Kam na nepozaben oddih v objem narave?

Poletje se počasi preveša v jesen in ni lepšega časa kot je sedaj, da se podate na pravljični oddih v objem ozelenelih vinogradov, prekmurskih ravnic in čudovitih razgledov! Če si želite oddiha v naravi, a bi namesto postavljanja šotorov in spanja v spalnih vrečah želeli več razkošja ali pa bi to posebno doživetje narave privoščili vašim staršem, starim staršem ali pa prijateljema, ki sta se letos poročila, potem bodo naslednja Selectbox doživetja gotovo dobra izbira! Berite naprej in odkrijte pet unikatnih namestitev v čudovitem okolju slovenskega podeželja, ki jih še dolgo ne boste pozabili!

Dve nočitvi v glamping hiški med vinogradi

Za vse tiste, ki bi si želeli aktivnega vikend oddiha in bivanja v počitniških hišicah, ki se zlivajo z okoliškim travnikom, vinogradi in ribnikom, se nedaleč stran od Maribora nahaja Naturasort – počitniško rekreativni center z več kot tridesetletno družinsko tradicijo! Koristite lahko zunanji bazen, igrate tenis, namizni tenis ali squash v posebej za to namenjeni dvorani. S kolesom se lahko podate na odkrivanje goric in njihovih vinogradniških čarov ali pa se odpravite hribolazit – za vse tiste, ki pa bi se raje spočili v objemu bližnjih vinogradov in manjšega jezera pa lično urejene glamping moderne hiške s polno opremljeno kuhinjo, lcd televizijo, razkošno posteljo, kopalnico in prostorno teraso nudijo dovolj udobja!

Nočitev v Vili Angelini, kjer duša in telo ponovno najdeta svoj mir

Vila Angelina stoji sredi neokrnjene narave v neposredni bližini Rogaške Slatine in ponuja prijetno bivanje v svetlih in prostornih sobah s podeželskim stilom in čudovit razgled vse od Kozjanskega hribovja pa tja do Kamniških Alp in čez mejo na sosednjo Hrvaško! Gostje se lahko sprostijo v sodobno opremljenih sobah, ki nudijo veliko sedežno garnituro, televizijo in lastno kopalnico ali pa na skupni terasi. Za ljubitelje plavanja in sproščanja v vodi je na voljo plaža in velik zunanji bazen z dih jemajočim razgledom! Tisti, ki pa si želijo raziskati čudovito okolico, si lahko v vili izposodijo kolo in se odpravijo na pohajkovanje v naravo! Ob nočitvi v tej pravljični vili vas bodo postregli z buteljko skrbno izbranega vina in z odličnim zajtrkom ter poskrbeli tudi za gurmansko nepozabno izkušnjo!

Najbolj moderno zasnovan glamping pri nas ob spokojnem jezeru

Forest glamping resort Blaguš nudi pobeg od stresa, ki ga prinaša mestno življenje in vsakdanji vrvež v službi. V osrčju Slovenskih goric se v bližini jezera Blaguš nahajajo luksuzne leseno-steklene hiške, grajene iz popolnoma naravnih materialov – bivanje v takih hiškah zato dokazano izboljšuje počutje! Če si želite popolnega odklopa in pravljičnega oddiha potem je dogodivščina pod krošnjami v brlogu pod zvezdami priložnost za čudovit v dvoje preživet vikend z vašo drago ali dragim. Od ponorelega sveta lahko pobegneta z intimnim piknikom na pomolu, s knjigo iz knjižne police skupnega prostora lahko poležavata v viseči mreži ob jezeru ali pa v njem kar zaplavata! Prepustita se nežnemu gozdnemu vetru in žvrgolenju ptic in odkrijta svoj najljubši kotiček pod krošnjami!

Obisk sončnega apartmaja na robu čudovitih prekmurskih ravnic

V Panonski vasi, ki leži le dva kilometra od Moravskih Toplic, se na robu čudovitih prekmurskih ravnic nahaja Panonska vas! Sestavljajo jo okolju prijazne hiše, zasnovane po prekmurskem izročilu – krite so s trstiko in grajene iz opeke, ometa in gline. Njihovo notranjost krasi ročno izdelano masivno pohištvo, toplina krtačenega lesa pa kot posebna dekorativna nota v okolju prijaznih in prostornih apartmajih pričara občutek povsem avtentičnega Prekmurja! Nočitev v sončnem apartmaju, ki meri dobrih dvaindvajset kvadratnih metrov in poleg udobne zakonske postelje nudi še čajno kuhinjo, predprostor z omaro in kopalnico je idealna za pare, ki po dnevnih aktivnostih in doživetjih potrebujejo mir in počitek v objemu nepozabnih razgledov prostranih prekmurskih polj!

Mir in razgled na Tržaški zaliv v Hiškah slovenske Istre

Povsem avtentične hiške slovenske Istre se nahajajo sredi vinograda in ponujajo prečudovit razgled na Koprski oziroma Tržaški zaliv. Ponašajo se z značilno istrsko arhitekturo in originalnim pohištvom iz devetnajstega in začetka dvajsetega stoletja. Vsaka hiška v svoji notranjosti skriva zgodovino slovenske Istre, le trideset metrov stran pa se nahajajo urejene skupne kopalnice. Vsem gostom je na voljo terasa z ležalniki in žarom, po želji pa vam postrežejo tudi z istrskim zajtrkom in poskrbijo še za edinstveno gurmansko doživetje! Vse željne kmečkih istrskih opravil vabijo k obiranju oljk, trgatvi ali iskanju divjih špargljev v gozdovih, nudijo pa tudi izposojo koles, da se boste lahko brezskrbno predali sanjavi pokrajini z vinogradi in čudovitim razgledom!

Za še več destinacij, kamor se to jesen lahko odpravite na oddih preverite ponudbo portala doživetji SXP1, ki poleg najboljših gurmanskih in vinskih raziskovanj, razvajanj v wellness in spa centrih ter zabave in adrenalina ponuja tudi nepozabne oddihe in namestitve na slovenskem podeželju ali v mestu!