Ko si zaželite jesenskega sonca – najlepši apartmaji na Obali

Čeprav je naša Obala s 46,6 km najkrajša evropska obala, premore kar nekaj čudovitih lokacij, ki se jih splača obiskati v vseh letnih časih. Da vam prihranim razbijanje glave z iskanjem najboljšega prenočišča za vaš oddih na morju, si v tokratnem prispevku preberite izbor nekaterih najlepših apartmajev na Obali.

hiške slovenske istreHiške slovenske Istre s prikupnim imenom in čudovito lokacijo v osrčju narave, se nahajajo 15 minut vožnje iz centra Kopra, začarale pa bodo vse, ki si želite doživeti pravo podeželsko atmosfero slovenske Istre. Družina Kozlovič s svojimi namestitvenimi objekti ponuja novo izkušnjo prenočevanja, ki je bila s strani Slovenske turistične organizacije nagrajena z nagrado Snovalec za inovativne projekte v turizmu. Hiške se nahajajo sredi vinograda, od koder se razkriva prečudovit razgled na tržaški zaliv, ponašajo pa se z značilno istrsko arhitekturo in originalnim pohištvom, ki razkriva zgodovino Istre in zgodbe Šavrink. Šavrinke, po katerih imajo hiške tudi ime (jajčarica, krušarica in mlekarica), so bile ženske, ki so vsak dan prehodile dolge razdalje do večjih mest (Trst in Koper), da so lahko prodale svoje proizvode in s tem preživljale družino. V vsaki hiški je tako v več jezikih predstavljena zgodba ene od Šavrink, avtentičnost pa podeljujejo elementi iz tistega časa: v hiši mlekarice je vrč za mleko, v hiši jajčarice stara košara, v hiši krušarice pa plenjer.

 sobe-in-apartmaji EdvinaNedaleč od Sečoveljskih solin, si lahko privoščite počitek v Apartmajih in sobah z restavracijo Edvina. Lokacija je zelo primerna za vse športne navdušence, saj ob Sečoveljskih solinah poteka lepo pripravljena kolesarska pot, posebna zanimivost pa so tudi male terme na prostem, Thalasso Spa Lepa Vida, ki so jih v severnem delu Krajinskega parka Sečoveljske soline odprli spomladi leta 2013. Da se vrnemo k Apartmajem in restavraciji Edvina: leta 1971 je gospa Edvina gostom v svojem penzionu prvič pripravila odlične jedi, ki jih še danes lahko najdete na meniju. Edvinine odlične kuharske sposobnosti so privabljale vse več gostov, zato se je kmalu porodila ideja o odprtju gostilne, ki so jo skupaj s prenočitvenim delom nato še povečali. Danes restavracija slovi predvsem po odlični mediteranski kuhinji in je del skupine “Cocina de aqua”. Lokalne specialitete, pod katere se popisuje kuhar s 30-letnimi izkušnjami v pripravi ribjih in mesnih jedi, vas bodo zagotovo očarale, zdrava, sveže pripravljena hrana in uporaba lokalnih sestavin (oljčno olje in solni cvet) pa sta le še dodaten bonus.

MaygutTri minute proč od središča Portoroža sev skrivnostnem kotičku nahajajo Apartmaji in sobe Maygut. Namestitveni kompleks je v družinski lasti, kar omogoča oseben stik s strankami ter skrb za vaše zadovoljstvo in prijetno počutje. Čudovita atmosfera, prijazno osebje ter udobni apartmaji s pogledom na park in morje navdušujejo turiste iz vsega sveta, posebno vrednost namestitvam Maygut pa daje ”Pozabljeni vrt” oziroma ”Forgotten garden”, kjer si med zelenjem in cvetlicami lahko privoščite zajtrk, kosilo ali večerjo. V tem skrivnem kotičku ali 3000 kvadratnih metrov velikem parku, ki obdaja kompleks, pa redno organizirajo tudi piknik večere, prijetna druženja ob glasbi, vinu in osvežilnih koktajlih ter raznorazne sprejeme in dogodke. Za vse tiste, ki si želite uživati v dvoje, je posebna zanimivost in ugodnost ekskluzivna soba z lastno savno … tako bo vaš dopust še lepši.

pri mariV Piranu pa morate nujno obiskati eno redkih družinskih gostiln, Gostilno pri Mari, ki vam omogoča tudi prenočišče v apartmajih, tako da si boste lahko resnično dobro ogledali staro pristaniško mestece. Apartma se nahaja v neposredni bližini gostilne in morja, tako da si po večerji in pred odhodom v posteljo lahko privoščite še romantičen sprehod ob obali.  Gospa Mara je svojo gostilno odprla pred več kot sedmimi leti, ko je malo po prihodu iz Benetk našla sanjski lokal za opravljanje samostojne dejavnosti. Posebnost gostilne je rekonstrukcija originalnega starega stila revne umetnosti ali arte povera, goste iz vsega sveta pa navdušujejo še izvrstne sproti pripravljene jedi po primorskih in beneških receptih izpod rok gospe Mare. Gostoljubje, privlačno ozračje, ki ga ponuja bližina morja, z ljubeznijo pripravljena hrana in še marsikaj drugega so razlog, da gospo Maro omenjajo tudi svetovni vodiči kot ”must-see” točko na obisku v Sloveniji.

Oltra hotelKot zadnjega, a nikakor ne najmanj zanimivega, naj omenim Hotel Oltra, ki se nahaja na mirni lokaciji med Ankaranom in italijanskim obmorskim mestecem Muggio. 26 moderno opremljenih sob vam omogoča prijetno namestitev ob vseh poslovnih, turističnih ali športnih srečanjih, mirna lokacija hotela bo poskrbela, da si boste res lahko odpočili, dodatno razvajanje pa doživite v hotelskih wellness prostorih in specializiranih salonih, kjer se lahko prepustite rokam izkušenih maserjev ali pa uživate v savni, jacuzziju in dobrodejnih terapijah. Če se vam nabere kak kilogram, ga mimogrede izgubite v fitnesu, še bolj zabavno pa bo, če se odpravite na okoliški sprehod ob obali in vinski cesti. Vsem željnim zabave še tale namig: hotel nudi možnost najema night kluba, tako da je nadvse primeren za večje skupine prijateljev in sodelavcev, ki si zaželijo oddiha in zabave na obali.

5 različnih objektov, za 5 različnih okusov ali pa preizkusite kar vse … Ne glede na to, kam se boste odpravili, vas bodo zagotovo dobro postregli in namestili, tako da se boste na slovensko Obalo vselej radi vrnili.

Vse zgoraj omenjene apartmaje na Obali najdete tudi v darilnih paketih SelectBox, ki so odlično darilo za vaše bližnje, prijatelje in znance.

V sklopu SelectBoxa lahko iz Vodnika doživetij izbirate med več kot 900 raznovrstnimi avanturami – od poskušanja kulinaričnih dobrot, ki so pripravljene in postrežene na vrhunskem nivoju, do razvajanja v številnih spa in masažnih salonih, lahko pa se odločite tudi za uživanje na različnih turističnih namestitvah po celotni Sloveniji, ali pa preizkusite katerega od najbolj norih adrenalinskih in športnih podvigov!