2. Salon penečih vin

Salon_penecih_vin_evabilo_RadoSt_Restaurantclub_570x310pix_uzivac

2. SALON PENEČIH VIN

Večer izbranih mehurčkov, kulinarike in glasbe

V petek trinajstega, na pred valentinov večer vas vabimo v družbo vrhunskih mehurčkov, odlične kulinarike in izbrane glasbe – na 2. Salon penečih vin, ki bo ta petek, med 17. in 24. uro, v ljubljanskem GH Union.

Drugi Salon penečih vin bo na enem mestu, v prostoru, ki pritiče dimenzijam in razkošju penečih se vin, na eni izmed najlepših lokacij prestolnice, v veliki dvorani Grand hotela Union, tudi to leto ponudil izbrana peneča se vina. Le ta iz leta v leto presegajo kliše o vinih za posebne priložnosti, praznovanja, in postajajo vedno bolj priljubljena tudi ob vseh drugih prilikah, kakor tudi kot vinska spremljava vrhunski kulinariki.

Zato bomo peneča vina, ki jih bo moč okusiti in kupiti na Salonu penečih vin, nadgradili v skladu s trendi – z vrhunsko kulinariko hotelov Union. Za piko na i čarobnemu vzdušju, ki se bo zgodilo le večer pred valentinovim, pa bo poskrbela skrbno izbrana glasbena spremljava, ki bi znala koga zvabiti tudi na ples.

Novost letošnjega Salona penečih vin je nekoliko spremenjen, salonskemu tipu prireditve prilagojen koncept predstavitve in konzumacije vin. Degustacija vseh vin na salonu je brezplačna, medtem ko pa se nadaljnje količine (vino na kozarec, steklenica – za konzumacijo na licu mesta ali za domov) se zaračunajo po veljavnem ceniku vinarja. Proti plačilu bodo na voljo tudi izbrani hladni prigrizki Grand hotela Union.

Na 2. Salonu penečih vin bo moč spoznati, poizkusiti in kupiti preko 80 penečih se vin, 36 blagovnih znamk iz Slovenije, Francije, Hrvaške, Italije in Španije. Slovenska vina prihajajo iz vseh treh vinorodnih dežel ter osmih (od devetih) vinorodnih okolišev. Izmed tujih vin naj izpostavimo dve letošnji novosti – kar sedem blagovnih znamk francoskih šampanjcev in tri vinarje, ki prihajajo iz sosednje Hrvaške. Iz Hrvaške prihaja tudi močna ekipa eno-gastro novinarjev, ki bo poleg penečih vin na salonu spoznavala tudi Union hotele kot vrhunsko eno-gastro destinacijo.

Salon penečih vin v številkah

I. Vinarji in vinske kleti/ blagovne znamke (36)

1. SLOVENIJA (22)

–       Goriška brda, v.d. Primorska (6)

–       Kras, v.d. Primorska (2)

–       Vipavska dolina, v.d. Primorska (3)

–       Slovenska Istra, v.d. Primorska (2)

–       Štajerska Slovenija, v.d. Podravje (5)

–       Bela krajina, v.d. Posavje (2)

–       Bizeljsko Sremič, v.d. Posavje (1)

–       Dolenjska, v.d. Posavje (1)

2. TUJA VINA/ BLAGOVNE ZNAMKE (14)

–          Francija, Šampanja (7)

–          Hrvaška (3)

–          Italija (3)

–          Španija (1)

_______________________________________________________

Partnerstvo RestaurantCluba in RadoST-i

Obiskovalcem ekskluzivnega dogodka pa bo tudi prvič predstavljena kombinirana gurmanska klubska kartica RestaurantClub-a s katero bo v tem letu možno obiskovati vse dogodke v organizaciji RadoST-i in RestaurantCluba brez dodatnega plačila vstopnine:

13.2.                      2. SALON PEnečih vin (15€)

17.5.-16.8.            DINNER IN THE SKY* -10% (Lj, zg, split, hvar, dubrovnik)

19.6.                      Salon rizlingov (15€)

15.9.                      3. MEDNARODNI FESTIVAL OKUSOV (15€)

20.11.                    18. SLOVENSKI FESTIVAL VIN in 8. Festival Kulinarike (30€)

Kartica omogoča tudi do 25% popusta za skupine do 12 oseb v več kot 200 izbranih restavracijah po Sloveniji in Hrvaški.

Promocijska cena kartice je 40 €.

Več informacij o dogodku:

W: www.restaurantclub.si

E: info@

Ali

W: www.slovenskifestivalvin.si

E: [email protected]