Doživetje v Bohinj Eco hotelu s SelectBoxom

Vsak hotel skriva svoje zgodbe in čare. Vedno, kadar pridem v hotel, me zanimajo tiste pripovedi, ki jih drugje ne bom našla. Vsakokrat tudi z dobro mero radovednosti raziskujem njihovo ponudbo, predvsem wellnessi me navdušujejo. Pred obiskom Bohinj Eco hotela mi ni bilo čisto jasno, zakaj se imenuje s predpono “Eco”. Nisem še bila v eko hotelu, običajno se raje pohvalijo s kulinariko, savnami ali konferenčnimi zmožnostmi. In potem sem z odprtimi ustmi poslušala njihovo zgodbo in razlog, zakaj se imenujejo “Eco”. Odgovor izveš v nadaljevanju reportaže. Ponudbo Bohinj Eco hotela, ki pa se skriva tudi v vedno inovativnih darilnih paketih SelectBox, najdeš TUKAJ >>

1.10

Eden najinovativnejših in najbolj naprednih hotelov v Evropi

Ja, prav si prebral/a. Bohinj Eco hotel je ogromnokrat nagrajen hotel, saj je eden najbolj naprednih v Evropi. Pa ne zaradi kakšnih luksuznih tretmajev ali diamantnih pip, dalečod tega. Z videzem se ne baha, njegova skrivnost se skriva 430 metrov pod zemljo. Naj ti razložim (še preden se lotim svoje izkušnje, saj mi je tehnologija in celotna zasnova hotela tako fascinantna!) …

Tako Bohinj Eco hotel kot Vodni park, ki spada v kompleks hotela, sta bila načrtovana s ciljem, da bosta energetsko samooskrbna. In njihove rešitve so zares vrhunske! V bližini hotela se nahaja energetska vodna vrtina, ki sega 430 metrov globoko. Hotel je popolnoma samooskrben – proizvaja svojo elektriko, ogrevanje in hlajenje hotela, gretje vode in vse, kar paše zraven. Celo voda iz tušev se reciklira – najprej se ji odvzame toplota, nato se jo uporabi za spiranje sanitarij, šele nato gre v kanalizacijo. Ne vem zate, ampak meni je to fascinantno! Hoteli so pogosto eni največjih porabnikov energije (če odmislimo industrijo) in tako odgovorno ravnanje z viri se mi zdi vse hvale vredno! Za strokovno razlago in vse rešitve, ki so jih v hotelu uporabili (recimo ponovno uporabo toplote, ki jo uporablja sistem – računalniki; materiale iz katerih je zgrajen hotel; itd) si lahko prebereš TUKAJ >>

1.21

Pravzaprav ti toplo priporočam, da si prebereš, kako njihov sistem deluje, ker je izredno zanimivo branje. Bohinj Eco hotel je tudi edini v Sloveniji s certifikatom Green Globe, ki ga obnavljajo enkrat na dve leti, zato morajo vsakičznova uvesti še kakšno dodatno rešitev, prijazno naravi. Ena izmed njih je recimo, da imajo večino garnitur v hotelu (barski stoli, fotelji, mize, itd) iz recikliranih materialov. Videti pa so popolnoma enako, kot predmeti iz “novih” materialov. Zakaj torej ne bi uporabljali recikliranih?

IMG_9937

Lobby bar v barvah cvetočih spomladanskih bohinjskih travnikov

Ko prispeva v hotel, sva dogovorjena za kratek sestanek v Lobby baru. Usedeva se na pisane stole in opazujeva stik barv in elementov – en del bara je v pisanih odtenkih, stoli pa so plastični. Drugi del je v bolj nevtralnih, zemeljskih tonih, stene so oblečene v kamen in prisoten je tudi les. Zato je seveda eno izmed mojih prvih vprašanj, zakaj so uporabili tako kombinacijo barv in oblik. V odgovor prejmem razlago o avtohtonih rastlinskih vrstah Bohinja. Tukaj namreč uspeva več kot 1000 različnih rož, od tega jih je 100 avtohtonih, marsikatere izmed njih pa ne moreš najti nikjer drugje, kot zgolj v Bohinju. Kdo bi si mislil? Bohinj je med botaniki poznan širom sveta, Festival alpskega cvetja, ki se tukaj odvija vsako leto, pa najraje obiskujejo Angleži. Zato so v Bohinj Eco hotelu celotno podobo Lobby bara posvetili alpskemu cvetju.

1.22

Hotelska soba, sladki pozdravčki in udobje

Ko spijeva čaj v Lobby baru je čas, da narediva check-in. Prijetna in zgovorna receptorka nama poda veliko koristnih informacij, tako o hotelu, kot o različnih stvareh, ki jih lahko počneva v Bohinju. Čeprav sva v Bohinju večkrat letno, nikoli ne zmanjka doživetij, ki si jih človek tukaj lahko privošči.

