Podaljševanje trepalnic z Xtreme Lashes X Wrap & barvanje obrvi s kano s SelectBoxom

Pa jih imam – nove trepalnice! V zadnjih letih so podaljšane trepalnice postale pravi modni hit. In tokrat sem se odločila, da si jih želim tudi jaz. V sklopu SelectBox darilnih paketov sem obiskala BP Beauty Palace v Ljubljani, kjer je simpatična Brina poskrbela, da so moje oči zasijale v vsem svojem potencialu.

 

Nekaj splošnih dejstev, ki jih moraš poznati

Če se odločaš za podaljševanje trepalnic, si najprej preberi tole. Namreč, če želiš, da bodo tvoje trepalnice obstojne in da ne boš imela alergijskih reakcij, moraš vedeti, kaj daješ na svoje oči.

IMG_8168

Izbira lepila, če želiš, da bodo tvoje oči ostale zdrave

V imenu lepote smo pripravljeni marsikaj narediti, a še vedno je najpomembnejše zdravje. Brina mi je pripovedovala o primerih žensk, ki so se odločale za cenejše verzije lepil in trepalnic, posledice pa so lahko hudo škodljive. Lepilo, ki ni hipoalergeno, namreč pogosto povzroča alergijsko reakcijo. Kako to izgleda? Veke se vnamejo in umetne trepalnice se dobesedno zapičijo v veke. Visoka cena za poceni storitev. Zato, drage ženske, pozanimajte se, kakšne materiale uporablja kozmetičarka, preden ji zaupate svoje oči.

 

Sama sem precej nagnjena k alergijam in zato tudi zelo skeptična, ko pride do kakršnih koli posegov v moje telo. Preden sva z Brino začeli s postopkom, sem jo dodobra izprašala in z veseljem mi je odgovarjala. Kakšno lepilo bova uporabili? Hipoalergeno lepilo in edino na tržišču, ki je tudi medicinsko potrjeno. Možnosti za alergijski odziv so skoraj nične. Super! Lahko ti izdam, da nisem imela nobene reakcije – niti najmanjše, nič!

IMG_8102

Najpomembnejših je prvih 24 ur!

Ker je postopek precej dolg (ja, traja kar 2 uri), sva z Brino klepetali kar med nanašanjem trepalnic. Tako sva imeli dovolj časa, da predebatirava vse pomembne vidike podaljševanja trepalnic. In eden izmed njih je zagotovo skrb zanje. Ker sva uporabljali hipoalergeno lepilo, ki je tudi bolj nežno, je še toliko pomembnejše, da se držiš navodil, če želiš, da bodo trepalnice obstojne. Danes, ko pišem ta članek, minevata 2 tedna od namestitve, in moje trepalnice so še vedno prekrasne in obstojne!

 

Torej, edina snov, ki v hipu uniči ves trud, je olje – kakršno koli olje. Ko imaš podaljšane trepalnice, se moraš oljem pač izogibati. Sama si obraz in ličila umivam s peno za čiščenje obraza, in trepalnice to čisto lepo preživijo. Če uporabljaš oljne odstranjevalce, pa jih boš morala zamenjati z nečim drugim, dokler »nosiš« podaljšane trepalnice.

IMG_8109

Prvih 24 ur je najpomembnejših za celotno nadaljnjo obstojnost trepalnic. To pomeni, da si prvi dan ne smeš močiti oči ali česarkoli nanašati na njih. Sama temu rečem, da sem si zvečer »po mačje« umila obraz, saj nisem želela močiti trepalnic. Že naslednji dan pa sem si normalno umila tudi lase (seveda šampon vedno pride v stik z obrazom) in odpadla mi ni niti ena trepalnica!

 

Tretje navodilo, kako skrbeti za novo pridobljene lepotice, je česanje. Brina mi je dala krtačko (takšno, kakršno imajo maskare), namenjeno razčesavanju trepalnic. Opozorila me je, naj bom nežna in naj ne pretiravam – če jih bom česala prepogosto, bodo pred odpadle. Češem jih 1x do 2x dnevno (zjutraj in zvečer), po tem, ko si umijem obraz. V prvem tednu skoraj nisem opazila izpadle trepalnice, v drugem tednu si vsake toliko izčešem kakšno. Večina pa jih še vedno trdno »sedi« na mojih vekah.

