Nepozabna kulinarična doživetja, ki jih morate preizkusiti to jesen!

Pred nami je jesen in z njo obveznosti in opravki, ki so se med poletjem na našem urniku znašli nekoliko redkeje. Prav zato je pomembno, da si tudi to jesen vzamete čas zase, za vaše najbližje, za to, da se sprostite in razvajate – kulinarika vrhunskih kuharskih mojstrov je enostaven način kako dobro poskrbeti za telo in duha. Sveže in lokalno pridelane sestavine, s katerimi kuhajo kuharski mojstri vseh spodaj naštetih restavracij, bodo vašemu telesu dale novih moči za prihajajočo jesen. Za popolno sprostitev pa bo poskrbel čudovit ambient vseh štirih predlogov za nepozabna kulinarična doživetja te jeseni, ki smo jih pripravili pri SelectBox-u. Še posebej nepozabno pa bo, če boste skrbno pripravljen obrok pojedli v družbi vaših najdražjih – na jesensko kulinarično razvajanje lahko povabite mamo, očeta, dobrega prijatelja, brata ali pa z presenetite vašo boljšo polovico! Oglejte si naše štiri predloge in recite da kakovostno pripravljeni hrani ter jesenski sprostitvi na kulinaričen način!

Razvajanje brbončic v Gostilni Repovž za dve osebi

Daleč od mestnega vrveža se v Šentjanžu pri Sevnici v prijetnem domačem okolju nahaja gostilna Repovž, ki je s svojo stoletno tradicijo eden najbolj zanimivih gostinskih obratov pri nas. Odlikuje jih ekološka, v okolici pridelana hrana, ki jo ponujajo svojim gostom, le redko in zgolj, kadar je to nujno, posežejo po sestavinah, ki niso lokalne (npr. čokolada, vanilija). Prisegajo na pristne okuse, ki pa bodo gotovo zadovoljili še tako zahtevne brbončice. Njihov jedilni list se pogosto spreminja, saj obroke za goste pripravljajo iz sezonsko dostopnih lokalnih sestavin. Njihova strast je gostom ponuditi popolno kulinarično doživetje, polno kontrastov in tekstur, skupaj z veliko harmonije okusov. Ponujajo tudi skrbno izbrano vinsko karto za vse ljubitelje vina – izbirate lahko med vinom iz njihovega lastnega vinograda in med vini iz ostalih slovenskih vinorodnih dežel. To jesen bodo vas in vam drago osebo postregli s pet hodnim degustacijskim menijem in ljubečo gostoljubnostjo v objemu neokrnjene narave!

Hrustljavi in sočni »spare ribs« iz krušne peči v objemu narave

Odpravite se na izlet v čudovito alpsko dolino, skozi katero se vije čista alpska reka Savinja in zavijte v družinsko voden kamp Menina – nahaja se ob reki Savinji, krasi ga lastno jezero, odlikuje pa ga ekipa srčnih zaposlenih, ki vas vedno pozdravijo z nasmehom in ki jim je vaše zadovoljstvo v kampu Menina na prvem mestu! Seveda lahko v kampu, v katerem že takoj začutite sproščenost, pozitivno energijo in športni duh, tudi prenočite, vsekakor pa se splača k njim priti na odlično večerjo – na meniju so hrustljava in sočna rebrca iz krušne peči, skupaj s prilogo in solato, postrežejo pa vam tudi z aperitivom in posladkom. Za vse tiste, ki si želite dobre hrane ob kulisi zelenih gozdov in pobeljenih vrhov gora, je obrok v kampu Menina več kot odlična izbira! Uživajte ob sveže pripravljenih in izjemno okusnih rebrcih iz krušne peči in se prepričajte sami!

Kulinarično razvajanje za dve osebi v čarobnem Motovunu

Vsi tisti, ki bi si želeli nepozabne romantične večerje s tremi hodi v dvoje in kozarcem vina v čarobnem ambientu slikovitega istrskega mesteca Motovun na Hrvaškem, lahko obiščete luksuzni vinski hotel z restavracijo in impresivno vinsko kletjo Roxanich Wine in Heritage Hotel. Restavracija se ponaša s pogledom na čudovito istrsko pokrajino in modro nebo ter prepričljivim in modernim notranjim designom. Ponuja pester izbor jedi s poudarkom na lokalni kulinariki in tradicionalnih istrskih specialitetah. Če si želite spoznati pristne okuse Istre, njeno bogato kulinarično dediščino in obiskati slikovito istrsko mestece Motovun, ki s svojimi značilnimi kamnitimi ulicami z neskončnim šarmom privablja turiste iz celega sveta, potem je romantično kulinarično razvajanje v Roxanixh Wine in Heritage Hotelu nekaj, kar preprosto morate doživeti. Privoščite si romantično večerjo v dvoje, kozarec visoko kakovostnega vina in prvovrstno postrežbo v luksuznem ambientu – pa »dobar tek«!

Tri hodni jesensko obarvani meni za dve osebi na Dvoru Jezeršek

Za vse tiste, ki bi si želeli umirjenega kosila ali večerje v objemu Kamniško-Savinjskih Alp, sredi čudovito ozelenele Gorenjske, nedaleč stran od Ljubljane, bo kulinarično razvajanje izpod rok kuharskega mojstra Luke Jezerška gotovo najokusnejše doživetje te jeseni! Več kot dvesto petdeset let stara domačija je že več kot petintrideset let Jezerškovo kraljestvo in s tem pravi tempelj vrhunske slovenske kulinarike! Lokalne in regionalne jedi pripravljajo na sodoben in prefinjen način, izjemno pomembno pa jim je, da pri tem vselej ohranjajo gastronomsko dediščino Slovenije.  Razvajajte svoje brbončice in preizkusite tri hodni jesenski meni (juha, glavna jed, sladica) ter se sprostite v čudovitem ambientu zelene gorenjske – pred vami je nepozabna kulinarična izkušnja te jeseni pri kuharskem mojstru, od katerega se uči kuhati celotna Slovenija! Prepustite se kulinaričnim kreacijam Luka Jezerška in preprosto uživajte!

Nepozabni okusi v restavracijo z Michelinovo zvezdico

V Vili Podvin chef Uroš Štefelin obuja pozabljene tradicionalne slovenske jedi in napitke, uporablja sezonske sestavine z domačega vrta in z okoliških kmetij. S sodobnimi tehnikami in lastno ustvarjalnostjo dediščinske jedi nadgradi v jedi nove slovenske kuhinje. Za njegovo kuhinjo je značilno prepletanje več okusov na enem krožniku, različne barvne kombinacije, uporaba svežih, lokalnih in sezonskih sestavin, zelenjave s hotelskega vrta. Velik poudarek pripisuje izgledu krožnikov, saj okušamo tudi z očmi.

Ne glede na to katero od zgornjih vrhunskih restavracij boste izbrali, bodo jesensko obarvani meniji vaše telo okrepili z vitamini, ki jih potrebujete, da boste imeli dovolj moči za vse prihajajoče obveznosti, ki vas čakajo to jesen. Na kulinarično razvajanje povabite še vam drago osebo in se sprostite v njeni družbi ter nepozabni fuziji jesenskih okusov!