Mednarodna kuhinja na Festivalu okusov 2014

Mednarodna kuhinja na Festivalu okusov 2014

Različni predstavniki mednarodne kuhinje bodo na Festivalu okusov 2014 predstavili svoje kulinarične posebnosti, ob tem pa bo nekaj restavracij za vas pripravilo tudi posebne kuharske šove in obiskovalce zapeljalo v ritme okusov različnih držav. Predstavljamo vam nekatere izmed restavracij z mednarodno kuhinjo, ki bodo med 4. in 6.9. na Gospodarskem razstavišču razvajale naše popoldneve.

Restavracija Shambala – dežela Azijskih okusov

Restavracija Shambala Ljubljana

Restavracija Shambala se nahaja v ozki uličici ob Ljubljanici, skozi notranje prostore restavracije pa vas vodi pot do skrbno urejenega letnega vrta, kjer se zares ni težko zapeljati v deželo azijskih okusov.  Lastniki so se osredotočili na kulinariko jugovzhodne Azije, njihova ponudba tako obsega vse od japonske, vietnamske in tajske kulinarike, precizno pripravljene in le s svežimi sestavinami. Nekoliko bolj se posvečajo tudi ‘fusion’ kulinariki, na menijih se tako pojavljajo mesne kombinacije z zelenim in rdečim tajskim karijem, račje prsi s popečenim sladkim krompirjem, ter biftkom na žaru z ocvrtim tarom krompirjem in klapavice v kokosovem mleku z limonsko travo in svežim koriandrom. Ponudba je bogata, najbolje da preverite kar sami!

Restavracija Maharaja – indijska in nepalska kuhinja

Restavracija Maharaja Ljubljana

Indijska kulinarika se je ena najbolj priljubljenih kuhinj po celem svetu, svojo priljubljenost pa je dosegla tudi pri nas.  Že od leta 1994 med svojo ponudbo kulinaričnih jedi, sprejema družina Jham, ter se pri tem drži izročila, ki gre iz roda v rod. V restavraciji boste našli indijske specialitete, ki jih predstavljajo mojstri kuhinje, privoščili pa si jih boste lahko po zmernih cenah in v prijetnem vzdušju. Bogata indijska kultura in tradicija vas bo popeljala med različne okuse, barve, teksture in arome indijske kulinarike. Že s svojim imenom, ki pomeni ‘veliki kralj’, Maharaja vzbuja občutek veličastnosti in eksotike.

Restavracija Casa Mulata – latinoameriška kuhinja

Restavracija Casa Mulata

Casa Mulata predstavlja mešanico latinoameriške kulture, njene hrane, pijače, glasbe, barv, tradicije in seveda plesa. Casa Mulata tako ni samo latinoameriška restavracija, predstavlja se tudi kot lokal, ki z nasmejanim osebjem privablja goste v svoje bogato obarvane prostore. V latinoameriških ritmih si lahko privoščite npr. orado, pripravljeno z mešanico barvitih brazilskih začimb ali mesni kreolski krožnic, ob tem pa kozarec brazilskega piva brahma. Vabijo vas tudi k praznovanju vaših osebnih dogodkov, ki vam jih organizirajo sami – vse od rojstnodnevnih in poročnih praznovanj, ter vam s sproščenim vzdušjem pričarajo nepozabne trenutke.

Restavracija Fort Apache Steakhouse – okus Divjega vzhoda

Restavracija Fort Apache Steakhouse

Oddaljenost med Hrvaško, kjer se restavracija nahaja, in Ameriko je velika, a v restavraciji Fort Apache Steakhouse, ki svoje prostore razteza na na kar 1000 kvadratnih metrih, se boste počutili kot na pravem Divjem zahodu. Ponujajo ene najboljših sočno pripravljenih zrezkov, pa tudi na različne načine pripravljene burgerje, solate in sladice, vse pripravljeno na tipičen način ameriškega Divjega zahoda. Predstavili se bodo tudi na GR in poskrbeli za vse ljubitelje sočno pripravljenih ‘steakov’, zapečejo vam jih lahko na kar šest različnih stopenj, vse od ‘blue rare’ do ‘well done’.

Obiščite torej Festival okusov 2014, ter se med 4.9. in 6.9. pustite kulinarično razvajati!