IMG_8106

 

Na vsakem očesu imaš od 70 do 130 trepalnic!

 

Ali si vedela, koliko trepalnic imaš na vsaki zgornji veki? Noro, od 70, pa tja do 130, včasih še kakšno več! Nič čudnega torej, da postopek lepljena traja 2 uri. Preden sva z Brino začeli z lepljenjem, sva se seveda pogovorili tudi o izbiri trepalnic. Rekla sem, da želim vseeno bolj naraven videz, da ne bom na očeh imela celih »metel«. Brina odgovori, da so »metlaste« trepalnice tiste, ki se lepijo v šopkih, ena na ena pa so čisto lepe. Seveda je vse odvisno od gostote tvojih naravnih trepalnic. Zgolj ženskam, ki imajo zelo redke trepalnice, priporoča izbiro šopkov, da jim tako poveča volumen. Tistim, ki pa imamo »normalno« goste trepalnice, šopke odsvetuje, ker je vsega skupaj hitro preveč.

 

Obenem je lažje vzdrževati normalno higieno, če imaš trepalnico ena na ena. Kaj sploh pomeni ena na ena? Da ti na vsako tvojo naravno trepalnico prilepi eno podaljšano. Ja, jaz sem jih torej dobila okrog 250. Pri dolžini sva izbrali zlato sredino, 11 mm (poglej fotografije, boš videla, kako izgleda).

IMG_8166

 

Občutek med lepljenjem in potem

Zagotovo se sprašuješ, kakšen je občutek lepljena trepalnic. Če ti priznam, da sem vmes zadremala, ti bo vse jasno! Celoten postopek je čisto prijeten, ni boleč, nič skeleč in z lahkoto vmes oddremaš še kakšno kitico. Najprej mi je Brina očistila veki in razmastila trepalnice, da je lepilo bolje prijelo. Na spodnji veki mi je tudi namestilo posebno zaščito, ki je preprečevala, da bi se zgornje in spodnje trepalnice zlepile med seboj. Potem pa celoten postopek izgleda takole nekako – česanje trepalnice, umik sosednjih trepalnic, lepljene podaljšane trepalnice na naravno. Izmenično se lepi zunanje in notranje kotičke in se prehaja z veke na veko, saj s tem zmanjšaš možnost, da bi se trepalnice med seboj zlepile. Meni se oči niso solzile in postopek se mi ni zdel prav nič dražeč. Edino na začetku sem potrebovala nekaj minut, da sem se privadila na občutek dotikanja trepalnic in vek.

IMG_8160

Kakšen pa je občutek, ko so trepalnice enkrat nameščene? Super! Ko sem se prvič pogledala v ogledalo, sem se začela kar smejati od navdušenja, kako so mi podaljšane trepalnice odprle pogled in poudarile oči. Ker sem zelo svetle polti, pogosto izgledam veliko mlajša, kot sem v resnici – sploh, kadar sem popolnoma brez ličil. In podaljšane trepalnice so mi končno dale videz mojih let. Po domače povedano – tudi brez ličil nisem več videti kot punčka. Po slikah sodeč mi morda ne boš verjela, a bližam se že tridesetim, brez ličil pa me pogosto ocenijo za 19 letno dekle. Hecno, kajne?

 

Prva dva dni sem čutila, da imam podaljšane trepalnice. Tako kot čutiš vsako novo spremembo, ki pa se je hitro navadiš. Po dveh dneh sem popolnoma pozabila, da imam podaljšane trepalnice, saj sem se jih zlahka navadila. Ker mi je Brina tako lepo uredila podaljšane trepalnice, marsikdo najprej sploh ni dojel, da niso naravne – šele ko so pobližje pogledali, so ugotovili, da so res nekoliko daljše od običajnih trepalnic. To je bil tudi moj namen – poudariti trepalnice, vseeno pa ohranjati dokaj naraven videz.

