Ali je spomladanska utrujenost mit?

Ozeleneli gozdovi, vedno daljši dnevi in toplejši sončni žarki kar vabijo v naravo, vi pa ste popolnoma brez energije, utrujeni in celo razdražljivi? Vse to so znaki spomladanske utrujenosti, ki se zaradi spremembe temperature in vedno daljšega dneva – čemur telesni procesi v telesu ne zmorejo slediti – navadno pojavi v začetnih tednih pomladi.

Ker tudi naša notranjost potrebuje čas, da se privadi na prihajajočo pomlad, to občutimo kot spomladansko utrujenost, ki torej vsekakor ni le mit in izgovor. Dobra novica pa je, da jo lahko preženemo že s tem, da poskrbimo za zadostno količino nočnega spanca in urejenim spalnim ritmom. Poleg tega pa ne pozabimo še na dovolj gibanja na svežem zraku ter pestro in raznoliko prehrano z več maščobami, ogljikovimi hidrati, vitamini in minerali. Za dodatno sprostitev pa si privoščite razvajanje telesa s kakšno masažo ali čim podobnim. Pri SelectBoxu smo vam pripravili štiri izvirne in učinkovite načine za boj proti spomladanski utrujenosti, s katerimi boste stopili novim izzivom naproti polni energije in svežega zagona!

Odpravite se v fitnes z najnovejšimi napravami in pestrim programom vodenih vadb

Za vse tiste, ki si poleg tega, da preženete spomladansko utrujenost, želite še izklesati vaše telo za poletje ali pridobiti nekaj mišične mase, je obisk 4P fitness cluba v Novem mestu odlična ideja! Gre za povsem nov fitnes, opremljen z najnovejšimi kardio napravami in napravami za krepitev moči. Fitnes center je zasnovan tako, da ponuja prijetno atmosfero, ki spodbudno vpliva na počutje obiskovalcev in na njihovo motivacijo do vadbe. V fitness clubu 4P se lahko udeležite Zumbe, ki je plesna vadba v vročih latinskoameriških ritmih, Bootcampa, ki izboljša delovanje srca, dihal in oživlja, ali obiščete pilates, ki krepi mišice trupa in ohranja stabilnost telesa. Poleg tega so vam na voljo tudi osebni trenerji, ki bodo posebej za vas pripravili vadbeni program, s katerim boste okrepili vaše telo in pregnali spomladansko utrujenost!

Odpravite se s kolesom v naravo: nadihajte se gorenjskega zraka in se naglejte nepozabnih gorskih razgledov

Za vse tiste, ki pa si želite oddiha v naravi na svežem zraku, bo kolesarjenje v okolici Kranjske Gore posebej blagodejno vplivalo na vaše telesno počutje. Vožnja s kolesom namreč naravno dvigne srčni utrip in s tem izboljša cirkulacijo, poveča zmogljivost pljuč in znižuje krvni tlak, okrepi mišice in poleg vsega ponuja tudi miselni odklop od vsakdanjega stresa, zato prispeva tudi k sprostitvi vašega duha. V Kranjski Gori si lahko izposodite kolesa, tako cestna kot tudi gorska in z njimi spoznate lepote, ki jih ponuja tamkajšnja narava! Odločite se lahko za umirjeno vrtenje pedal ali pa za zahtevnejši izlet v osrčja alpskih dolin. Posebej lepa je zagotovo Kolesarska pot Jureta Robiča, ki je speljana po nekdanji železniški progi, ki iz Mojstrane skozi Kranjsko Goro vodi v Italijo.

Privoščite si razvajanje telesa z Ayurvedsko masažo celega telesa ob Bohinjskem jezeru

Razvajanje telesa lahko v času, ko smo bolj utrujeni, slabše razpoloženi in nekoliko razdražljivi blagodejno vpliva na sprostitev našega duha in telesa, kar nam pomaga pri bolj kakovostnem spanju in ohranjanju boljšega razpoloženja. Na obrobju Triglavskega narodnega parka, sredi neokronjene narave in le nekaj metrov od Bohinjskega jezera stoji Hotel Kristal, v katerem ponujajo Abhayango, masažo celega telesa s toplim, zdravilnim ajurvedskim oljem. Gre za masažo, ki ima pozitivne učinke tako za telo kot tudi za duha. Posebej primerna je za regeneracijo utrujenega telesa, kar verjamemo, da potrebuje prav vsak v teh začetnih pomladnih dneh! Odpravite se na sprostitveno ajurvedsko masažo v dih jemajoči okolici Bohinjskega jezera!

Odpravite se na druženje s prijatelji ob dobri hrani in pijači na Brezovici

Odličen način spopadanja s spomladansko utrujenostjo je tudi druženje z vam ljubimi ljudmi, ki vas nasmejijo, sprostijo in spravijo v dobro voljo. Že samo prisotnost v družbi vaših prijateljev vam bo dvignila razpoloženje in takrat gotovo ne boste otožni, razdražljivi in tudi utrujenost bo povsem minila! Ker se nam spomladi presnova pospeši in naše telo porablja več energije, je še posebej pomembno, da uživamo hrano, bogato z vitamini, minerali, maščobami in ogljikovimi hidrati. V Kevdru vam bodo v hipster ambientu moderne pivnice postregli z okusnim tapasom, tako imenovanim španskim prigrizkom, izberete pa lahko tudi hišni burger ali sočen florentinski zrezek. Poleg tega boste lahko uživali v njihovi pestri ponudbi izbranih alkoholnih pijač z vsega sveta, ki bodo poskrbele, da bo druženje še nekoliko bolj radostno!

Izberite eno od zgornjih razvajanj za vas ali za vaše najbližje in jim pomagajte prebroditi spomladansko utrujenost! Našo skrbno izbrano ponudbo doživetij znotraj portala doživetji SXP1 in znotraj raznolikih paketov SelectBox lahko raziščete na spletu ali na našem novem novem spletnem portalu Inside.