Gremo v Beograd!

Beograd, ki je le nekaj ur vožnje oddaljen od Slovenije, nudi ogromno razlogov za obisk. Mesto, znano po »košavi«, ki dodobra prevetri dogajanje na ulicah, je zanimivo v vseh pogledih – kulturno, kulinarično in turistično.

Kaj vse ima Beograd za ponuditi? Zagotovo vsi veste, da se boste za malo denarja dobro najedli in da je mesto polno lepo urejenih Srbkinj in glasnih trubačev. Katere zanimivosti še skriva to živahno mesto?

Kulinarika

Če se v Srbiji ne boste dobro najedli, potem res ne vemo kam naj vas usmerimo. Malo za šalo, malo zares. Srbska kuhinja je zelo okusna, pestra in bogata. Poleg vsem dobro poznanih čevapčičev in pleskavic v lepinjah, ki jih prodajajo v tamkajšnjih kioskih s hrano, srbska kuhinja premore še veliko več. V Beogradu se kar tre dobrih restavracij. Če se boste zvečer podali na sprehod skozi Beograd, boste naleteli na ulico oziroma kraj imenovan Skadarlija, polno restavracij, kjer bo izbira precej težka, kajti od povsod omamno diši, živa glasba je na vsakem koraku in veseli ter glasni ljudje so nadvse gostoljubni. Tudi preostali deli Beograda ne zaostajajo s kulinarično ponudbo in preizkusiti velja marsikatero restavracijo in njeno ponudbo. Beograd se razvija tako kot ostale evropske prestolnice, kar je vidno tudi v gastronomiji. Izbrali smo nekaj zanimivih restavracij iz pestre ponudbe darilnih paketov SelectBox, kamor se lahko odpravite na okusen obrok med obiskom Beograda:

Nočno življenje

Srbski temperament, pevke z močnimi glasovi, splavi na reki in nočni klubi so v Beogradu prava atrakcija. Pravijo, da Beograd slovi po zelo urejenih ženskah, ki stanovanj ne zapuščajo, dokler niso »tipi-topi«, zato beograjske ulice ponujajo veliko paše za oči. Le kdo še ni slišal za tradicionalne »splavove« ali plavajoče restavracije, lokale in klube? Vendar Beograd premore tudi bolj sofisticirano zabavo v lepo urejenih klubih. Vsak večer se nekaj dogaja in za vsak okus se najde nekaj! Iz pestre ponudbe darilnih paketov SelectBox smo izbrali zanimiv bar na splavu, Cocktail bar Cruise, ki ga najdete TUKAJ.

Kulturne znamenitosti

Beograd premore kar nekaj zanimivosti in kulturnih znamenitosti. Če še niste seznanjeni z vsem, kar Beograd ponuja, berite dalje in izvedeli boste, kaj je vredno ogleda. Morda ste živeli v prepričanju, da je Beograd samo eno večjih balkanskih mest, vendar je prava zakladnica muzejev in kulturnih pečatov.

  • Ulica Knez Mihajlova je ena najbolj poznanih ulic v Beogradu. Slovenci ji rečemo srbska Čopova, le da je beograjska avenija veliko večja in ponuja več paše za oči. Je družabno središče mesta, prepredeno s trgovinicami, restavracijami in prodajalnicami spominkov. Ulico sestavljajo slikovite meščanske hiše, ki so bile zgrajene v 70.letih 20.stoletja.
  • Kalamegdan je prekrasna trdnjava, ki slovi tudi po največjem beograjskem parku. Je prava kulturno-zgodovinska dediščina, ki danes ponuja mnoge dejavnosti radovednim turistom.

  • Nemanjina je ena najbolj poznanih, glavnih ulic Beograda. Kljub dejstvu, da je najbolj prometna ulica, tukaj najdete mnogo kulturnih znamenitosti, živalski vrt, železniško postajo in še marsikaj.
  • Ada Ciganlija je prava mestna plaža, ki združuje ogromen park z mnogimi športnimi objekti. Je polotok na reki Savi in predstavlja prostor za sprehode, oddih in v toplejših dneh tudi kopanje.
  • V Beogradu se nahaja tudi muzej Nikole Tesle, kjer hranijo veliko zbirko njegovih izumov, prepletenih v zgodbo ustvarjanja.
  • Cerkev sv. Save je ena najlepših in najbolj cenjenih pravoslavnih cerkev.
  • V Beogradu se nahaja tudi Hiša cvetja, grob Josipa Broza Tita, s pripadajočim in lepo urejenim parkom. Vsem, ki se vam kolca po dobrih starih časih, bo všeč tudi muzej Jugoslovanske zgodovine.
  • Za športne navijače in navdušence pa bosta gotovo zelo zanimiva dva stadiona, stadion Crvene Zvezde in stadion Partizana 

Kje prenočiti?

Če se odpravljate v Beograd, morate seveda nekje tudi prenočiti. Mesto ponuja dovolj možnosti in hotelov, saj se sproti prilagaja potrebam turistov. Za čim večje udobje in obenem tudi ugodno ceno pa smo iz pestre ponudbe darilnih paketov SelectBox za vas izbrali dva hotela, kjer se boste lahko odpočili po dnevu, polnem turističnih dogodivščin.

Primeren čas za obisk Beograda je skoraj kadarkoli, saj je mesto živahno in polno dogajanja, ne glede na letni čas. Če se boste na izlet odpravljali v zimskih mesecih, bodite pripravljeni na močno košavo, ki vas bo dodobra prevetrila. Beograjčani so gostoljubni in prijazni do turistov, zato vas bodo rade volje sprejeli in gostili.

SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1500 različnih možnosti, ki jih najdete v 21 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si