Piknik s stilom

piknik

Ne veste, kaj bi počeli ta vikend? Za vse, ki si želite poskusiti nekaj novega, drugačnega, nevsakdanjega in hkrati pokazati, da lahko blestite v vseh situacijah, je stilski piknik odlična ideja za preživljanje toplih poletnih dni. Formula je sledeča: običajnemu pikniku v naravi priredimo stilsko preobrazbo in mu dodamo osebno noto. Kako?

picnic_narrowweb__300x404,0Cenene papirnate krožničke in plastične kozarce nadomestite s pravimi. V košaro za piknik naj romajo vaši najljubši krožniki in kozarci za vino, plastični pribor pa naj ostane doma. Znebite se tudi neokusnih plastičnih posod, hrano pa na pikniku raje postrezite tako, kot bi jo na mizi.

Namesto sendvičev si pripravite narezek ali kanapeje. Pozabite na v folijo zavite sendviče, temveč si raje privoščite elegantne prigrizke. Ne pozabite niti na sveže sadje!

 

picnic style me pretty

Oblecite se s stilom. Namesto zmahanih kavbojk si nadenite poletno obleko in elegantne balerinke, najbolj drzne pa si lahko omislite tudi senčnik. Moški, kaj pravite na kravato in srajco? Primerna oblačila bodo še obogatila elegantno vzdušje piknika, zato kar pogumno.

Pametno izberite svojo lokacijo. Namesto na bližnji travnik se raje odpravite na kako bolj posebno mesto – vzemite si nekaj časa za raziskovanje ali pa se odpeljite nekam, kamor ste si že dolgo želeli. Za piknik je idealno mirno mesto v objemu narave, kjer vas trušč mesta ne bo dosegel.

Nazdravite s penino. Le malo stvari izžareva toliko elegance kot kozarec izvrstne penine ali šampanjca. Tisti, ki cenite stil nad vsem, ne morete zgrešiti s proseccom Mionetto – ne le, da gre za izvrstno italijansko vino, temveč je tudi stilsko, saj je njegova steklenica razstavljena v newyorškem muzeju moderne umetnosti kot primer sodobnega dizajna.

picnic-basket

Ne pozabite na rože. Za popolno vzdušje spr   oščenosti in pridih poletja naj v košaro poleg hrane in pijače roma tudi šopek sezonskega cvetja. Druga možnost je, da cvetje naberete kar med piknikom v naravi. Kot dekoracija in zdrava sladica hkrati pa vam lahko služi tudi sadje.