Poslovna darila – rešitev v zadnji minuti

Mnoga podjetja vsako leto z nelagodjem pričakajo prednovoletni čas, ko je treba izbrati darila za poslovne partnerje in zaposlene. Vsem tem priskočimo na pomoč z nekaj predlogi, kjer smo skušali zaobjeti čim več različnih možnosti.

Preden vam predstavimo naše predloge za poslovno obdarovanje, naj zgolj opomnimo na nekaj ključnih predpostavk obdarovanja. Namen obdarovanja je predvsem poglabljanje odnosov. S pravim darilom pokažemo, da nekoga cenimo. Če darila poklanjamo v imenu podjetja, je pomembno, da odražajo vrednote podjetja. Praviloma naj bi darila bila osebna in praktična, ne promocijska.

Kar se v teoriji sliši povsem preprosto, je v praksi lahko precejšen problem zaradi velikega števila in velike heterogenosti prejemnikov. Ravno to je po navadi razlog, ki nakup poslovnih daril lahko naredi precej stresnega.

Sedaj pa k našim predlogom, s katerimi vam bomo pomagali najti prava darila za prave ljudi.

Zelena in trajnostna darila

V času okoljske krize se pomen skrbi za okolje neposredno odraža tudi pri izbiri daril. Poslovni partnerji, kot tudi zaposleni in pa seveda stranke, vsi cenijo okoljsko ozaveščena podjetja. Trajnostnost je lahko koristna za vse, tako posel kot naravo. Podarite lahko skodelico za kavo iz razgradljivih materialov, naravno kozmetiko, nogavice ali šal iz recikliranega bombaža itd.

Naša predloga: S Super E darilno kartico, ki je 100% spletno darilo, povsem brez ogljičnega odtisa, lahko kupujete v več kot 80 spletnih trgovinah, med drugimi tudi v Malinci, kjer imajo izjemno ponudbo zares vrhunske naravne kozmetike. Zelo trajnostno darilo je tudi Supercard ECO, kjer ob darilni kartici različnih vrednosti dobite kartonski nosilec s popularnimi Eco motivi in vključenim semenom ter zemljo. Ob zalivanju iz kartona zraste rastlina. Izbirate lahko med 9-imi različnimi semeni (paradižnik, meta, sončnica, čili, spominčica, žajbelj, bazilika, marjetica, kumarica).

Personalizirana promocijska darila

Naj najprej opozorimo, da promocijski materiali podjetja načeloma ne bi smeli biti, vsaj ne primarno, poslovno darilo. A vendar obstaja pri tem mala izjema, personalizacija posamičnih daril. Kar preprosto pomeni, da na sicer brandirana poslovna darila natisnemo ime ali pa celo fotografije posamičnih obdarovancev. Dodaten učinek takšnih daril je, več kot očitno, dodatna promocija podjetja.

Darilne košare

Zdravi zeleni ali črni čaji, kave iz oddaljenih kontinentov ali pa lokalno pridelana hrana, sadje ali naravni sokovi…vse to se lahko znajde v darilni košari. Darilne košare, ne glede na njihov vsebino, veljajo za dokaj luksuzna darila. Zato je zelo pomemben način aranžmaja same košare. Svetujemo vam, da košar ne zavijate sami, saj se za pripravo estetsko dovršenega aranžmaja skriva prava umetnost. Če je košara iz naravnih materialov in zato razgradljiva, to le še doda k vrednosti darila.

Izdelki za dom

Če darilo zaposleni ali pa poslovni partner prinese s seboj domov, ste se kar naenkrat znašli v osebnem in intimnem okolju. Asociacije vašega podjetja in blagovne znamke, ki se pojavljajo v domačem okolju obdarovancev, so zelo močen dejavnik povezanosti. Okvirji za fotografije, kuhinjski pripomočki, magnetki za hladilnik so primerni za darila. A morate paziti, da z darilom ne posežete predaleč v zasebnost. Zato se praviloma izogibajte izdelkom, ki bi končali v spalnici ali kopalnici, kar sta dva najbolj intimna prostora doma.

Naš namig: Super E darilno kartico omogoča spletne nakupe v trgovini Mömax. Tako si lahko obdarovanci kar prek spleta izberejo dodatke ali pa izdelke za dom, katere jim nato trgovec dostavi na dom.

Pisalni pripomočki

V času vsesplošne digitalizacije analogno postaja znova moderno. Vrednost beležk, zvezkov ali pa staromodnih nalivnikov se skriva v tem, da se uporabljajo dlje časa, kar poglablja učinek obdarovanja in povezanosti. Za osebe, ki rade pišejo ali pa pogosto delajo zapiske so pisalni pripomočki morda najboljše darilo od vseh. Če boste podarili beležke ali zvezke, izberite estetsko dovršene, trdne platnice so pri tem skorajda nujne. Podobno kot pri izdelkih za dom pazite, da ne prestopite meje zasebnosti. Še opomba: medtem, ko je zvezek primerno darilo, je osebni dnevnik neprimeren.

Naš predlog: Z darilno kartico SuperCard Black lahko nakupujete v več kot 800 trgovinah in 80 spletnih trgovinah, med katerimi je tudi DZS, kjer najdete obsežen program pisalnih oz. pisarniških pripomočkov.

Darilne kartice

Darilne kartice veljajo, tudi v primeru poslovnih daril, za eno najbolj smiselnih izbir. Podjetju bistveno olajšajo izbiro, obdarovancem pa prinašajo veliko fleksibilnost pri izbiri darila. Darilne kartice omogočajo tudi zelo natančno finančno načrtovanje stroškov, kar je predvsem v primeru nakupa večjega števila daril velika prednost.

Podjetja lahko z izborom iz širokega nabora darilnih kartic SelectCard svojim obdarovancem poklonijo zares pester nabor daril. Klasični SuperCard v različnih vrednostih omogoča nakupe v več kot 800 trgovinah, Super E kartica omogoča nakupe v več kot 80 spletnih trgovinah, a so za poslovna darila morda najbolj primerne tematske darilne kartice. SuperCard Wellness je pogosto najbolj očitna izbira, SuperCard Sport ponuja izbiro v več športnih trgovinah, SuperCard Family je namenjen družinskem preživljanju prostega časa, SuperCard Gourmet pa omogoča vrhunska gastronomska doživetja.

Če se torej želite izogniti ugibanjem o primernosti posamičnih daril za slehernega posameznika, jim raje poklonite darilno kartico. Supercard vam nudi več različnih možnosti, kjer boste gotovo našli nekaj primernega za vsakogar.

Obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 3000 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 35 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!  SuperCard darilna kartica je darilo, ki se prilega vsakomur in je edina darilna kartica, ki jo lahko kupite preko spleta in jo koristite pri več kot 250 ponudnikih.

Privoščite svojim najdražjim popolno darilo, ki ga lahko vnovčijo po lastnih željah!