Vas zanimajo skriti zakladi slovenskih rek?

Slovenske reke ponujajo veliko možnosti in priložnosti za iskalce aktivnega oddiha in tudi za tiste, ki uživate v biserih narave. Slovenija je prepredena z rekami in vsaka izmed njih nosi svojo zgodbo.

Tokrat vam predstavljamo zaklade slovenskih rek in vse aktivnosti, povezane z njimi. Privoščite si malo drugačen oddih ob vodi in se tokrat namesto na morje, odpravite na eno od naših rek. Morda vam ne bo treba prav daleč, le do najbližje reke.

Ljubljanica

Reka, ki teče skozi našo prestolnico je tradicionalno povezana z Ljubljano. Včasih so se v njej kopali in prali perilo, danes pa si na Ljubljanici lahko privoščite druge aktivnosti. Ljubljanica je mirna reka, zato je primerna za vse, ki uživate v umirjenih, sproščenih aktivnostih. Mnogokrat zmotno menimo, da se na Ljubljanici ne da početi nič zabavnega, a v resnici temu ni tako. Deležni pa boste več kot le aktivnosti na vodi, saj si boste Ljubljano lahko ogledali s popolnoma nove perspektive.

Ali ste vedeli, da je del Ljubljanice zaradi izjemnih arheoloških, zgodovinskih in kulturnozgodovinskih lastnosti razglašen za kulturni spomenik državnega pomena?

Kajak kanu klub Ljubljana je najstarejši kajakaški klub v Sloveniji. Poleg tekmovalnega športa pa ponujajo tudi zabavne in sproščujoče urice vožnje s kajakom in kanujem. Udeležite se sproščenega popoldneva v kajaku in preizkusite nekaj, za kar niste niti vedeli, da se skriva za vogalom.

Supanje je vodna aktivnost, ki postaja vedno bolj popularna. V Ljubljani se lahko udeležite supanja pod okriljem Bananaway, kjer vam bodo izkušeni inštruktorji pomagali pri prvih zavesljajih. Na supu boste hitro pridobivali občutek za ravnotežje, obenem pa si boste ogledali vso arhitekturo s popolnoma novega vidika. Ste že videli Tromostovje od spodaj, doživeli zvoke mestnega vrveža z reke in pomahali začudenim turistom, ki gledajo z mostov in bregov?

Ali ste vedeli, da je Ljubljana edina prestolnica v Evropi, kjer je supanje možno v središču mesta, oziroma kar v mestnem jedru?

Soča

Soča velja za eno najlepših, najčistejših in najlepše ohranjenih rek v Sloveniji. Je značilno turkizne barve in je sinonim za enega slovenskih biserov. Okoli Soče je znanih precej točk, za katere pravijo, da so zdravilne, kar sploh ne čudi, glede na neokrnjeno lepoto okoliške narave. Adrenalinski športi imajo na reki Soči dolgo tradicijo in uveljavljeni klubi bodo poskrbeli, da boste preživeli nepozaben dan.

Ali veste, da je bil del pravljičnega filma Narnia sneman na Soči?

Kata Adventure je ekipa mladih in profesionalnih vodnikov. Popeljali vas bodo na pravo adrenalinsko poslastico in vam pričarali dan poln novih doživetij. Ponujajo več aktivnosti, ki se jih lahko udeležite na Soči. Izbirate lahko med raftanjem, soteskanjem, plavanjem z masko in raziskovanjem podvodnega sveta, spustom po reki z obročem (river tubing), kajakanjem in številnimi drugimi aktivnostmi. Tukaj boste doživeli vse čare narave in se obenem še zabavali ob adrenalinskih potegavščinah.

Aktivni planet prav tako ponuja adrenalinska doživetja na smaragdni reki Soči. Popeljali vas bodo na divje raftanje, soteskanje, rečni bob, zip line in druge zabavne aktivnosti. Popestrite svoje vikende in odkrijte nove oblike druženja in stika z naravo.

Za vse željne največjih adrenalinskih podvigov pa Soča ponuja še eno poslastico – bungee jumping! Športni center TOP Extreme je edini organizator bungee jumpingov v Sloveniji. Tisti najpogumnejši lahko reko Sočo spoznate z višine, kjer boste s Solkanskega mostu skočili s kar 55. metrov, naravnost v globino!

Kolpa

Kolpa je mejna reka med Slovenijo in Hrvaško, ki prav tako velja za eno lepše ohranjenih rek v Sloveniji. Okoliški prebivalci se radi okopajo v njej, a reka ponuja tudi druge zabavne aktivnosti. Eden izmed izvajalcev vodnih aktivnosti je Športni center hotel Kovač, ki vam ponuja raftanje in ribarjenje na reki Kolpi. Kolpa je tudi nekoliko toplejša od Soče, zato je kopanje v njej prijetnejše.

Ali ste vedeli, da je izvir Kolpe oddaljen samo 24 km zračne črte od Jadranskega morja, Kolpa pa odteka skoraj 1500 km daleč v Črno morje?

Med vsemi zakladi slovenskih rek boste sigurno našli pravo doživetje zase ali za svoje najbližje. Uživajte v raziskovanju in novih dogodivščinah! 

SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1500 različnih možnosti, ki jih najdete v 21 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si