Igra narave v Zgornji Savinjski dolini

Zgornja Savinjska dolina je ena najlepših alpskih dolin v Evropi. Okrog in okrog jo objemajo čudovite stvaritve narave – visoki sklanati vršaci in vitke smreke, jelke in bukve. V povirju Savinje na Solčavskem dolina obsega Kamniško-Savinjske Alpe z alpskimi dolinami Matkov kot, Robanov kot in Logarsko dolino ter del Karavank z Olševo. Med visokimi alpskimi kraškimi planotami Golte, Menina planina in Dobrovolje pa se nahajata gornjegrajska in mozirska kotlina.

Zgornjo Savinjsko dolino lahko obiščete v vseh letnih časih, saj je zanimivih kotičkov za raziskovanje več kot dovolj. V krajinskem parku Logarska dolina vas bo navdušila igra narave, očaral pa vas bo tudi slap Rinka, eden najvišjih prosto padajočih slapov v Sloveniji, ki v veličastnem 90-metrskem loku pada v amfiteatralno kotanjo pod orlovim gnezdom.

V iskanju adrenalinskih izzivov se odpravite v adrenalinski park v kampu Menina, kjer na približno 6,5 metra visokih drevesih sredi gozdne jase lahko preizkusite svoj pogum. Še več naravnih lepot se vam bo pred očmi razprostrlo na vrhovih Kamniško-Savinjskih Alp in Karavank, k raziskovanju pa vabijo tudi Snežna jama, Potočka zijalka ter druge okoliške znamenite jame in brezna.

Če želite raziskati vse lepote Zgornje Savinjske doline in veste, da en dan za to morda ne bo dovolj, vam danes ponujamo nekaj predlogov za nastanitev, ki bodo odlično izhodišče za podrobnejše raziskovanje te prelepe doline.  Najdete jih lahko tudi v ponudbi darilnih paketov SelectBoxki predstavljajo odličen način za raziskovanje turističnih zanimivosti Slovenije.

Hotel & Mountain Resort Golte

Na visoki gorski planoti, od koder se odpirajo brezmejni razgledi na Kamniško-Savinjske Alpe, se nahaja Hotel & Mountain Resort Golte, kjer vam poleg sob z izjemnim razgledom na krajinski park, wellness centra, fitnesa in masažnega salona ponujajo tudi veliko zanimivih športnih doživetij. Na 12 kilometrih urejenih smučarskih prog lahko preživite idiličen zimski dan, po celodnevnem smučanju pa si privoščite blagodejno sprostitev v venem najsodobnejših najlepših wellness centrov, kjer se boste regenerirali ob sproščujočih masažah, v savnah in v masažnih bazenih.

originalno_darilo_selectbox_hotel_golte_savna_wellness_masaza_smucanje_sneg_680x454

Apartmaji Skok Mozirje

V objemu čudovite narave v Zgornji Savski dolini se nahajajo apartmaji in wellnes Skok, kjer se boste spočili, se pogreli v prijetnih savnah in jacuzziju ter si privoščili dolge in sproščujoče masaže ali pa razvajanje v kozmetičnem centru. Luksuzno opremljeni apartmaji ponujajo lep razgled bodisi na Golte, bodisi na središče Mozirja, in so odlično izhodišče za sprehode po okoliških gričih. Pozimi se lahko odpravite smučat na Golte ali pa na raziskovanje prečudovite Logarske doline na tekaških smučeh, v nekoliko toplejših dneh pa se lahko okolico odpravite raziskovat kar s kolesom.

apartmaji-wellness-skok-mozirje-mala_680x454

Kmečka hiša Ojstrica 

Sredi krajinskega parka v alpsko-ledeniški dolini v osrčju Logarske doline se na 760 metrih nadmorske višine nahaja kmečka hiša Ojstrica, ki predstavlja odlično izhodiščno točko za izlete. Z velike odprte terase se vam odpirajo osupljivi razgledi na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, že sam pogled na veličastne dvatisočake pa vam bo pobožal oči in umiril dušo.

V zimskem času se lahko poleg čudovitih tekaških prog, ki so razpeljane po celi dolini, odločite tudi za zabavo na urejenih sankališčih, drsališčih in manjših okoliških smučiščih. Po dnevu, polnem aktivnosti pa poskrbite še za svoj želodec s slastnimi lokalnimi kulinaričnimi dobrotami iz njihove restavracije.

*Naslovna fotografija: logarska-dolina.si