskusite »podariti« sledeče:

Pošljite voščilo, pismo ali čestitko

V času prevladujočih in množičnih digitalnih komunikacij analogno spet pridobiva na pomenu. Četudi ste z najljubšimi ženskami v svojem življenju navajeni na digitalno komuniciranje, bo voščilo, pismo ali čestitka, katero dostavi poštar, imelo poseben pomen. Prepričani smo, da bo odziv vsekakor boljši, kot bi bil v primeru voščila preko digitalnih kanalov.

Pomagajte jim

Tega se bodo najbolj razveselile matere, predvsem, če so starejše. Pomagate jim lahko pri opravilih, ki so za njih obremenjujoče ali pa nekaj opravite namesto njih. Lahko jim skuhate kosilo ali pa za njih odidete v trgovino po večjih nakupih. Ne pozabite, tudi sami boste nekoč starejši.

Napišite pesem ali naslikajte portret

Zavedamo se, da nimamo vsi daru za poezijo ali slikarstvo. A tisti, ki takšne vrline posedujete, jih le uporabite, četudi zgolj občasno. Avtentična misel, ki jo izrazite sami, je vredna tisoče kupljenih čestitk. Navsezadnje pa ni nujno, da sami napišete pesem ali lepo misel. Lahko si jo izposodite od slavnih pisateljev, pesnikov ali ostalih mislecev. Pri tem pa le označite, za čigavo misel gre. Srčna darila pač ne bi smela temeljiti na kršenju avtorskih pravic.

Poslušajte jih

Predvsem matere so pogosto dober primer tega, kako pomembno je nekomu včasih zgolj prisluhniti. Če boste bistveno več poslušali, kot govorili, boste dobili pomemben vpogled v njihovo čustveno stanje. Poskusite jih ne samo poslušati, ampak slišati. Hvaležne vam bodo.

Recite »prosim« in »hvala«

Osebna bližina med družinskimi člani nas včasih razbremeni, vsaj takšno je lahko naše dojemanje, potrebe po osnovni vljudnosti, kamor sodita besedici »prosim« in »hvala«. Četudi tega morda ne vidite tako, pa imata obe besedi izjemno velik vpliv na to, kako vas nekdo dojema. Vljudnost do vseh žensk je nekoč veljala za predpostavko vseh gospodov.

Povejte jim, da jih cenite

Že z malo izrečene ljubezni se daleč pride. Najbolj pomembnih žensk v vašem življenju ne smete jemati za samoumevne, saj to niso. A jim morate to tudi pokazati, še bolje pa povedati.

Prepričani smo, da bodo takšne geste vašim najdražjim predstavnicam ženskega spola veliko pomenilo.

Kaj pa darila?

Ker pa smo pri SelectBox le strokovnjaki za darila, vam pomagamo tudi pri tem. Za vas smo izbrali nekaj predlogov za obdarovanje ob 8. marcu, Dnevu žena.

V našem obsežnem darilnem programu lahko poiščete in podarite darilni paket z enega od mnogih področij, končnega ponudnika pa si bodo prejemnice izbrale same.

Podarite lahko doživetja s sledečih področij:

–  Nega v spa centru: ponuja skoraj 120 možnosti za razvajanje telesa in duha. Vključuje obisk spa centra z antistresno masažo telesa ali obraza, oblogo za lepotno nego obraza, depilacijo, ličenjem in oblikovanjem obrvi, zahtevnejšo pedikuro ali manikuro, najem jacuzzija in celo izdelavo astrološke karte!

–  Masaža in wellness: omogoča več kot 130 možnosti za sanjsko doživetje in razvajanje vseh čutil. Vključuje obisk wellness centra z antistresno ali aromatično masažo celega telesa, rok ali obraza, tajsko masažo, limfno drenažo s posebnimi napravami, oblikovanje telesa s kavitacijo, lifting, solarij, večerni make-up, savne in bazene ter romantične kopeli s sadjem in kozarčkom penine.

–  Neprecenljiva doživetja: ponuja izjemna doživetja iz celotnega programa SelectBox v Sloveniji, Istri, Dalmaciji in na osredjem Hrvaškem. Vključuje kosilo ali večerjo za dva v izbranih restavracijah in gostiščih, masažo in druge SPA lepotne tretmaje ter različne aktivnosti v naravi in zabavnih centrih, kot je skydiving, “letenje” v vetrovniku, paddleboarding in fotografiranje iz helikopterja.

–  Kulinarična razvajanja v dvoje: darilni paket nudi več kot 110 možnosti za kulinarično razvajanje po vašem okusu. Vključuje večerjo za dva s tremi ali štirimi hodi priznanih kuharjev v prijetnem ambientu izbranih restavracij. Včasih tudi kozarec vina ali pijača dobrodošlice! V sodelovanju s gurmanskim društvom Restaurant Club smo za vas izbrali le najboljšo ponudbo v Sloveniji in na Hrvaškem.

–  Zabava v naravi: več kot 110 možnosti za aktivnosti na svežem zraku. Vključuje najem športne opreme in rekvizitov, šolo ali vodene ture kot so smučanje, sankanje, plezanje, golf, vožnja s kajaki in kanuji, učne ure surfanja in letenja s padalom ter številne druge aktivnosti, primerne za vsakogar.

Druga darilna možnost pa so darilne kartice SuperCard. Tudi tu lahko izberete področje (npr. wellness, kulinarika, šport…itd) ali pa podarite darilno kartico za nakup v prav določeni trgovini (npr. Lisca, S Oliver…itd).

Pri tem pa le ne pozabite, da darilu dodate osebno noto. Da ne bi ta pomenila več kot samo darilo, se morate potruditi in izbrati za letošnji dan žena nekaj zares posebnega.