Obiskali smo očarljivi bistro La Rose, ki osvaja na polno!

Za vse gurmane, zlasti tiste, ki uživate v francoski in sredozemski kuhinji, je La Rose kraj, ki ga zagotovo ne smete spregledati. Udobna restavracija, ki jo najdete v naši ponudbi darilnih paketov SelectBox, se nahaja v samem središču starega mestnega jedra Reke na Hrvaškem, vendar je kljub vsemu dovolj oddaljena od mestne gneče.

Prijetna notranjost in toplo vzdušje

Že na prvi pogled se restavracija La Rose razlikuje od drugih. Njena notranjost izžareva francoski čar, ki je viden v vseh podrobnostih samega dizajna opreme in barv. Kamorkoli pogledate, boste našli Eifflov stolp. Simbol Pariza je vodilni motiv notranjosti, ki se popolnoma prilega vsakemu vogalu bistroja – od stenskih slik do dekorativnih blazinic.

1

V bistroju La Rose prevladujejo francoske jedi, ki bodo zadovoljile tudi največje gurmane. Ponudba jedi je resnično raznolika, od ribjih specialitet do odličnih in zanimivih jedi iz mesa. Ljubitelji rib lahko uživate v dobrotah orade, lososa, školjk, medtem, ko lahko tisti, ki ste bolj zagrizeni mesojedci, okušate odlično pripravljene zrezke, kot so ramsteak, biftek in drugi odlični in skrbno izbrani kosi mesa. Posebno pozornost namenjajo izbiri vrhunskih živil in obrokom, ki so pripravljeni po lokalnih receptih. Prednostne vrednote v bistroju so vedno sveža in sezonska živila, ki jih je mogoče najti na trgu v posameznem letnem času.

Družinska tradicija

Pariški duh se občuti že na vhodu v restavracijo in ni presenečenje, da sem že po desetih minutah v bistroju La Rose pozabila, da sem v Reki. Vzdušje v bistroju je prijetno, toplo in družinsko. Prva me je vsekakor podkupila vizualna izkušnja bistroja in v veliko veselje mi je bilo, da nas je na vhodu pričakala kar vodja bistroja, Suzana Jovičić. Mlada, ambiciozna in pogumna ekonomistka, ki je kar precejšen del življenja na Hrvaškem zamenjala z življenjem v francoski prestolnici. V Reko se je vrnila s svojimi starši in kmalu dobila idejo, da odpre bistro s francosko kulinariko, seveda s sredozemskim pridihom. Someščani so idejo takoj pozdravili z velikim navdušenjem, na kar nakazuje tudi sam uspeh restavracije.

larose2

Menu, ki ustreza tudi najzahtevnejšemu gurmanu

Zahvaljujoč paketu SelectBox “Miza za dva” smo v bistroju La Rose uživali v naši večerji. Najprej so nas postregli s piščančjimi jetri in karamelizirano marmelado. Predjedi je pripadalo tudi slastno in sveže pečeno francosko pecivo, ki spominja na kruh, ki je bilo postreženo v simpatični košarici s francoskim prtičkom. Priznati moram, da nisem ljubiteljica jeter, ampak ta so izgledala tako slastno, da sem jih poskusila. Rezultat? Bila so vsekakor odlična! Prvi ugriz v kruhek namazan z jetri je bil zame veliko presenečenje, celo takšno, da je temu sledil tudi drugi, tretji in četrti ugriz. Očitno se zdi, da je jeterno pašteto obogatila odlična kombinacija skrbno izbranih sestavin in okusov! In ja, zagotovo ne morem reči, da nisem vsaj majhen ljubitelj paštete od sedaj naprej.

3

Po odlični predjedi smo se odločili poskusiti mesni in ribji meni. Oba sta izgledala fantastično. V ponudbi je bila črna sipina rižota in ramsteak tagliata. Moram priznati, da je bil menu resnično načrtovan na najvišji kulinarični ravni, poleg norih okusov, pa je bil krožnik še lep na pogled. Okraski so bili skrbno oblikovani, na krožnik so bili dodani koščki različnih dodatkov, ki so še povečali božanskost okušanja glavne jedi. Posebej zanimiva je bila rižota, saj je bila preprosta in brez prekomernega dodajanja začimb, a kljub temu naravnost fantastična. V tem primeru bi vsekakor lahko uporabili rek: “Manj je več!”.

4

Na drugi plošči je bil kot glavna jed postrežen ramsteak s trakovi parmezana, solato, krompirjem in ostalimi manjšimi dodatki. Eksplozija različnih barv se je hitro spremenila v harmonijo različnih okusov. Meso se je prav topilo v ustih in se ob tem povezovalo v smiselnih in odličnih okusih. Zares slastno!  Poleg glevne jedi se seveda prileže še kozarec izbranega vina. Izbrali smo vrhunsko lokalno vino iz vinske kleti San Martino od Labina.

5

Predjed in glavna jed sta bili tako dobri, da bi večerjo lahko preživela tudi brez sladice (ja, jaz, ki sem najbolj zasvojena s sladkim na celem planetu!). Vendar pa sladice kljub polnim želodčkom nismo preskočili, posebej ne po tem, ko nam je prijazni natakar povedal, da so za nas pripravljene čokoladne lava tortice (biskvit napolnjen s stopljeno čokolado) z vanilijevim sladoledom in biskvit klasične francoske kuhinje Tarte tatin. Tarte tatin je neke vrste obrnjeni kolač z jabolki in cimetom, v katerega smo se takoj zaljubili. Odlične sladice in najboljše pariško pecivo je zagotovo eden od glavnih razlogov, zakaj se bomo La Rose vrnili, no, jaz se bom vsekakor!

6

7

*Tekst preveden iz spletne strani Guster.comavtor Mia Buva; prevod Vanesa Ugovšek. 


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Email_agro_700x500px_SLO