Maderoterapija v boju s celulitom, Perfect Body Maribor

Celulit. Vsaka ženska ob misli nanj postane nekoliko nejevoljna. A dejstvo je, da ga imamo prav vse. Nekatere več, druge manj. Na količino in vidnost celulita pri vsaki posameznici vpliva več dejavnikov – dednost, tonus mišic, prehrana, hidriranost, količina dnevnega gibanja in še marsikaj. Žensko telo je pač tako grajeno, da je celulit viden, medtem ko pri moških ni. A vsaka izmed nas si potihoma želi, da ga ne bi imela preveč. Kot družba ga namreč kolektivno »ne maramo«. Sama nikoli nisem bila pristašica invazivnih metod odprave celulita, ker verjamem, da je zdravje pomembnejše. A tudi moj notranji kritik je obmolknil, ko sem spoznala maderoterapijo.

Madero-1

Maderoterapija je popolnoma neinvazivna metoda. V resnici ne gre zgolj za odpravo celulita, lahko bi celo rekli, da je to le eden od učinkov, ki jih ima maderoterapija na telo. Tehniko vam opišem v nadaljevanju, a naj vam povem, da poleg tega, da maderoterapija odpravlja celulit in odvečno maščobo, gre pravzaprav za terapevtsko metodo. Med terapijo se namreč v obtok spravi zastala limfa, iz telesa se začne izločati zastala voda, premasirane pa so tudi globlje plasti mišic, kar pripomore k obnovi vseh tkiv, večjemu krvnemu pretoku. Maderoterapija ima tudi protibolečinski učinek, saj globoko premasira tkiva dela telesa, ki se ga obravnava.

Maderoterapijo sem si privoščila v salonu Perfect Body v Mariboru, njihovo ponudbo pa najdete tudi v ponudbi darilnih paketov SELECTBOX.

Madero-3

Maderoterapija – to ni muha enodnevnica!

Maderoterapija je vrsta mehanske masaže telesa, ki se izvaja s temu namenjenimi valjčki. Valjčki so zelo različnih oblik in velikosti, saj vsak omogoča drugačen pritisk, kombinacija vseh valjčkov pa zagotovi, da so tkiva res dobro premasirana.

 

Beseda »madera« v španščini pomeni les. Maderoterapija je tako ime dobila po lesenih valjčkih, ki se uporabljajo tekom terapije. Gre za popolnoma naravno tehniko, s katero se lahko dosegajo zelo raznoliki rezultati: odprava celulita, izboljšan mišični tonus, zmanjšanje obsega telesa, odprava »netopirčkov« – viseče maščobe na rokah, pomlajevanje obraza, sproščanje telesa in še marsikaj. Vse je odvisno od izbire valjčkov, dela telesa in načina izvajanja terapije. Maderoterapijo izvajajo usposobljeni »maderoterapevti«, v Slovenijo pa je to metodo prinesla Maja Mrevlje, ustanoviteljica centra Perfect Body.

Madero-7

Razlogi, zakaj mi je bila maderoterapija takoj všeč so:

 • Maderoterapija je popolnoma naravna tehnika
 • Gre za neinvazivno tehniko, ki ne poškoduje telesa in ne povzroča alergijskih reakcij na koži
 • Je učinkovita metoda pri celulitu in izboljšanju pretoka limfe
 • Poleg estetskega ima tudi terapevtski učinek na telo, saj premasira vsa tkiva
 • Pozitivno vpliva na fizično počutje in strukturo telesa

Madero-33

Moja izkušnja z maderoterapijo v centru Perfect Body Maribor

Perfect Body salon v Mariboru je popolnoma nov center (na trgu pa so že več kot 10 let!) z zelo široko izbiro storitev za preoblikovanje telesa in dobro počutje. Že ob prvih nekaj izmenjanih besedah mi je bilo jasno, da prav dobro vedo kaj delajo, ko pride do preoblikovanja telesa. Perfect Body je eden izmed vodilnih, če ne celo kar vodilni center za preoblikovanje telesa v Sloveniji. Ker pa si želijo, da bi stranke razumele širši pomen lepote, se vedno bolj nagibajo k naravnim pristopom, ki so za telo tudi koristni.

 

Sprejmeta me lastnica salona, Maja in maderoterapevtka, Dražena. Moja radovednost me vedno žene k vsem mogočim vprašanjem in tako beseda nanese tudi na to, zakaj bi stranka izbrala ravno maderoterapijo in kako so jo prinesli v Slovenijo. Maja mi pove, da se je skupaj z ekipo poučevala o maderoterapiji v tujini, od koder so prinesli ogromno znanja in razumevanja njenega vpliva na telo. Potem so se odločili, da celotno metodo še dodatno izpilijo in nadgradijo, kar jih je vodilo tudi v izdelavo lastnih valjčkov. Te so ustvarili iz lesa bukve v sodelovanju z Ribnčani in tako je nastala zaščitena linija slovenskih produktov – valjčkov za maderoterapijo. Ker so v Perfect Bodyju na podlagi desetletnega znanja iz preoblikovanja telesa ustvarili svoje valjčke in nadgradili tehniko maderoterapije, so tudi uradni ponudniki tečajev maderoterapije.

