Preizkušamo, Make up, Nataraja studio

Poznaš tisti občutek, ko se spraviš k ogledu make up tutoriola in se nadobudno odločiš, da ga boš preizkusila. Že res, da se znaš naličiti za vsak dan, ampak tile tutoriali so pa malce preveč. Slediš navodilom korak za korakom in ko se na koncu pogledaš v ogledalo, se sama sebe ustrašiš. No, vsaj meni se je to že zgodilo. Zato sem se odločila, da bom bolj ekstravagantno ličenje raje prepustila profesionalki.

V sklopu SelectBox ponudbe začenjamo z rubriko »preizkušamo«, ki je namenjena prav tebi. Tebi, ki obožuješ ličenje, lepotne tretmaje, masaže, kozmetične salone. Teden za tednom boš spoznavala nove ponudnike in prebirala, kaj ponujajo. Govorim ti iz prve roke. Tako boš točno vedela, h komu na naslednje razvajanje. Oglej si darilne pakete SelectBox, kjer najdeš malo morje ponudb in idej za obdarovanje.

IMG_4528

Tokrat sem se odpravila v studio, skrit za debelimi zidovi stare meščanske stavbe v Ljubljani. Imenuje se Nataraja studio. Vodi ga Nataša, svojevrstna ženska mnogih talentov. V studiu poučuje jogo, izvaja japonsko masažo obraza in liči. Je namreč profesionalna make up umetnica, liči pa tudi manekenke in igralke. Če si želiš profesionalnega ličenja, pa ti sploh ni treba priti v njen studio, saj tudi ona pride na lokacijo.

Nazaj k Nataraja studiu in h kreaciji, ki jo je Nataša ustvarila na mojem obrazu. Bil je deževen decembrski dan in res sem si zaželela prijetnega prostora in malce nege. Studio kraljuje v popolnoma prenovljenih staromeščanskih prostorih z visokimi stropovi. Ne, ni eden izmed tistih modernih studijev, res ima dušo in ves prostor diši po sveže skuhanem čaju. Nataša me posede na stol in začneva.

IMG_4526

No, kakšno ličenje pa želiš? Hm, večerno, decembrsko, ampak vseeno ne preveč. No, pa nič se ne boj, imam rada močne barve. Dobro. Najprej mi mora seveda odstraniti ličila, ki so del mojega dnevnega outfita. Saj ti tudi ne hodiš naokrog brez ličil, kajne? Sledi pomirjevalna krema, ki tako lepo diši po vrtnicah. Ampak ne tistih umetnih, ne predstavljaj si tega vonja. Če si že kdaj vonjala čisto eterično olje vrtnice, tiste prave, potem veš, o katerem vonji govorim. No, ta krema je bila zares božanska.

Težko bi naštela zaporedje korektorja, pudra, bronzerja in vseh drugih podlag, ki obrazu dajejo obliko in sence. Preveč sem namreč uživala v nanašanju ličil, mehkem čopiču na licih in novih vonjih. Ko te liči nekdo drug, je vse skupaj tako zelo sproščujoče, da kar malce pozabiš spraševati, kaj vse se je ravnokar znašlo na tvojem obrazu.

IMG_4547

Nataša začne bolj previdno. Prvi »predogled« mi razkrije bolj nežen make-up, poudarjene oči in lahno uokvirjene obrvi. Pravim, da lahko vse skupaj okrepi še za dve stopnički. Kar naredi močne smokey eyes in močnejše obrvi. Pove mi, da si ženske pogosto želijo močnejšega ličenja, potem pa ugotovijo, da ga ne želijo zares. Zato je (razen pri manekenkah seveda) sprva vedno bolj previdna, začne z lažjim videzom, ki ga lahko po želji stopnjuje. No, pri meni se ni treba nič držati nazaj, res mi je všeč močnejši make up, ki si ga sama ne znam tako dobro ustvariti.

