Kaj je »past valentinovega« in kako se ji ogniti

Nezadržno se približuje valentinovo, dan praznovanja romantične ljubezni. Mnogi se veselijo, a ne vsi, saj nekaterim ta dan prinese določeno mero pričakovanj in tudi stresa. Zakaj se valentinovega ne veselijo vsi?

Obstajata dva razloga, prvi je dokaj jasen. Ne gre vedno vsem parom dobro. Tem je izkazati naklonjenost in ljubezen težko, predvsem, ko se znajdejo pred izzivom valentinovega. Takrat vsakdo čuti še večjo dolžnost, da partnerju izkaže »potrditev« ljubezni, kot sicer. A za pare, ki se v odnosu soočajo s težavami valentinovo pogosto predstavlja vir stresa, saj se izkazovanje naklonjenosti takrat lahko nekomu zdi prisiljeno ali neiskreno.

Niso pa težave v odnosu edini razlog za nelagodje ob valentinovem. Posamezniki, ki se dobro počutijo brez tesnih čustvenih odnosov z bližnjimi so dober primer. Za njih je bolj kot močno izraženo čustvovanje pomembno to, da se počutijo neodvisne in samozadostne. Raje vidijo, da se partnerji ne zanašajo preveč na njih, niti oni nanje. Ti se lahko, četudi so v dobrem partnerskem odnosu, v času valentinovega znajdejo pod pritiskom.

Kako izbrati »pravo« darilo

V obeh primerih, tako pri parih v težavah, kot pri posameznikih z odklonilnim stilom navezanosti, izkazovanje in potrjevanje ljubezni lahko predstavlja precejšen stres, predvsem v primeru nakupa valentinovih daril. Ker je takrat pogosto darilo pričakovano, je izbira »pravega« darila še toliko težja in prinaša dodaten stres. Težko je namreč izbrati »pravo« darilo, predvsem v primeru, ko ima posameznik občutek, da je v to primoran. Da je valentinovo javni »praznik ljubezni« samo še doda k pritisku, saj takrat lahko videti izkazovanje ljubezni povsod – po mestnih parkih, restavracijah itd.

Seveda pa je za večino parov valentinovo še vedno odličen način praznovanja povezanosti in ljubezni med partnerjema. Vsem tem je valentinovo samo še ena priložnost, da si izrečejo in izkažejo ljubezen.

Valentinovi darilni paketi

Za vse, ki ste v dvomih, kaj partnerju podariti za valentinovo, najprej svetujemo, da si skupaj privoščite kaj izjemnega, nekaj kar preseže običajen vikend z ljubljeno osebo.

Prav z namenom valentinovega obdarovanja smo za vas naredili izbor Selectbox darilnih paketov, katerim je skupno to, da nudijo različne načine uživanja v dvoje.

Naj vam razkrijemo naše najljubše valentinove darilne pakete:

Najlepši trenutki v dvoje

Darilo Najlepši trenutki v dvoje je namenjen preživljanju posebnih trenutkov v dvoje, kot so nepozabno kosilo ali večerja, prestižna nočitev v hotelih in apartmajih doma in v tujini ter razvajanja v najboljših SPA centrih.

Romantični pobeg

Darilo Romantični pobeg ponuja nastanitev na skoraj stotih možnih izbranih lokacijah. Vključuje hotelsko sobo ali apartma za eno noč v romantičnem ambientu na deželi ali okolju večjih mest. Pri izbranih partnerjih ponudba vključuje tudi zajtrk.

Darilo Ekstravagantna večerja

DariloEkstravagantna večerja ponuja več kot 140 lokacij za gurmansko razvajanje po vašem okusu. Paket vključuje večerjo za dva s tremi ali več hodi priznanih kuharjev in v nekaterih restavracijah tudi kapljico dobrega vina. V sodelovanju s gurmanskim društvom Restaurant Club smo za vas izbrali le najboljšo ponudbo v Sloveniji in na Hrvaškem.

Darilo Pravljični vikend

Darilo Pravljični vikend ponuja več kot 70 možnosti oddiha. Vključuje nastanitev za dve osebi za eno ali dve nočitvi, v večini primerov tudi zajtrk v neokrnjeni naravi na izbrani turistični kmetiji. Ponudba vključuje izbor najboljših ponudnikov iz celotne Slovenije, Dalmacije, Istre in z osrednje Hrvaške po priporočilu lokalnih poznavalcev.

Prepričani smo, da boste z izbranimi doživetji izkazali pravo mero naklonjenosti in ljubezen ovekovečili na način, ki bo vam in vašem partnerju še dolgo ostal v spominu. Ne glede na tipe navezanosti, fazo romantičnega odnosa ali karkoli tretjega, nekaj je gotovo: vsi se radi razvajamo. Zato si na letošnje valentinovo privoščite nekaj izrednega!

Obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 3000 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 35 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev! SuperCard darilna kartica je darilo, ki se prilega vsakomur in je edina darilna kartica, ki jo lahko kupite preko spleta in jo koristite pri več kot 250 ponudnikih.
Privoščite svojim najdražjim popolno darilo, ki ga lahko unovčijo po lastnih željah!