 

Obstojnost trepalnic

 

Če se držiš navodil (torej prvi dan ne močiš oči in potem ne uporabljaš olja), trepalnice zdržijo nekje okoli treh tednov. Trenutno jih imam 2 tedna in še vedno sem popolnoma zadovoljna z njihovim izgledom. Resda so nekje po desetih dneh začele izpadati, vendar zelo zmerno. Zakaj odpadajo? To je odvisno od cikla tvojih naravnih trepalnic. Namreč, ko odpade naravna trepalnica, z njo seveda odpade tudi umetna. Glede na trenutno stanje bi rekla, da jih bom brez težav lahko »nosila« še 2 tedna, potem pa jih bo ostalo premalo, da bi dajale še urejen videz. Ko jih želiš odstraniti, imaš dve možnosti – ena je, da se vrneš v salon, kjer ti jih kozmetičarka odstrani; druga pa, da jih odstraniš z oljem (jaz bom poskusila kar s kokosovim maslom, pa bomo videli, kaj nastane).

 

Obstojnost pa seveda podaljšuješ, če jih ne češeš prepogosto, če si ne maneš oči in ne uporabljaš mastnih preparatov na vekah. S kremo se pač namažem naokoli, veke pa izpustim.

 

Nad trepalnicami sem navdušena in ko se bom ponovno odločila za njih, se ne bom odpravila nikamor drugam, kot k Brini v BP Beauty Palace. Ponudbo najdeš tudi v darilnih paketih SelectBox, TUKAJ >>

IMG_8231 

 

Barvanje obrvi s kano

 Kana, obožujem jo! Lase imam barvane s kano in vem, da je najboljše, kar lahko ponudiš telesu, če si želiš naravnih barv. Pred kratkim je v kozmetični svet prišel nov produkt – barva za obrvi na osnovi kane. Seveda je preparat prilagojen uporabi v salonih, a zato nič manj učinkovit. Kana je namreč obenem negovalna in zelo obstojna barva.

 

Brina pravi, da je ena redkih, ki že uporablja ta preparat in da so stranke nad njim navdušene. Super, moje obrvi tudi potrebujejo malce nege. Brina mi najprej z belo barvo na debelo uokviri obrvi, da si zariše obliko in prepreči, da bi kana prijela tam, kjer ne sme. Nato mi z barvo namaže obrvi. Pogledam se v ogledalo in se smejim smešni podobi, ko imam na obrveh temno kano, naokoli pa debelo belo obrobo. Med čakanjem, da barva prime (treba je počakati približno 20 minut), mi Brina postreže s kavo in še malce klepetava.

IMG_8188

Čas je za čiščenje barve z obrvi. Nežno mi očisti tako barvo, kot tisto belo podlago, ki je poskrbela, da se kana ni razlivala. Potem mi še uredi obrvi – pristriže uporniške dolge obrvi, populi odvečne in jih lepo počeše, ter na njih nanese negovalno olje.

 

Priznam, nad pobarvanimi obrvmi s kano sem še bolj navdušena kot nad trepalnicami in presenečeno zrem v svoj odsev v ogledalu. Pa saj se sploh ne rabim več ličiti! Obrvi so noro lepe, trepalnice tudi, samo malo pudra, pa sem že pripravljena na nov dan!

IMG_8192

Kar mi je najbolj všeč pri barvanju obrvi s kano je, da je končen rezultat naraven. Videz je 100% naraven, barva pa se mi čisto poda h koži in lasem. Hvala Brina, zares si odlično opravila svoje delo!

 

Drage dame, lepo vabljene, da se prepičate na »lastne obrvi in trepalnice«. Ponudbo BP Beauty Palaca najdete v darilnih paketih SelectBox že od 24.80 EUR dalje! Oglej si ponudbo TUKAJ >>

IMG_8227


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Poroka_1200x400px