Raziskujte slovenske naravne lepote iz udobja konjskega sedla

Ena izmed najbolj pomirjujočih aktivnosti, ki na človeka deluje zelo terapevtsko, je jahanje konj. Čas, ki ga preživite na hrbtu konja, trenira ne samo vaše telo, ampak razvija tudi sposobnost mišljenja. Prav tako jača zmožnost zaupanja, utrjuje vaše mentalno zdravje, povečuje vaš krog poznanstev, lahko pa v vas vzbudi tudi tekmovalno žilico.

Če niste še nikoli sedli na hrbet ene najbolj plemenitih živali in ste v dvomih, na koga se obrniti, lahko nekaj predlogov poiščete med bogato ponudbo SelectBox darilnih paketov. Kljub temu da je bilo sedaj veliko objektov zaprtih, se danes že lahko odpravite na jahalne ure na Ranch Marina, Ranč Mrcina, na Ekološko turistično kmetijo Vrbnjak ali pa se vpišete na Šolo jahanja Mojce Kolenc. Vsepovsod vas bodo prijazno ter na zanimiv način vpeljali v jahalne tehnike ter vam pričarali nepozabno aktivnost v naravi.

RANCH MARINA

Pravo podeželsko pravljico boste ljubitelji narave in jahanja doživeli na družinskem posestvu Rancha Marina. Našli ga boste v osrčju Kočevskih gozdov, kjer s svojo lepoto obiskovalce presunejo kraške jame in izviri, jezera, reke, čarobni gozdovi, polja ter ostali čudeži narave. To idilično pokrajino imate možnost doživeti naravnost iz konjskega sedla. Kaj ni to čudovito? Na Ranchu Marina se jahanje in narava dopolnjujeta in s tem potencirata pozitiven učinek jahanja konj. Pri njih ne boste omejeni le na jahanje konj, temveč vam bodo dovolili, da konja tudi počešete, ga nahranite ter priskočite na pomoč pri ostalih opravilih na ranču. Če se odločite, da Ranch Marina obiščete z družbo prijateljev, vas bodo na jahalno turo po že prej omenjeni, dih jemajoči pokrajini, popeljali v skupini, tako da boste to čudovito izkušnjo doživeli skupaj. V kolikor pa bi se radi jahalnim uram posvetili sami, vas bodo z največjo mero pripravljenosti sprejeli in o jahanju poučili certificirani vodiči. Popolnoma bodo prilagodili program jahanja glede na vaše izkušnje, zato ste vabljeni tako začetniki, kot tisti, ki se z jahanjem ukvarjate že dlje časa. Njihovi konji so vajeni ljudi, so izjemo mirni, potrpežljivi in okretni. Obiskovalci se z njimi z lahkoto povežejo ter jim zelo hitro zaupajo. Čisto možno je, da boste na Ranchu Marina popolnoma pozabili na čas in bo dan minil kot bi mignil. Ker se tega zavedajo tudi sami, so za svoje goste pripravili prijetne nastanitve, kjer lahko prenočite, moči pa si obnovite tudi z njihovo bogato lokalno kulinarično ponudbo. Obisk Rancha Marina je tako rekoč popoln paket sprostitve za dušo in telo, kjer boste lahko za kakšen dan popolnoma pozabili na vsakdanjo rutino. V darilnem paketu SelectBox lahko izbirate med krtačenjem in sedlanjem konja, pomočjo na ranču, osnovnim jahalnim tečajem v dvorani, terenskim jahanjem z inštruktorjem, večina paketov pa je obogatena še s kosilom v Slavkovem domu, ki se prav tako nahaja na njihovem posestvu.

RANČ MRCINA

Naša čudovita dežela ponuja neizmerno veliko naravnih biserov, ki jih lahko raziščete ter si jih ogledate s konjskega sedla. Med temi biseri je tudi Triglavski narodni park, kjer se v vasici Studor v Bohinju nahaja Ranč Mrcina. Na podlagi imena ranča ne sklepajte prehitro o značaju njihovih konj, saj veljajo islandski konji, ki jih najdete pri njih, za nadvse prijazno konjsko pasmo, ki je obenem tudi precej živahnega temperamenta. Islandski konji spadajo med male konje, zato jih ljudje pogosto zamenjujejo za ponije ter sklepajo, da so primerni le za ježo otrok. Pa je resnica popolnoma drugačna, saj zlahka prenesejo eno tretjino svoje lastne teže, kar ustreza teži odraslega človeka. Danes islandske konje zaradi njihove moči in vztrajnosti najpogosteje uporabljajo v športno-rekreativne ter potovalne namene. Kar očara vsakega obiskovalca njihovega Ranča Mrcina, pa je sam izgled teh prikupnih konj, ki zapeljujejo goste s svojimi globokimi očmi, obdanimi z nenavadno dolgimi trepalnicami ter prikupnimi smrčki. Na teh lepotcih se lahko tudi v okviru darilnega paketa SelectBox podate na terensko jahanje po čudoviti naravi, ki lahko glede na vaše želje traja od 1 ure naprej ter je prilagodljivo za začetnike kot tudi za izkušene jahače, na voljo pa je preko celega leta. Ker so islandski konji izredno miroljubni, bodo v njihovem sedlu uživali tudi vaši najmlajši. Podajte se na razburljivo dogodivščino ter spoznajte lepote Triglavskega narodnega parka na popolnoma edinstveni način.