Odpre paletko in začne nanašati nov sloj senčk, smokey eyes pa mi dajo mačji videz. Mojstrsko! Poudari še obrvi in me povpraša po bleščicah. Ja, seveda, bleščice, saj je december, pa še petek zvečer za povrh! Sama si nikoli ne bi znala takole nanesti bleščic, zagotovo bi se vmes 3x zjokala, ker bi si vse nasula v oči. No, Nataši pa gre to odlično od rok. Nagnem glavo, zamižim in Nataša mi nežno nanese bleščice v prahu na notranje kotičke vek. Prej mi je veke seveda namazala z nečim, kar jih zadrži na svojem mestu. In res jih, saj sem kasneje odšla »na lepše«, se vrnila domov, ko je bila noč že trdna, make up pa je še vedno brezhibno sedel na svojem mestu.

IMG_4546

Pomežikam in nekaj trenutkov vidim učinek disko krogle. Potem Nataša odpihne odvečne bleščice z mojih trepalnic in disko krogla izgine z vidika. Pogledam se in navdušena sem nad kreacijo na obrazu. Mmm, všeč mi je! Na koncu jezika imam vprašanje o umetnih trepalnicah, pa me Nataša prehiti. Želiš še trepalnice? Da, seveda! Še ena stvar, ki si je sama nikakor ne znam pravilno »namontirati« na obraz. Navadno zgrešim za več milimetrov in moram potem zadevo reševati s predebelim nanosom eye linerja, da skrijem svojo napako. No, tokrat pa me nič ne skrbi. Trepalnice me požgečkajo po vekah, ko Nataša »meri« pravilno dolžino. Vseeno ni dobrodošlo, če so predolge, saj se potem že na kilometer vidi, da niso tvoje. Konec koncev pa to ni njihov namen, kajne?

Nežno mi namesti trepalnice na veke, vmes pa mi razloži še, kako naj jih kasneje odstranim in shranim, da jih bom lahko uporabila večkrat. Pa pazi, da se ti lasje ne zapletejo vanje. Vzeto na znanje. Preverjava, če me kje kaj zbada ali moti. Trepalnice morajo namreč dajati prijeten občutek, čeprav jih čutiš in veš, da jih nosiš. Vse ok. Dobro, čas za zadnji korak – ustnice. Zrem v paletke šmink in izbiram odtenek. Temnejšega, močnejšega. Si prepričana? Seveda! Dobro, pa dajva. Nataša mi naliči ustnice s temnejšo šminko. Pa ti res paše, reče zadovoljno, ko so moje ustnice nared. Zadnji pogled v ogledalo … in navdušena sem! Super si me naličila Nataša, hvala!

IMG_4600

Naj ti povem, da je bil to tisti petek, ko je začelo ob enajstih zvečer snežiti kot za stavo. In ni nehalo do jutra. Ta večer so si predrzne snežinke drznile padati tudi po mojem obrazu in že se mi je zdelo, da bom domov prišla kot strašilo. Na moje veliko presenečenje je celoten make up ostal na svojem mestu. S trepalnicami vred! Zato ti lahko zatrdim, da če potrebuješ make up za cel dan ali za kakšen poseben dogodek, nikar ne oklevaj. Profesionalno ličenje z ličili višjega razreda, ti bo omogočilo, da ne boš čez dve uri že brez polovice senčk.

No, kot verjetno že veš, fotoaparat vedno »pohrusta« vsaj polovico učinka ličil, zato se ti po fotkah sodeč morda ne zdi, da imam močnejši make up. Boš pa vedela, da če želiš ličenje za fotografiranje, potrebuješ malce več ličil, kot sicer. Nataša bo že vedela, saj dela tudi z manekenkami, nevestami in igralkami.

gia

Nataraja studio in njihovo ponudbo najdeš TUKAJ >>

Obenem pa zdaj veš, kako obdariti svojo prijateljico, kajne? Podari ji paket SelectBox in z njim lepotno izkušnjo v Nataraja studiu.

Se beremo spet kmalu, v naslednjem lepotnem članku.


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

XXL_NLsplosni_1200x400px