Cene smučarskih vozovnic 2022/2023 in nastanitve

V času vse višjih cen energentov se mnogi smučarski navdušenci, in teh je pri nas ogromno, s strahom ozirajo na cenike smučarskih kart za letošnjo sezono. Tisti, ki jih je skrbelo, da bo smučanje letos bistveno dražje kot pretekla leta, so lahko pomirjeni. Podražitve sicer znašajo med 5 in 10 odstotki, kar večini ne bo pokvarilo sezone.

V nadaljevanju navajamo letošnje cene kart za slovenska smučišča, poleg pa boste našli tudi naše izbore za namestitve.

Kranjska gora in Špik Alpine Resort

Enodnevna smuka v Kranjski gori bo v tej sezoni stala 40 EUR za odrasle in 24 EUR za otroke. Petdnevna smučarska karta za odrasle 169 EUR in za otroke 108 EUR.

Če nameravate v Kranjski gori smučati dlje časa, vam v ponudbi SelectBox predstavljamo hotel, ki je nam najljubši v tem koncu Slovenije. V idiličnem okolju gozda Martuljek sredi neokrnjene narave leži Špik Alpine Resort. Gostje lahko brezplačno obiščejo tri notranje bazene wellnessa Špik Alpine, z doplačilom pa je mogoče tudi razvajanje v savnah in masažni kadi, z masažami ter lepotnimi tretmaji.


Špik, Alpine Resort

V naši ponudbi je nočitev z zajtrkom ali polpenzionom v Hotelu Špik s tremi oz. štirimi zvezdicami. Za popolno sprostitev vse ponudbe vključujejo tudi neomejen vstop v bazenski kompleks.

Krvavec in Domačija Vodnik

Na Krvavcu za enodnevno smuko odraslim računajo 39 EUR, otroška je na voljo za 25 EUR, sezonska karta s sliko za odrasle pa za 499 EUR.

Če bi na Krvavcu preživeli več dni vam svetujemo izbiro nastanitve na Domačiji Vodnik v Cerkljah na Gorenjskem. Sanjski oddih v objemu narave in samo štiri kilometre od smučišča Krvavec. Po smučanju se prepustite ustrežljivemu osebju, uživajte ob izvrstni hrani in se sprostite v wellness kotičku.


Domačija Vodnik, Adergas

Vse sobe Domačije Vodnik vključujejo LED TV, mini bar in kopalnico s tušem in sušilcem za lase, apartmaji pa obsegajo tudi kuhinjo. V restavraciji strežejo domače, lokalne sezonske specialitete in mednarodne jedi pa tudi dietno hrano.

Vogel in Hotel Jezero

Enodnevna karta bo odrasle to sezono na Voglu stala 40 EUR, otroci 20 EUR, upokojenci pa bodo morali za dnevno smuko odšteti 34 EUR. Petdnevna smučarska karta pa bo odrasle stala 174 EUR, otroke pa 87 EUR.

Za tiste, ki boste na Voglu smučali več dni zapored, si oglejte ponudbo Hotela Jezero, ki se nahaja tik ob Bohinjskem jezeru. Po smučanju se boste razveselili velikega notranjega bazena, obiščete lahko tudi odličen hotelski wellness in fitnes.


Hotel Jezero, Bohinj

Elegantno in sodobno opremljene sobe nudijo balkon z vrtnim pohištvom, predel za sedenje, hladilnik, TV ter zasebno kopalnico s prho in sušilcem za lase. Na razpolago so tudi shramba za smučarsko opremo in različne druge storitve, kot so pranje perila, kemično čiščenje ter sobna postrežba, prevoz do smučišča je zagotovljen s smučarskim avtobusom.

Kanin in Hotel Mangart

Kanin ima najnižje cene od večjih slovenskih smučišč, enodnevna karta za odrasle stane 33 EUR, sicer pa na Kaninu precej razlikujejo med starostjo smučarjev. Tako bodo smučarji, starejši od 64 let za dnevno karto odšteli 29 EUR, starejši od 75 let pa zgolj 5 EUR. Podobno delitev na starostne razrede imajo na Kaninu tudi za otroke. Mladi, rojeni v letih 2009 in 2015 bodo smučali za 10 EUR, še mlajši, rojeni med leti 2004 in 2008 pa za 26 EUR.

Kanin ob svojem vznožju morda res ne nudi tako mondenih nastanitev, kot Vogel ali Kranjska gora, kar pa zvišuje avtentičnost doživetja v Bovcu in tudi Kobaridu, kjer slovijo po svoji gostoljubnosti. Novozgrajen in sodobno opremljen Hotel Mangart ponuja prelep razgled na Bovško kotlino in čudovite Julijske Alpe.

Hotel Mangart, Bovec

Izbirate lahko med 34 sobami in 2 luksuznima apartmajema, v hotelu se nahaja tudi wellness center, v katerem bo prijazno osebje poskrbelo za vašo popolno sprostitev. Gurmanom je na voljo tudi odlična restavracija.

Rogla in Hotel pod Roglo

Enodnevne karte na Rogli bodo odrasle stale 39 EUR, otroke pa 23 EUR. Petdnevna smučarska karta za odrasle stane 167 EUR, za otroke pa 99 EUR.

Na poti iz Zreč proti Rogli, v objemu pohorskih gozdov, leži Hotel pod Roglo. Opremljen v starinskem pohorskem slogu, je pravo mesto za največje in zahtevne gurmane, ter seveda za vse ljubitelje smučanja.


Hotel pod Roglo, Zreče

Po celodnevni smuki ali kateri drugi aktivnosti najbolj prija blagodejna sprostitev, ki je boste deležni v vroči finski savni v hotelu. Prenočite lahko tudi v Deluxe sobi z lastnim jacuzzijem.

Upamo, da boste, ne glede na splošno draginjo, letos na snegu čim več uživali. Pri tem pa seveda pazite nase in na druge. Le tako boste lahko brezskrbno uživali v predlaganih nastanitvah in njihovo bogato ponudbo.

Obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 3000 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 35 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!  SuperCard darilna kartica je darilo, ki se prilega vsakomur in je edina darilna kartica, ki jo lahko kupite preko spleta in jo koristite pri več kot 250 ponudnikih.

Privoščite svojim najdražjim popolno darilo, ki ga lahko unovčijo po lastnih željah!