Madero-37

Ko nehamo klepetati o maderoterapiji po dolgem in počez, je čas, da se prepustim Draženi, ki bo izvedla tretma. Ker je to moj prvi obisk, mora najprej tudi preučiti stanje mojih nog in celulita seveda. Že pri pregledu nog opazi, da imam kar nekaj popokanih kapilaric (če jih imate tudi vi – zadeva je gensko pogojena in pri tem ne morete kaj veliko storiti). Pove mi, da načeloma pri popokanih kapilaricah odsvetujejo preveč ponovitev maderoterapije, saj kapilarice, nagnjene k pokanju, rade po močnih masažah še dodatno popokajo. Pri meni gre sicer zgolj za estetsko vprašanje, a pri ljudeh s krčnimi žilami ali okvarami srca in ožilja, maderoterapije ne izvajajo. Kot vsaka druga terapevtska masažna tehnika lahko namreč povzroči kontraindikacije pri prej omenjenih stanjih. Zdi se mi izredno odgovorno in do stranke pošteno, da osebje to tudi pove, saj se vsaka stranka morda niti ne zaveda tega.

Madero-46

Z Draženo se dogovoriva, da bo celotno terapijo izvajala malce bolj nežno, s čimer bova še vedno premasirali vsa tkiva, ne bodo pa kapilarice tako obremenjene. Pokaže mi cel pladenj različnih valjčkov, ki jih bo med terapijo uporabljala in mi razloži, čemu kateri služi. Poleg valjčkov opazim še leseno lopatko. Dražena mi razloži, da je maderoterapija sestavljena iz dveh ključnih »sestavin« – valjčkanja in potiskanja zastale limfe proti srcu oziroma žlezam. Po uporabi vsakega valjčka torej sledi še obravnava z lopatko, ki poskrbi, da se vse snovi (voda, limfa, maščoba), ki so jih valjčki spravili v obtok, tudi odplaknejo iz telesa.

 

Pred začetkom maderoterapeje me Dražena na rahlo pomasira z mandljevim oljem, da ogreje kožo in poskrbi, da med kožo in lesenim valjčkom ne bo prihajalo do prevelikega trenja. Nato je čas za prvi valjček, s katerim mi dobro premasira zgornji del stegna in ogreje mišice. Občutek je rahlo neprijeten, sploh, ker ga nisem navajena. Po prvem valjčku spoznam še občutek lopatke, s katero terapevtka navzgor potiska zastalo limfo.

Madero-15

Sledijo še vsi ostali valjčki – vsak je svoje oblike in ima drugačen namen. Eden, ki je kockast, je zares neprijeten in kar nekoliko boleč. Ne glede na to, da maderoterapija malce boli, za seboj pušča odličen občutek premasiranih in dobro prekrvavljenih nog. Sicer pa vsaka terapevtska masaža malce boli. Dražena mi med terapijo razlaga, kaj počne in kako se moje telo odziva. Pove mi tudi, da imam precej zastale vode, kar me sploh ne čudi, glede na to, da veliko časa presedim za računalnikom. Ko zaključiva z eno nogo, se premakneva še na drugo. Zdaj mi je občutek valjčkov že poznan in zato tudi manj neprijeten. Terapevtka tudi pove, da stranke običajno prvi dve terapiji pravijo, da jih malo boli, kasneje pa se že navadijo in lažje prenašajo pritisk lesenih valjčkov na telo. Po sprednjem delu nog se preseliva še na zadnji del nog in zadnjico. Ta predel ni toliko občutljiv, z izjemo meč.

Madero-43

Po približno pol ure je maderoterapija zaključena. Dražena pove, da priporočajo približno 10 obiskov, odvisno od strukture strankinega telesa, seveda. A za učinkovite rezultate je pač treba priti večkrat, saj telo potrebuje svoj čas in niti ne moremo pričakovati, da bi celulit, ki se je nabiral več let odstranili z eno samo terapijo.

Z maderoterapijo v centru Perfect Body Maribor sem vsekakor zelo zadovoljna in osebje je izredno prijetno. Če vas zanimajo fotke »before – after« si oglejte njihovo spletno ali FB stran, kjer objavvljajo fotke strank po desetih terapijah. Moje po eni terapiji ne bi bile še ravno relevantne.

Madero-54

Kaj morate vedeti pred obiskom maderoterapije?

 • Maderoterapija je naravna, neinvazivna metoda za odstranjevanje celulita in zmanjševanje obsega telesa.
 • Gre za terapevtko metodo, ki pospeši cirkulacijo, limfo in odvaja zastalo vodo.
 • Ni primerna za osebe s krčnimi žilami in boleznimi srca in ožilja.
 • Priporočenih je 10 zaporednih terapij.
 • Celulit bo »prišel na površje« po približno 4.terapiji in bo takrat tudi najbolj viden. Z vsako naslednjo terapijo ga bo vedno manj.
 • Maderoterapija vpliva na celulit, limfo, maščobno celico, vezivno tkivo in zunanji videz kože
 • Maderoterapijo lahko tudi podarite v sklopu darilnih paketov SelectBox >>

 

Poletje je pred vrati, zato poskrbite celulit čim prej. Maderoterapijo v Perfect Body centru lahko podarite sebi ali svojim bližnjim, posebno darilno ponudbo pa najdete v sklopu darilnih paketov SelectBox TUKAJ >>

Madero-94


 

SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Spl-kuscar-bel_Email-843x403px