Najboljše ideje za zimske izlete z otroki

Zima ni razlog, da bi bilo vam in vašim otrokom dolgčas. Zagotovo želite svojim otrokom ponuditi kar se da zanimive izkušnje, ki jim bodo ostale za vedno v spominu. In če ste v dvomih, kaj z otroki početi v zimskih mesecih, naj vam malo pomagamo z namigi za izlet, kjer bo uživala vsa družina.

Ste se že kdaj zapeljali s snežnimi sanmi? Če niste, lahko sedaj izbirate med konjsko vprego ali vprego sibirskih haskijev. Ali vaši otroci uživajo v športnih aktivnostih na snegu, pa doma ni primernega prostora? Je vaš otrok eden izmed tistih, ki se prelevi v ribico, takoj ko zasliši besedo terme ali bazen? Je ljubezen do živali ena od lastnosti vašega otroka? Če ste na vsaj eno vprašanje odgovorili pritrdilno, potem imamo pri SelectBoxu za vas kar nekaj idej, kako preživeti in doživeti zimske dni.

darilni_paketi_adrenalinska_dozivetja_tubej_bohinjska_bistrica_1-1-1024x621

Kmetija Mali raj

Kdaj so vaši otroci nazadnje božali ovco? So v živo že videli alpake ali imeli možnost opazovati, kako se molze koza? To je le delček doživetij, ki jih lahko izkusite na kmetiji Mali raj. Najdete jo v Dolencih pri Šalovcih in nedvomno bo izlet v Prekmurje za vaše otroke prava atrakcija. In ker vsi vemo, da živali pozimi ne gredo na dopust, vas na kmetiji Mali raj pričakujejo preko celega leta.

Na njihovi kmetiji se pase več kot 160 živali. In ker se kmetija nahaja ob robu krajinskega parka Goričko, imajo obiskovalci pogosto srečo opaziti tudi gozdne živali, ki brezskrbno pohajkujejo po okolici. Pobližje bodo vaši otroci lahko spoznali ovce, koze, osla, pujsa, kokoši, ponija, mucke in alpake. Slednje še posebej izstopajo, saj so v Sloveniji prava redkost. Vi pa imate priložnost, da čudovito popoldne preživite na kmetiji, kjer alpake tudi vzrejajo.

Alpake so znane po tem, da se v človekovi bližini počutijo dobro in varno, zato je njihova družba vedno prijetna. So zelo mirne in krotke, njihove velike oči pa izžarevajo prijaznost, kar bo za vaše najmlajše še posebej prikupno.

Pa ne mislite, da bo otrokom dovoljeno samo gledati. Kje pa! Skrbniki živali bodo zelo veseli, če jim bodo vaši otroci pomagali živali nahraniti,  malo večji in pogumni pa se bodo lahko preizkusili tudi v molzenju kozic.

V darilni paket SelectBox je že vključen ogled vseh živali in druženje z alpakami, ob čemer se boste lahko zabavali vsi člani družine. Peljite otroke na čudovito doživetje na kmetiji Mali raj in jim omogočite neposreden stik z živalmi in naravo. Ne dvomimo, da bo to izkušnja, o kateri se boste nato še dolgo pogovarjali.

mali_raj_8

Vožnja s pasjo vprego

Ali vaši otroci vedo, da lahko vprego vlečejo ne samo konji in osli, temveč tudi psi? Morda je tudi za vas to le prizor, ki ga poznate iz eskimskih zgodb. Si lahko predstavljate, kakšen je občutek, ko vas zajame svežina zimskega zraka, medtem ko na saneh drvite skozi zasneženo pokrajino?

Nedaleč od slovensko-italijanske meje lahko to izkušnjo tudi doživite. Udobno nameščene v saneh, vas bodo po snegu popeljali sibirski haskiji, ki imajo vleko sani v krvi. Najprej bo haskije usmerjal vodnik, potem pa boste imeli možnost vajeti prijeti v roke tudi sami. Seveda vas bodo prej vse skrbno poučili, da bo vaša izkušnja na snegu popolnoma varna in prijetna.

Že slišite smeh vaših najmlajših, medtem ko opazujejo drvečo pokrajino okoli sebe? Če bi radi njihovo doživetje naredili še bolj posebno, jim omogočite nočno vožnjo. Pod jasnim nebom, polnim zvezd, bo izkušnja že skoraj čarobna.

Z nakupom darilnega paketa SelectBox boste le še korak stran od pravljičnega zimskega doživetja. Hitro poiščite najtoplejšo bundo, šal in rokavice in otrokom povejte, da jih čaka nekaj nepozabnega in edinstvenega.

darilni_paketi_voznja_s_pasjo_vprego_rogla_5

Adrenalinska doživetja Tubej

Je vaš otrok športni navdušenec? Ne dovolite, da bi mu bilo pozimi dolgčas. Tudi če sami niste najbolj navdušeni nad smučanjem, omogočite svojemu otroku, da se preizkusi na smučeh, pod skrbnim očesom učitelja smučanja.