3.10

Odpraviva se do sobe in se razgledava. Prav čedna je, obenem pa prav nič kičasta. Meni je všeč balkon, ki je obrnjen na sončno stran. Sonce tako greje les, v katerega je oblečen balkon ter talne ploščice, ki grejejo moja stopala. V sobi naju čakajo tudi sladki pozdravčki – domači piškotki, ki jih seveda takoj napadeva.

IMG_9704

Vržem se na posteljo (obvezno preizkušanje postelje, kamorkoli pridem) in zadovoljna ugotovim, da je zelo udobna. Mm, to bova spala kot začarana! Tudi kopalnica je čedna in snažna, tuš pa je narejen po principu odprtega tuša, kar mi je sploh pri srcu.

IMG_9727

Ekskluzivni wellness – miren, romantičen in sproščen zaključek dne z razgledom

Zvečer si privoščiva umirjeno sproščanje v ekskluzivnem wellnessu, ki je v vrhnjem nadstropju hotela. Ker prideva malce čez deveto zvečer (po večerji), imava srečo, da je wellness popolnoma prazen. Tudi sicer sprejme največ 12 oseb, saj želijo gostom zagotoviti mir in udobje, brez drenjanja.

Zaplavam v ravno prav toplem bazenu in se kar ne morem načuditi razgledu. Wellness je namreč narejen tako, da je bazen tik ob stekleni steni, skozi katero lahko občuduješ zelenečo naravo, oziroma v najinem primeru nočno nebo. Potopim se v vodo in uživam v vsaki sekundi miru, objemu vode in občutku, da se mi nikamor ne mudi. Kakšen užitek!

darilni_paketi_bohinj_eko_hotel_3

Privoščiva si še savnanje, najprej v parni turški savni, ki jo krasijo ambientalne lučke. Dišeča aromaterapija in savna obenem mi zares dobro dene. Potem se za kratek čas zleknem še v finski savni in razmišljam, kako prijetno je biti v savni sam in ležati na vročih lesenih klopeh.

Ekskluzivni hotelski wellness ima tudi prijetno sobo za počitek in skrito teraso. A rajši kot stanje na nočnem zraku si privoščiva dober zeliščni čaj in pest suhega sadja in oreščkov, ki so lično zloženi v kotičku s čaji in prigrizki. Iz wellnessa se v kopalnih plaščih sprehodiva do sobe in prijetno utrujena popadava direktno v posteljo ter se zbudiva, ko je sonce že visoko na nebu.

2.9

Hotelska hrana in pečat slovenskih pridelovalcev

Poprejšnji večer sva že bila deležna hotelske večerje in bila je zelo dobra. Izbire je bilo več kot dovolj, a jaz sem bila najblj vesela ribe. Zajtrk pa je tisti obrok, ki se ga v hotelu vedno najbolj veselim, saj me matra firbec, kaj bodo postregli.

Presenečena ugotovim, da lahko za zajtrk jem celo sojine polpete! Ker ne jem mesa in je včasih problem dobiti okusen zajtrk (samo kruha pač ne mislim jesti), sem vesela pestre izbire kosmičev, lokalnih sirov, kaše in drugih dobrot.

V hotelu se tudi trudijo čim več živil dobiti pri lokalnih pridelovalcih, saj želijo skleniti ekološki krog. Pri zajtrku tako uživam v bohinjskem maslu, siru in skuti. Ne manjka niti svežega sadja, pestre izbire čajev in kave. In za piko na i – kosmiče si lahko pripravim v riževem mleku!

Bohinj-ECO-Hotel-Restaurant-1

Vodni park

 Vodni park, ki spada v kompleks Bohinj Eco hotela, je odprt tudi za zunanje obiskovalce, zato je tam vedno kar precej ljudi. Midva sva se odločila, da nedeljsko popoldne preživiva v zunanjih bazenih in v savnah. Verjamem, da se v vodnem parku lahko družine zelo dobro zabavajo, saj so tukaj tobogani in kompleks različnih bazenov. Nama pa prija mir, zato v zunanjem bazenu odplavava nekaj krogov in se nastavljava soncu. Vseeno ni preveč topel dan, zato kaj hitro pobegneva na toplo – v savne vodnega parka. Imajo infrardečo, turško in finsko savno ter ohlajevalni bazen. Umaknjena od vrveža si privoščiva dobro mero savnanja in poležavanja na ležalnikih. Po takem vikendu sva popolnoma spočita in pripravljena za skok v nov teden.

2.17

Kot vidiš, je Bohinj Eco hotel odlična izbira za romantični vikend ali oddih, ko ga potrebuješ. Prepričana sem, da je tak vikend, kot je bil najin, tudi eno najlepših daril, ki jih lahko podariš. Zato te vabim, da si ogledaš ponudbo Bohinj Eco hotela, ki jo najdeš v darilnih paketih SelectBox. Tako doživetje ti je na voljo že od 127,80€ dalje. Oglej si ponudbo TUKAJ >>

1.13


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Poletje_turizem_1920x400px_SLO-1900x400