Privoščili smo si sproščujoč oddih na idiličnem podeželju sredi Dobrne

Hotel Triglav na Dobrni je vsekakor eden izmed hotelov v Sloveniji, ki imajo dušo. Vedno znova je razburljivo, ko ves neveden stopiš v neko stavbo, kjer boš prenočil in ne veš, kaj natančno se skriva za stenami. Še bolj zanimivo pa je, ko v pogovoru s prijazno receptorko izveš kakšno zgodovinsko pripoved, ki je večina gostov nikoli ne izve. Da pa ne boste ostali nevedni, vam bom zgodbo Hotela Triglav z veseljem predstavila.

Zgodba, ki pritegne

Hotel Triglav ima bogato in zanimivo zgodovino. Ni samo obnovljen hotel z gostilno v bližini term, je hotel, ki govori in razkazuje svojo zgodbo, zgodbo o ljudeh, ki že mnogo let z velikim veseljem prihajajo in zadovoljni odhajajo. Hotel je bil zgrajen davnega leta 1932. Že takrat se je lahko pohvalil s svojo odličnostjo.

JP 16519 - JP Z 2241

Čarobni oddih v pravem pomenu besede

Hotel Triglav je bil leta 2013 – 2014 v celoti obnovljen. Je energetsko varčen objekt. Pohvalijo se lahko z zajetjem deževnice, ki jim zagotovo daje priznanje, da je objekt ekološko osveščen. Hotel se nahaja v središču Dobrne. Dobrih 200 m je oddaljen od Term. Že ob vstopu je moč zaznati prav posebno vrsto elegance, ki jo navdihuje leseno pohištvo, izdelano iz slovenskega lesa.

42836421_2769451366666804_2621295193030131712_n

Hotel kljub modernosti še vedno ohranja tradicijo in izročilo. Po vsem hotelu je moč zaslediti različne izdelke v obliki pirhov. Takoj se mi je porajalo vprašanje: »Le zakaj je povsod toliko pirhov, kaj predstavljajo?«. Prijazna receptorka Helena mi je razložila, da je lastnik tega zgodovinskega objekta družina Pirh iz Spodnje Savinjske doline. Zaradi tega je povsod po objektu toliko pirhov, v obliki značk, magnetov, slik s pirhi, podstavkov v obliki pirhov,… Posebej omembe vredno je dejstvo, da so skoraj vse keramične izdelke in spominke izdelali varovanci CUDV Dobrna. Ko sem to izvedela, mi je postalo toplo pri srcu.

Kolesarjenje na Paški Kozjak

Receptorka Helena nama je povedala, da najin paket vključuje tudi brezplačno izposojo koles. Opomnila naju je, da je čelada vsekakor obvezni del opreme. V radiu petih kilometrov se nahaja veliko zanimivih naravnih lepot in ostankov kulturne dediščine vsekakor vrednih ogleda: jama ledenica, ruševine znanih zgradb – vila Ružička in druge, slap, cerkve ter pohodniške in kolesarske poti. V hotelu si prizadevajo, da bi pridobili čim več aktivnih gostov in posledično razvijali aktivni turizem. Preživljanje počitnic v neokrnjeni naravi, na svežem zraku je tisto, kar potrebujem, da si »napolnim baterije«. Če samo pomislim, da se lahko po aktivnem dnevu še sprostim v termah… naravnost popolni oddih, ki ga najdete v darilnih paketih SelectBox!

42946557_1544403972332145_9204527769059328000_n

Udobna soba in presenečenje – penina!

Ker je bil za mano naporen dan, sem komaj čakala, da se uležem v posteljo. Seveda sem bila tudi radovedna, kakšna je soba. Receptorka naju je pospremila do sobe kjer naju je čakalo presenečenje. Čakala naju je ohlajena penina! Bila sva navdušena. Soba je bila prijetno opremljena; slovenski les in moderen slog. Bila je prostorna in v kopalnici je bilo vse; od sušilca za lase do različnih šamponov, mil in ostalih toaletnih pripomočkov. Četudi bi toaletno torbico pozabila doma, ne bi bilo nič narobe. Polna vtisov sem se zleknila na posteljo. Bila sem presenečena, kako udobna je. In te rjuhe, mehke in gladke, kot svila. Nikoli ne bom razumela, kako je možno, da je posteljnina v nekaterih hotelih tako prijetna. Ozrla sem se po sobi in na manjši mizici sem zagledala skledo z domačimi jabolki. Mmmmmm.

aaaaaaaa

Naslednji dan sva po obilnem samopostrežnem zajtrku morala do 10.00 zapustiti sobo. Seveda je tudi zajtrk vključeval sestavine lokalnih pridelovalcev kot npr. jogurti in siri iz kmetije Flis. Vendar to še ni bilo vse. Paket je vključeval še kosilo. Res popoln oddih. Človek si resnično ne bi mogel želeti ničesar več. Po odličnem kosilu sva se polna vtisov odpravila proti domu. Ob odhodu pa sva prejela še darilce – vodo Triglav. Nedvomno je paket Čarobni oddih primerno darilo za mladoporočenca oz. vsakogar, ki ga želite razveseliti in mu privoščite popolno razvajanje. Ponudbo si lahko ogledate TUKAJ.

aaaaaaaaaaaaa


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Vse-najboljse_843x403px_email-SLO