Nočitev z zajtrkom je lahko tudi romantično obarvana

Ni nujno, da si prenočevanje izven doma privoščite le na dopustu, ali kadar drugače pač ne gre oziroma nimate možnosti prenočiti doma. Občasno si lahko vzamete noč ali dve za romantični oddih … nočitev z zajtrkom za dve osebi je lahko tudi odlično darilo za vašo obletnico ali rojstni dan. Tokrat sem vam pripravila nekaj idej, kam oditi na romantično prenočevanje ali pač, kje udobno prenočiti, ko ste v tujem kraju.

penzion ZigantePenzion Zigante se nahaja na idilični lokaciji v hrvaški Istri, kjer se lahko ustavite vsi popotniki, ali pa se tja preprosto odpeljete na izlet. Poleg prenočišč vam nudijo vrhunsko restavracijo, ki se odlikuje po odličnih tartufih. Tako lahko svojo boljšo polovico odpeljete na nočitev v sodobno opremljenem penzionu, zjutraj pa si privoščita še zajtrk s tartufi – le-tega  zagotovo ne dobite povsod. Poleg odlične kuhinje in prijetne namestitve, vas bo očarala tudi okolica penziona: prelepa narava, ki vam nudi možnost nabiranja tartufov pod strokovnim vodstvom licenčnih tartufarjev! Tako boste vsaj vedeli, kako priti do okusne večerje s tartufi, ki so tako zelo cenjeni pri nas in po svetu.

malograjski-dvor2Za posebno obletnico s svojo ljubljeno osebo lahko prenočujete v prijetnem butičnem hotelu Malograjski dvor, ki se nahaja v Kamniku. Gre za prijeten družinsko vodeni hotel v starem mestnem jedru, ki ga posebej odlikujeta nostalgični ambient in prvovrstna kulinarična ponudba. Prelepe, elegantno opremljene sobe kar kličejo po nočitvi, ”starinska” prefinjeno opremljena jedilnica pa vas bo navdušila pri zajtrku, kosilu ali večerji, ob kateri si lahko privoščite izbrana vina iz hotelske vinske kleti. Predlog za obletnico ali praznovanje v dvoje: nočitev z zajtrkom za dve osebi, poleg pa dobite še penino, ki je nepogrešljiva ob praznovanju pomembnih dogodkov.

lectar3V Radovljici pa nikakor ne smete izpustiti obiska Penziona Lectar. Kot že ime pove, gre za gostilno, penzion in muzej, ki je povezan z lectarsko umetnostjo – poleg nočitve in kulinarične ponudbe vam omogoča tudi izdelavo Lectovega srca. In kaj je lepšega kot po prijetni noči z ljubljeno osebo napraviti dve medeni slaščici – Lectovi srci? Tega prav zagotovo ne doživite povsod, sama dejavnost pa je prežeta tudi z ljubezensko simboliko: rdeča barva lectovih src je simbol ljubezni in strasti, že sama oblika srca pa je širom po svetu močan simbol ljubezni. Rumena pentljica simbolizira neskončnost, zelena z rožicami pa rast in razvoj. In ne nazadnje – ogledalce na srčku naj bi bilo namenjeno temu, da so se dekleta v njem lahko občudovala …

vila prešeren2Svoje medene tedne pa boste ponovno doživeli v Vili Prešeren pod grajsko pečino, tik ob bregu Blejskega jezera. Nočitev z zajtrkom, košarica sadja za dobrodošlico, penina za nazdravljanje in popust ob vstopu v wellnes razvajanje bodo poskrbeli za popoln romantični oddih. Ne le čudovita lokacija ob jezeru (Bled  je sam po sebi že tako prelep!) in luksuzen hotel (pravzaprav gre za tradicionalno blejsko vilo iz 19. stoletja), ampak tudi prefinjena kulinarika (izbrane jedi, najboljše kavice, vrhunska vina, šampanjci, koktajli za ženske in cigare za moške) vas bodo na Bledu res navdušili. Nočitev v Vili Prešeren priporočam vsem užitkarjem in vsem, ki si tudi v domači Sloveniji želite privoščiti kraljevsko razvajanje, za katerega sicer mislite, da ni na voljo ”navadnim smrtnikom”.

Selectbox_austria_trend_hotel_uzivacKot najbolj elegantna namestitev v naši prestolnici pa se predstavlja Austria Trend Hotel Ljubljana . Če so bile prejšnje možnosti za nočitev z zajtrkom bolj ”lokacijsko posebne” in odmaknjene od prestolnice, je prednost tega hotela ravno lokacija blizu središča Ljubljane, njegova prvorazrednost pa je le še dodatna vrednost. V Austria Trend Hotelu Ljubljana boste deležni vsega udobja, ki ga pričakujete od sodobnega mestnega hotela: ne le prvorazredna oprema in osupljiv dizajn, ampak tudi profesionalne storitve, prijetno vzdušje in pridih mednarodnega. V okviru hotela lahko obiščete tudi Sense Wellness Club, kjer se sprostite z masažami, ki prihajajo z Vzhoda ali pa pogrejete v turški, finski in bio savni. Za romantično večerjo v dvoje pa bodo poskrbeli v njihovi restavraciji, kjer lahko preizkusite regionalne specialitete ali pa se prepustite mednarodni kuhinji.

Tokratne izbrane lokacije so zares nekaj posebnega – namenjene zakoncem, parom ali ljubimcem, ki bi radi izkusili kaj novega in se razvajali kot še nikoli. Le kdo pravi, da preprosta nočitev z zajtrkom ne more biti prav posebno doživetje, ki si ga boste zapomnili za vedno?

Pakete nočitev z zajtrkom najdete tudi v darilnih paketih SelectBox (http://www.selectbox.si/), ki so odlično darilo za vaše bližnje, prijatelje in znance.

V sklopu SelectBoxa lahko iz Vodnika doživetij izbirate med več kot 900 raznovrstnimi avanturami – od poskušanja kulinaričnih dobrot, ki so pripravljene in postrežene na vrhunskem nivoju, do razvajanja v številnih spa in masažnih salonih, lahko pa se odločite tudi za uživanje na različnih turističnih namestitvah po celotni Sloveniji, ali pa preizkusite katerega od najbolj norih adrenalinskih in športnih podvigov!