Koraki in triki do popolnega ličenja

Ličenje je postalo prava umetnost, naši obrazi pa platna, voljna preizkušati različne barve, odtenke in poslikave. Dame se danes ličijo na zelo različne načine, vse pa upoštevajo nekaj osnovnih korakov. Kateri so koraki do popolnega ličenja?

  1. Izbira prave podlage

Pri pudrih oziroma podlagah ste lahko nadvse ustvarjalne in izvirne. Nekatere imate rajši malo ali celo nič pudra, spet druge se bolje počutite ob debelejših nanosih in več odtenkih. Prvo pravilo pri nakupu pudra je, da ga v trgovini preizkušate na vratu. Večina žensk preizkuša puder neposredno na obrazu, a žal to ni zagotovilo za izbiro pravega odtenka. Odtenek pudra naj bi bil čim bolj podoben naši koži, oziroma naj bi se zlil z njo in tako deloval naravno. Edini pravi način, da to dosežemo, je, da v drogeriji najprej izberemo puder, ki se nam zdi najbolj primeren. Na vratu z njim naredite packo ali črto, nato pa na eno stran dodate za odtenek temnejši, na drugo pa za odtenek svetlejši puder. Tako boste takoj videle, kateri odtenek je najprimernejši za vas.

  1. Po nasvet k profesionalni vizažistki

Umetnost ličenja je postala del ženskega vsakdana. Veliko nasvetov najdemo na internetu in raznih knjigah, vendar bo nasvet iz prve roke vseeno najboljša izbira. Vizažistke so dobro podkovane v poznavanju kože, oblik obraza in poznajo trike, kako sleherni obraz narediti še lepši. Niti dva obraza in niti dve ženski si nista enaki. Razmerja naših obrazov so si močno različna. Zato bo vizažistka najbolje vedela, kaj vam bo pristalo. Za obisk vizažistke se lahko odločite ob posebnih priložnostih ali pa si podarite novo znanje in razvajanje. Čudovito ličenje in nasvete boste prejele pri naslednjih priznanih vizažistkah in lepotnih salonih:

  1. Obrvi so okvirji obraza

Včasih so bile moderne tanke obrvi, danes k sreči ne izgledamo več tako oskubljeno. V modo so se vrnile močne in poudarjene obrvi. Obrvi v resnici obrazu dajejo izrazito obliko. Če se želite malo skriti in imeti nekoliko bolj otroški, dekliški videz, potem obrvi ne poudarjate. Če pa želite podariti svoj obraz, oči in dvigniti pogled, potem bo potrebno poseči po čopiču. Pri nakupu barvic ali senčk za obrvi sledite tenu svojih las, saj boste s tem ustvarile najbolj naraven videz. Če ste svetlolase, izberite svetlejše odtenke tudi za obrvi. Temnolaske ste lahko manj izbirčne, saj je na trgu največ temnih barvic in senčil. Tudi rdečelaske boste našle prave odtenke zase, če boste zahajale v najboljše založene drogerije. Na trgu so namreč tudi barvice in senčila za obrvi v rdečkastih tenih, ki vam bodo dale najbolj naraven videz. Le malo bolj se boste morale potruditi, da jih najdete.

Vsaka ženska ima naravno drugačen lok obrvi, a vsake obrvi se da oblikovati v popoln, dvignjen lok. Doma si same oblikujete obrvi, a prav rado se zgodi, da jih preveč zožite ali ustvarite napačen lok. Zopet vam predlagam, da odidete na vsaj eno oblikovanje k vizažistki. Tako bodo vaše obrvi pridobile nov lok in čudovito obliko, ki jo boste lahko same vzdrževale v prihodnje. Pravilno in estetsko oblikovane obrvi, v skladu z vašim obrazom vam obljubljajo:

SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1500 različnih možnosti, ki jih najdete v 21 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si