Podari rastočo darilno kartico

SuperCard Eco je izvirna oblika darilne kartice, s katero lahko še posebaj v začetku pomladi razveselite vam ljube osebe. Poleg darilne kartice v različnih vrednostih je v čestitki s privlačnimi motivi pripravljena zemlja s semeni, ki vzklijejo v sadiko.

Podarite darilno kartico SuperCard Eco in obdarovancu prepustite, da si izbere popolno darilo med pestro ponudbo več kot 250 različnih partnerjev. Ob darilni kartici različnih vrednosti prejme tudi kartonski nosilec z vključenim semenom ter zemljo. Ob zalivanju iz zemlje zraste rastlina.

Izbirate lahko med  9-imi različnimi unikatnimi čestitkami in semeni (paradižnik, meta, sončnica, čili, spominičica, žajbelj, bazilika, marjetica, kumarica).

   

Meta

Pomembno je, da poskrbimo, da ima v poletnem času dovolj vode – priporočljivo jo je zalivati vsaj dvakrat na teden. Jeseni, ko se dnevi skrajšajo in temperatura pade pod 15 stopinj Celzija, začne njeno listje rjaveti. Takrat rastlino dobro obrežemo do zemlje, saj čez zimo nadzemni del umre. Odlična je za čaj in večerno pomirjanje ali poletno osvežitev. Sveži listi poprove mete so ena od sestavin slavnega kubanskega koktajla mojito. Poleg pijač je meta uporabna tudi v kulinariki, saj jedem doda eksotični in osvežilni pridih.

Bazilika

Semena bazilike sejemo plitko in jih kalimo na mestu s temperaturo okrog 20 stopinj Celzija. Za svojo rast potrebuje dovolj sončne svetlobe in nekaj vode. Občutljiva je na mraz, takrat listi počrnijo in z našo baziliko je konec. Ne le, da jo lahko uporabimo na zelenjavnih solatah, pici in testeninah, iz nje lahko naredimo celo pravi domači pesto! Bazilika je znana tudi po tem, da krepi tek in blagodejno deluje na ravnovesje črevesne mikro flore.

Sončnica

Sončnice sejemo od konca aprila dalje, dva do štiri centimetre globoko. Če imamo možnost jo lahko presadimo na prosto in sončnica bo postala še višja, s še bogatejšimi cvetovi. Odporne so na vročino in sušo, zato so primerne za sončne balkone in terase, je pa pomembno, da imajo dovolj vode sploh v času cvetenja – med junijem in septembrom. Azteki so z rumenimi cvetovi sončnic kronali princese, zato je prav sončnica morda prava izbira za vašo najdražjo.

Marjetica

Marjetico številne kulture povezujejo z otroštvom, nežnostjo in nedolžnostjo. Ne le, da njeno latinsko ime pomeni lepoto, ta drobna roža ima tudi zavidajočo sposobnost, da se prilagodi katerikoli pokrajini in cveti več mesecev – od zgodnje pomladi pa vse do pozne jeseni. Je dvoletnica – v letu, ko posadite semena se razvije listna rozeta, v naslednji sezoni, pa se začne bogato cvetenje posejanih marjetic. Najbolje uspevajo na hladnejših območjih in vlažnih tleh, cvetovi marjetic pa so idealni za uživanje prav spomladi, saj pomagajo pri razstrupljanju telesa in pospešujejo presnovo.

Spominčica

Tudi spominčice so, tako kot marjetice, dvoletnice, ki v čudovitih modrih barvah cvetijo od zgodnje spomladi vse do meseca junija. Najbolje uspevajo na polsenčnem in dovolj vlažnem področju. Najbolj znane so po svoji modri barvi in majhnih, ljubkih cvetovih. Zaradi svojega blagega okusa so primerne za krašenje številnih jedi. Uporabite jih lahko kot okras v vaši dnevni sobi ali pa kot popestritev vaše najljubše sladice – zagotovo bodo prinesle veselje vaši najljubši osebi.

Kumarica

Kumare vsebujejo več kot 97% vode, veliko količino vitamina C in koristne snovi, ki čistijo črevesje, delujejo razstrupljajoče in dobro čistijo kožo. Idealni čas, da jih posejemo je začetek aprila, dobro uspevajo pri temperaturi višji od 15 stopinj Celzija. Pomembno je, da jih redno zalivamo, saj so drugače plodovi grenki in neokusni ali pa celo odpadejo.

 

Žajbelj

Žajbelj ima rad sončne lege in suha tla. Na zgornjem delu ima dlakave liste zelenkasto sive barve, ki se uporabljajo v zdravilne namene, o čemer priča že njegovo latinsko ime salvia, ki pomeni »zdrav«. Cveti od junija do julija in ima prijeten in aromatičen vonj. Njegovo eterično olje deluje proti bakterijam, glivicam in virusom, zato so pripravki iz žajblja, ki jih grgramo, najbolj idealno sredstvo proti vsem vrstam vnetja žrela. Uporabite ga lahko tudi kot začimbo v smetanovi omaki z vašimi najljubšimi testeninami.

Čili

Čili za kalitev potrebuje visoke temperature okrog 25 stopinj Celzija, zato je najbolje, da ga posadimo kar v glinen lonček in postavimo na kuhinjski pult ali v svetlo dnevno sobo. Zalivajte jih po potrebi in ne pozabite, da imajo radi sonce in ne marajo nizkih temperatur. Vzgojite čisto svoj čili, ki ni le mamljiv na pogled, ampak je tudi odlična obogatitev okusa za tiste, ki imajo posebej radi »prekoče« jedi. Je bogat vir antioksidantov in C vitamina, vsebuje pa tudi kapsaicin, ki vzpodbuja naš metabolizem in ima potencial, da pospeši izgubo telesne maščobe.

Paradižnik

Sočen rdeči paradižnik je vsestranski dar narave, ki nas razveseljuje celo poletje. Zadnji rok setve paradižnika je druga polovica marca, saj se sadika paradižnika razvija šestdeset do sedemdeset dni, v kolikor ne zagotovimo temperature okrog 25 stopinj Celzija pa lahko sladke paradižnike čakamo tudi dlje časa. Zrel paradižnik je bogat z antioksidanti, ki so v naši prehrani nujno potrebni, saj nase vežejo veliko škodljivih snovi – tudi to je še en razlog več za uživanje tega okusnega sadeža!

Kaj boste izbrali? Rumeno sončnico, pekoč čili ali dišečo meto? Pravzaprav to niti ni najbolj pomembno. Podarite možnost izbire in podarite seme, iz katerega zraste nekaj tako lepega kot je novo življenje.

EcoCard kartice so zanimiva oblika darila kjer ob darilni kartici različnih vrednosti dobite tudi kartonski nosilec s popularnimi Eco motivi in vključenim semenom ter zemljo. Ob zalivanju iz kartona zraste rastlina. Izbirate lahko med 9-imi različnimi semeni (paradižnik, meta, sončnica, čili, spominičica, žajbelj, bazilika, marjetica, kumarica). Z nakupom rastoče SuperCard kartice prejmete darilni bon v različnih vrednostih: 15€, 25€ ali 50€ in Eco čestitko v vrednosti 3€.