Da bi vaš otrok spoznal, kaj mu je všeč, mora preizkusiti različne stvari. Smučanje je ena izmed izkušenj, ki bi jo moral doživeti vsak otrok. Med adrenalinsko ponudbo Tubej imajo vaši otroci možnost vključitve v začetni tečaj smučanja. Tako bo njihova prva smučarska izkušnja varna in prijetna. Če ste smučarska družina, bodo pri Tubeju znali poskrbeti za vse. Ponudba smučišč je namreč primerna za vse starostne skupine obiskovalcev.

Obvezen nakup smučarske opreme za vas in vašega otroka ni izgovor, da se aktivnosti na snegu ne morete udeležiti. Adrenalinska doživetja Tubej vam nudijo tudi izposojo smučarske opreme. Ne skrbite, če kateri izmed otrok v vaši družini ne mara smučanja. Za vse, ki bi želeli dan preživeti aktivno kako drugače, imate možnost izposoje sank ter si smeh na obraz pričarati med spuščanjem po urejenem sankališču.

Otroci naravnost obožujejo aktivnosti na snegu, zato vam SelectBox darilni paket omogoča tako učne ure smučanja ali sankanje na poligonu, poleg tega pa še izposojo smučarske opreme za celo družino. Snežne strmine že kličejo, zato izkoristite najbližjo priliko in svojim najmlajšim omogočite čudovit dan na snegu.

darilni_paketi_adrenalinska_dozivetja_tubej_bohinjska_bistrica_2

Terme Vivat

Nekateri se nizkim zimskim temperaturam raje izognejo in svojo zabavo poiščejo na drugačen način. Vsi vemo, da je obisk termalnih centrov ena izmed najbolj priljubljenih dogodivščin družin z otroki vseh starosti. Če bi radi svojemu otroku privoščili kar najbolj razgiban dan v termah, bo obisk Term Vivat pravi naslov za vas.

Bazenski kompleks se razprostira na približno 2000 m2, kar že samo po sebi pove, da možnosti za doživetja ne zmanjka. Notranji del kompleksa, ki je v zimskem času tudi najbolj obiskan, zajema rekreacijski bazen s termalno vodo, whirpoole ter otroški bazen. Za pogumne pa je tudi pozimi odprt prehod v zunanji del bazena. Otroci lahko čofotajo po mili volji in se naužijejo vodnih aktivnosti, vi pa se lahko ob tem popolnoma sprostite ter si privoščite nešteto vodnih masaž. Bazenski kompleks Term Vivat ponuja veliko število ležalnikov, kjer si boste lahko odpočili med posameznimi skoki v vodo, prav tako pa vam je na voljo bazenska restavracija, kjer se bodo vaši otroci skupaj z vami okrepčali ter si povrnili energijo za nadalje vodne pustolovščine.

V sklopu darilnega paketa SelectBox boste prejeli 4-urno kopanje v notranjih in zunanjem bazenu, poleg tega pa še 4-urno savnanje, pri katerem lahko izbirate med bogato ponudbo savn (finska, turška, infra, zeliščna, tilarium). Dan za zabavo in sprostitev cele družine je torej zagotovljen. O celotni ponudbi pa si lahko več preberete tudi tukaj.

darilni_paketi_terme_vivat_moravske_toplice_slika_10

Ranč Mrcina

Zakaj bi jahali samo poleti, ko pa je lahko opazovanje zimske narave s sedla še toliko bolj zanimivo. Ranč Mrcina je odprt preko celega leta, kar vam omogoča, da se vaši otroci naučijo jahati kadarkoli. Nahaja se v idilični vasici Studor, znotraj Triglavskega narodnega parka.

Jahalno izkušnjo bodo dobili v družbi islandskih konjev, ki slovijo po svoji prijaznosti in hkrati živahnem temperamentu. In veste kaj? Zima je njihov najljubši letni čas, saj jim narava v tem času nadene gosto in večplastni dolgo dlako. Prisrčni po svojem izgledu se bodo vašemu otroku zagotovo prikupili že takoj na začetku. Spadajo med male konje, kar je za prvo izkušnjo z jahanjem več kot idealno. Seveda pa so islandski konji dovolj močni, da si kakšnega izposodite tudi vi ter skupaj s svojim otrokom jahate po čudoviti okolici Ranča Mrcina.

SelectBox paket vam omogoča jahalno uro, ki je lahko prilagojena začetnikom ali pa v njej uživajo že izkušeni jahalci. Niso pozabili niti na najmlajše, ki jih prav tako vabijo, da doživijo stik z islandskimi konji. Zanje imajo pripravljena posebna sedla z ročaji, jahanje pa poteka v spremstvu izkušenega vodnika.

V sklopu paketa SelectBox vam je na voljo tudi terenska tura jahanja, kar vam omogoča, da vas s kočijo odpeljejo tudi vse do Bohinjskega jezera oz. destinacije, ki jo vnaprej skupaj določite. Doživetje jahanja konj pozimi je zagotovo popolnoma edinstveno.

Poleg ponudbe darilnega paketa SelectBox, lahko na Ranču Mrcina doživite še vožnjo s sanmi, družinam, ki pa uživate v adrenalinskih dogodovščinah pa ob primernih vremenskih razmerah ponudijo tudi vleko na smučeh (ski jöring).

ranch-marina-konj-II-web


 

SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancem podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!

NL_Uzivac_570x310px