EKOLOŠKA TURISTIČNA KMETIJA VRBNJAK

Daleč stran od prometnega vrveža in industrije se na manjši vzpetini v Krušincih pri Mali Nedelji nahaja Ekološka turistična kmetija Vrbnjak. Pravijo, da je to kraj, kjer se človek naužije svežega zraka, miru in tišine. Kaj lepšega bi si sploh lahko želeli? Če vsej tej idili dodaste še konje, je doživetje naravnost popolno. Na Turistični kmetiji Vrbnjak prebiva 6 konj, ki vas bodo spremljali na številnih aktivnostih, ki jih ponujajo v sklopu konjeništva. Izbirali boste lahko med šolo jahanja, samostojnim jahanjem ali jahanjem z inštruktorjem v maneži, terapevtskim jahanjem, terenskim jahanjem, ki traja najmanj 45 minut, vožnjo s kočijo, ponujajo pa tudi vožnje na porokah in ostalih slovesnostih. Njihova ljubezen do konjev je neizmerna in pozitivne vibracije, ki jih lahko ljudje prejmemo od konj, želijo prenesti tudi na vas, drage obiskovalce. Da bi vam doživetje povzdignili na kar najvišjo raven užitka, vam znotraj objekta turistične kmetije Vrbnjak ponujajo tudi 4 polno opremljene apartmaje, da lahko pri njih preživite še kakšen dan več in se popolnoma naužijete aktivnosti, ki jih ponujajo ter si napolnite baterije za hiter tempo vsakdana. Poleg vsega opisanega pa bodo za vas poskrbeli z bogato kulinarično ponudbo domačih pridelkov iz vrta z ekološko pridelavo, mlekom in mlečnimi izdelki, domačim kruhom iz krušne peči, kvalitetnimi domačimi mesninami, povrhu pa boste lahko nazdravili tudi z njihovimi domačim vinom ali naravnimi sokovi. Več o njihovi ponudbi si lahko preberete tudi v sklopu darilnega paketa SelectBox, ki vam omogoča večino zgoraj opisanih konjeniških užitkov.

ŠOLA JAHANJA MOJCE KOLENC

Zagotovo vas je nemalo takih, ki živite v bližini Ljubljane in bi si želeli jahalno izkušnjo doživeti v neposredni bližini doma ali pa se na jahanje odpraviti takoj po zaključku službe, da preženete stres in skrbi, ki so se vam nabrali tekom dela. Šola jahanja Mojce Kolenc je točno to, kar iščete. V konjeniškem klubu Ljubljana, ki se danes nahaja na hipodromu v Stožicah trenutno delujeta jahalna ter kasaška sekcija. Tečaj, ki vam ga ponujajo obsega 10 lekcij, pridružijo pa se lahko že jahači vse od 8. leta starosti. Šola jahanja je primerna tudi za vse, ki v konjeništvu niste začetniki, saj nudi programe od začetnega tečaja, nadaljevalnega tečaja, začetne ali nadaljevane šole jahanja, v kolikor pa se jahanja raje učite individualno, vam omogočijo tudi to. Tudi za otroke so programi prilagojeni, tako da jim lahko jahanje približajo na resnično najbolj zanimiv način. Konjeniški klub Ljubljana ima bogato zgodovino, saj je bil ustanovljen že kmalu po 2. svetovni vojni, leta 1947, ko je bil znan še pod imenom Klub za konjeniški šport Partizan. Najprej bodo vaše učne ure potekale v obliki jahanja po lonži, ki traja približno 20 minut. Kasneje, ko dosežete primerno znanje, pa se lahko vključite v skupino do 6 udeležencev. V Šoli jahanja Mojce Kolenc z veseljem prisluhnejo vašim željam in prilagodijo programe glede na namen, zaradi katerega ste se odločili, da pričnete z jahalnimi uricami. Tako imate možnost najema tudi lastnega konja ter inštruktorja. Če še vedno niste prepričani, ali je Šola jahanja prava izbira za vas, vam priporočamo, da jih obiščete, jahalne urice pa si lahko na najenostavnejši način privoščite kar v okviru darilnega paketa SelectBox. Poznate koga, ki bi mu družba konj še posebej prijala? Poznate koga, ki si že od nekdaj želi naučiti jahati? Potem veste, da bodo jahalne urice v Šoli jahanja Mojce Kolenc nedvomno prava izbira.

Težko je z besedami opisati, kako močan vpliv ima na človeka bližina konja. Terapevtske vplive, ki jih ta plemenita in neverjetno senzibilna žival prenaša na človeka, so opazili že antični Grčiji. Danes hipoterapijo priporoča že večina psihoterapevtov ter zdravnikov, zato samo pomislite, kako zelo dobrobitna je za vse, ki ne trpimo za nikakršnimi zdravstvenimi težavami. Temperature zunaj so vedno bolj prijazne za aktivnosti v naravi in morda je čas, da prvič v življenju osedlate pravega konja oz. v kolikor ste izkušen jahač, svojega konja poženete v divji galop. Preverite konjeniško ponudbo darilnih paketov SelectBox in si po vseh teh tednih, ki smo jih preživeli doma, ponovno privoščite pravi užitek.

SelectBox je prava oaza gurmanskih doživetij, wellness tretmajev, adrenalinskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancem podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!